ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay : Faglork

Gestoofde ganzenbouten uit de oven

Ik ben dol op dit recept voor ganzenbouten in de oven, vooral in het koude seizoen. In dit geval worden de ganzenbouten langzaam en zachtjes geroosterd in de oven, waardoor ze bijzonder mals en sappig worden. Een echte traktatie voor het gehemelte en altijd een hoogtepunt op mijn menu.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 4 Ganzenpoten Toegevoegd aan
  • 1 Ui Toegevoegd aan
  • 2 aaseter Toegevoegd aan
  • 2 Stalk selderij Toegevoegd aan
  • 4 teentjes knoflook Toegevoegd aan
  • 4 Takje Tijm Toegevoegd aan
  • zout Toegevoegd aan
  • Peper Toegevoegd aan
  • 100 ml Rode wijn (optioneel) Toegevoegd aan
  • 500 ml kippenbouillon Toegevoegd aan
  • 2 lepel plantaardige olie Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

120 min.
1. Stap

Om de ganzenbouten te bereiden, verwarm je eerst de oven voor op 160 graden. Kruid ondertussen de ganzenbouten rondom met zout en peper. Ik raad aan om zeezout en versgemalen peper te gebruiken voor een intensere smaak.

2. Stap

Verhit de olie in een zware, ovenvaste pan en bak de ganzenbouten rondom tot ze een mooie goudbruine kleur hebben. Deze stap is belangrijk voor de vorming van een heerlijk korstje, dat een belangrijk deel van de smaak uitmaakt.

3. Stap

Haal de ganzenbouten uit de pan en fruit de groenten, knoflook en tijm. Dit is een goede basis voor de saus later.

4. Stap

Voeg eventueel de rode wijn toe en laat iets inkoken.

5. Stap

Doe de ganzenbouten terug in de pan en blus af met de kippenbouillon.

6. Stap

Dek de pan af met een deksel of aluminiumfolie en zet hem ongeveer 2,5 uur in de voorverwarmde oven. Draai de ganzenbouten gedurende deze tijd elke 30 minuten om.

7. Stap

Verwijder na deze kooktijd de folie en braad de ganzenbouten nog 30 minuten tot ze knapperig en goudbruin zijn.

8. Stap

De ganzenbouten zijn klaar om te serveren. Ze passen perfect bij aardappelknoedels en rode kool. Het perfecte kerstfeest!

Vergelijkbare recepten

Hartig nekgebraad gebakken in de oven

Dit is een van mijn favoriete recepten voor een gezellig zondagdiner. Ik heb dit stevige nekgebraad al verschillende keren gemaakt en elke keer is het een absolute hit bij familie en vrienden. Het varkensnek wordt boterzacht en heeft een heerlijk knapperig korstje dat het onweerstaanbaar maakt. Ik hoop dat jullie net zo van dit recept genieten als ik.

Hertenvleesbraden in saus

Een hartig wildgerecht dat vooral in het koude seizoen goed in de smaak valt. Het hertenvlees wordt gestoofd in een pittige saus en is daardoor bijzonder zacht en sappig. Het gerecht wordt het beste geserveerd met knoedels en rode kool.

Krokante eendenbout met rode wijnsaus

Ik kan me geen gezelligere zondagmiddag voorstellen dan genieten van een goed boek in de keuken met de geur van stovende eendenpoten. Ik heb vooral genoten van dit recept - de poten waren ongelooflijk mals en de huid krokant. Samen met de heerlijke rode wijnsaus een echte traktatie. En niet te vergeten de lichte zoetheid van de appel, die zorgt voor een perfecte balans met de smaak van de eendenbouten.

Marokkaanse kip pastilla voorgerecht

Pastilla is een Marokkaans voorgerecht waarvan we genieten op feestdagen, bruiloften en speciale gelegenheden. De kip pastilla is een mix van zoete en hartige smaken met een krokant laagje filodeeg bovenop dat knispert als je het eet! De kip pastilla is iets tijdrovender om te bereiden, maar is een smaakvol succes!

