ADVERTENTIE

Bron :: arfo from Getty Images

Geroosterde varkensknokkel

Deze geroosterde varkensknokkel is extreem sappig, heeft een prachtige gouden kleur en een geweldig aroma.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 2 schenkels Varkensvlees Toegevoegd aan
  • 1 liter Bieren Toegevoegd aan
  • 4 tanden Knoflook Toegevoegd aan
  • Zout, peper Toegevoegd aan
  • Marjolein Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

180 min.
1. Stap

Was de varkensknokkels grondig, dep ze droog en snijd het vel kruislings in.

2. Stap

Pel en hak de knoflook fijn en meng dit met de peper, het zout en de marjolein. Wrijf de varkensknokkels in met dit mengsel. Het is heel belangrijk om het vel van de varkensknokkel goed in te snijden, zodat de kruiden beter in het vlees trekken en het vel knapperig wordt.

3. Stap

Leg de varkensknokkels in een ovenvaste schaal en giet het bier erover. Zet de varkenskoteletten minstens 2 uur in de koelkast. Het is beter als je ze 12 uur kunt marineren.

4. Stap

Bak de schenkels vervolgens ongeveer 2,5 - 3 uur in een op 180 graden voorverwarmde oven. Giet af en toe het bier uit de schotel over de schenkels.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Diner

858 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Middagmaal

922 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten

Vleesgerechten

438 recepten

Pasta

117 recepten