ADVERTENTIE

Walnoot-honingkoekjes

Kent u dat, wanneer u op elk moment van de dag zin heeft in iets lekkers. Probeer deze zachte koekjes.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
28
  • 1 stukjes Appel Toegevoegd aan
  • 200 ml water Toegevoegd aan
  • 6 lepels Honing Toegevoegd aan
  • 1 lepel Kaneel Toegevoegd aan
  • 1 lepel Thee Soda Bicarbonaten Toegevoegd aan
  • 12 lepels Vanille-extract Toegevoegd aan
  • 200 ml Olijfolie Toegevoegd aan
  • 500 g Gladde speltmeel Toegevoegd aan
  • 100 g Van walnoten of wat we thuis vinden Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

50 min.
1. Stap

Bak de fijngehakte appel in een verwarmde pan gedurende 2-3 minuten, tot ze beginnen te verzachten. Giet er water over en kook ongeveer 10 minuten, of tot het water is verdampt.

2. Stap

Ondertussen mixen we de noten tot ze fijngehakt lijken.

3. Stap

Verplaats de appel naar de kom en meng honing, kaneel, bakpoeder, vanille en olie erdoor. Meng alles goed en voeg dan geleidelijk de bloem toe. Het is het beste om het deeg met je handen te kneden. Het deeg zal zacht, vet en niet plakkerig zijn.

4. Stap

We bedekken de mand met folie en zetten hem 1 uur in de koelkast.

5. Stap

Na het rusten verdelen we het deeg in twee delen. We rollen het uit tussen 2 stukken bakpapier. We rollen het uit tot een dikte van ongeveer ½ cm. Met een glas snijden we koekjes uit het deeg en verplaatsen we ze naar een bakplaat bekleed met bakpapier.

6. Stap

U kunt de koekjes bestrooien met gehakte noten of gehakte pure chocolade.

7. Stap

We bakken op 200 ˚C, ongeveer 8-10 minuten of tot ze gaar zijn.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

178 recepten

Gebak

194 recepten

Vleesgerechten

376 recepten

Laat ontbijt

156 recepten

Middagmaal

770 recepten

Diner

716 recepten

Dessert

541 recepten

Taarten

115 recepten