Gestoofde Wildzwijnrug

Een hartig recept, perfect voor een feestmaaltijd of een zondagsdiner met de familie. De wildzwijnrug wordt zachtjes gestoofd in de oven tot hij mals en sappig is.

Gebraden hele kip met verse kruidenvulling

De kruidenvulling maakt deze gebraden kip extra speciaal. Het geeft zoveel smaak aan de kip en laat je keuken heerlijk ruiken.

Pittig wildstoofpotje

Een klassiek wildstoofpotje bereid met rode wijn, wortelgroenten en verse kruiden. Ideaal voor koude winterdagen en speciale gelegenheden.

Krokant geroosterde kipdrumsticks in de oven

Dit recept voor krokant gebakken kip drumsticks is een van mijn favorieten voor een gezellige weekendmaaltijd. De kipdrumsticks zijn knapperig van buiten en mals en sappig van binnen, gewoonweg onweerstaanbaar. Met de kruiden die ik in mijn recept gebruik, heeft de kip altijd een aromatische, sterke maar niet te sterke smaak.

Vergelijkbare recepten

Hartig nekgebraad gebakken in de oven

Dit is een van mijn favoriete recepten voor een gezellig zondagdiner. Ik heb dit stevige nekgebraad al verschillende keren gemaakt en elke keer is het een absolute hit bij familie en vrienden. Het varkensnek wordt boterzacht en heeft een heerlijk knapperig korstje dat het onweerstaanbaar maakt. Ik hoop dat jullie net zo van dit recept genieten als ik.

Hertenvleesbraden in saus

Een hartig wildgerecht dat vooral in het koude seizoen goed in de smaak valt. Het hertenvlees wordt gestoofd in een pittige saus en is daardoor bijzonder zacht en sappig. Het gerecht wordt het beste geserveerd met knoedels en rode kool.

Krokante eendenbout met rode wijnsaus

Ik kan me geen gezelligere zondagmiddag voorstellen dan genieten van een goed boek in de keuken met de geur van stovende eendenpoten. Ik heb vooral genoten van dit recept - de poten waren ongelooflijk mals en de huid krokant. Samen met de heerlijke rode wijnsaus een echte traktatie. En niet te vergeten de lichte zoetheid van de appel, die zorgt voor een perfecte balans met de smaak van de eendenbouten.

Marokkaanse kip pastilla voorgerecht

Pastilla is een Marokkaans voorgerecht waarvan we genieten op feestdagen, bruiloften en speciale gelegenheden. De kip pastilla is een mix van zoete en hartige smaken met een krokant laagje filodeeg bovenop dat knispert als je het eet! De kip pastilla is iets tijdrovender om te bereiden, maar is een smaakvol succes!

Gestoofde Wildzwijnrug

Een hartig recept, perfect voor een feestmaaltijd of een zondagsdiner met de familie. De wildzwijnrug wordt zachtjes gestoofd in de oven tot hij mals en sappig is.

Gebraden hele kip met verse kruidenvulling

De kruidenvulling maakt deze gebraden kip extra speciaal. Het geeft zoveel smaak aan de kip en laat je keuken heerlijk ruiken.

Pittig wildstoofpotje

Een klassiek wildstoofpotje bereid met rode wijn, wortelgroenten en verse kruiden. Ideaal voor koude winterdagen en speciale gelegenheden.

Krokant geroosterde kipdrumsticks in de oven

Dit recept voor krokant gebakken kip drumsticks is een van mijn favorieten voor een gezellige weekendmaaltijd. De kipdrumsticks zijn knapperig van buiten en mals en sappig van binnen, gewoonweg onweerstaanbaar. Met de kruiden die ik in mijn recept gebruik, heeft de kip altijd een aromatische, sterke maar niet te sterke smaak.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

91 recepten

Laat ontbijt

99 recepten

Middagmaal

590 recepten

Diner

554 recepten

Dessert

349 recepten

Gebak

155 recepten

Taarten

75 recepten

Vleesgerechten

293 recepten