ADVERTENTIE

Bron :: DeniseBush from Getty Images Signature

Aardappelsalade met mayonaise

Traditionele aardappelsalade met mayonaise, geschikt als bijgerecht bij het hoofdgerecht.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
6
  • 1 kg Aardappel Toegevoegd aan
  • 3 stuk Eieren Toegevoegd aan
  • 1 stuk grote ui Toegevoegd aan
  • 200 ml Mayonaise Toegevoegd aan
  • Zout naar smaak Toegevoegd aan
  • Gemalen zwarte peper naar smaak Toegevoegd aan
  • 2 el Mosterd Toegevoegd aan
  • 2 el Azijn Toegevoegd aan
  • Verschillende groenten naar smaak (bijv. paprika, komkommer) Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Kook ze in gezouten water tot ze zacht maar niet verkruimeld zijn. Meestal zijn ze ongeveer 20 minuten gaar, maar controleer altijd of ze zacht zijn met een vork voordat je ze van het vuur haalt.

2. Stap

Terwijl de aardappels koken, kook je de eieren hard. Dit duurt ongeveer 10 minuten vanaf het moment dat het water begint te koken.

3. Stap

Snijd de ui fijn en voeg toe aan de kom. Voeg dan mayonaise, mosterd en azijn toe. Meng alles goed door elkaar.

4. Stap

Als de aardappelen en eieren gekookt zijn, laat je ze een beetje afkoelen. Snijd de aardappelen en de gepelde eieren vervolgens in blokjes en voeg ze toe aan de kom met de andere ingrediënten.

5. Stap

Voeg tot slot zout en peper naar smaak toe en voeg gehakte groenten toe als je die hebt. Meng alles goed en zet het minstens een uur in de koelkast voordat je het serveert. Deze salade is het lekkerst als hij de tijd heeft gehad om te koelen, zodat de smaken zich echt met elkaar vermengen.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

173 recepten

Vleesgerechten

372 recepten

Laat ontbijt

152 recepten

Middagmaal

760 recepten

Diner

704 recepten

Dessert

534 recepten

Gebak

192 recepten

Taarten

114 recepten