ADVERTENTIE

Bron :: Freepik

Hoe maak je zelf mierikswortelcrème?

Er gaat niets boven vers gemaakte mierikswortelcrème. Het geeft een heerlijke kick aan elk vleesgerecht en dient als een uitstekende smaakmaker voor sandwiches.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
1
  • 12 Kop Verse mierikswortel, geschild en fijn geraspt Toegevoegd aan
  • 1 Kop Zure room Toegevoegd aan
  • 1 eetlepel Van Dijon Mosterd Toegevoegd aan
  • 1 eetlepel Witte wijnazijn Toegevoegd aan
  • Zout en versgemalen zwarte peper, naar smaak Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

15 min.
1. Stap

Bereid eerst je werkplek voor. Schil de mierikswortel met een dunschiller, net zoals je met een wortel zou doen. Pas op dat je je ogen niet aanraakt tijdens dit proces, want verse mierikswortel kan behoorlijk krachtig zijn.

2. Stap

Rasp de mierikswortel met een fijne rasp. Dit zorgt ervoor dat de smaak van de mierikswortel gelijkmatig door de crème wordt verdeeld. Doe dit indien mogelijk in een goed geventileerde ruimte, om te voorkomen dat je ogen gaan tranen van het sterke aroma.

3. Stap

Meng in een kom de vers geraspte mierikswortel, zure room, Dijonmosterd en witte wijnazijn. Roer deze ingrediënten tot ze goed gemengd zijn. De mosterd voegt een onderliggende pittigheid toe die de hitte van de mierikswortel aanvult, een combinatie die ik erg lekker vind.

4. Stap

Breng de mix op smaak met zout en versgemalen zwarte peper. Onthoud dat de smaken intenser worden naarmate de mierikswortelcrème stolt, dus maak de kruiden niet te zwaar.

5. Stap

Je kunt de mierikswortelcrème het beste minstens een uur in de koelkast laten rusten voordat je hem serveert. Deze rustperiode geeft de smaken wat tijd om zich te mengen en ik heb gemerkt dat het de algehele verrukkelijkheid van de crème versterkt.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Gebak

202 recepten

Dessert

587 recepten

Vleesgerechten

404 recepten

Ontbijt

193 recepten

Laat ontbijt

167 recepten

Slowaaks

4 recepten

Middagmaal

831 recepten

Diner

765 recepten

Taarten

123 recepten