ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay: Mylene2401

Grootmoeders klassieke boterkoekjes

Dit recept is een van mijn favorieten uit mijn kindertijd, dat ik vroeger met mijn oma maakte. De boterachtige en knapperige koekjes zijn niet alleen makkelijk te maken, maar brengen ook diepe herinneringen terug en maken het tot een speciale traktatie. We hebben het recept door de jaren heen zorgvuldig verfijnd en hopen dat je er net zo van zult genieten als wij altijd doen.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
20
  • 250 Gram Meel Toegevoegd aan
  • 200 Gram koude boter Toegevoegd aan
  • 100 Gram suiker Toegevoegd aan
  • 1 dooier Toegevoegd aan
  • 1 Knijpen zout Toegevoegd aan
  • 1 Theelepel Vanille-extract Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

Om oma's klassieke boterkoekjes te bakken, zeef je eerst de bloem in een kom. Dit zorgt ervoor dat het deeg later luchtig wordt.

2. Stap

Snijd de koude boter in kleine stukjes en voeg ze toe aan de bloem. Het is belangrijk dat de boter echt koud is zodat het optimaal met de bloem combineert.

3. Stap

Voeg nu de suiker, eidooier, zout en vanille-extract toe. Werk snel zodat de boter niet smelt. Meng alles met je handen tot je een glad deeg hebt.

4. Stap

Vorm het deeg tot een bal, wikkel het in huishoudfolie en leg het ongeveer 30 minuten in de koelkast. Zo wordt het deeg stevig en kun je het later makkelijker uitrollen.

5. Stap

Na de koeltijd rol je het deeg uit op een bebloemd werkvlak tot een dikte van ongeveer 5 mm. Nu kun je koekjes uitsnijden met een koekjessnijder naar keuze.

6. Stap

Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in een voorverwarmde oven op 180 graden (heteluchtoven: 160 graden) in ongeveer 12-15 minuten goudbruin. Zorg ervoor dat ze niet te donker worden, anders kunnen ze bitter smaken.

7. Stap

Laat de boterkoekjes afkoelen op de bakplaat en geniet van de heerlijke koekjes.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Diner

807 recepten

Ontbijt

207 recepten

Laat ontbijt

177 recepten

Middagmaal

874 recepten

Dessert

629 recepten

Gebak

203 recepten

Taarten

130 recepten

Vleesgerechten

420 recepten

Pasta

113 recepten