ADVERTENTIE

Bron :: Amalje for iStockPhotos

Hoe maak je gekonfijte gember?

Gekonfijte gember is een van mijn absolute lievelingsrecepten. Het resultaat is een heerlijk zoet en pittig tussendoortje dat ook nog eens goed is voor je spijsvertering. Het is helemaal zelfgemaakt en smaakt veel beter dan de versie uit de winkel. Het is heel makkelijk te maken, je hebt alleen een beetje geduld en tijd nodig.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 500 g verse gember Toegevoegd aan
  • 400 g suiker Toegevoegd aan
  • 500 ml water Toegevoegd aan
  • Kristalsuiker om te bestrooien Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

80 min.
1. Stap

Om je eigen gekonfijte gember te maken, schil je eerst de gember. Je kunt de schil er gemakkelijk afschrapen met een theelepel zonder veel gember te verspillen. Snijd de gember vervolgens in dunne plakjes.

2. Stap

Doe de gember in een middelgrote steelpan, voeg het water toe en breng het aan de kook. Laat de gember vervolgens ongeveer 30 minuten sudderen op een laag vuurtje of tot hij zacht is.

3. Stap

Wees voorzichtig als je het water afgiet, het is erg heet. Maar probeer ook wat van de gemberbouillon te bewaren, het kan dienen als basis voor een heerlijke thee.

4. Stap

Voeg de suiker toe aan de pan en meng met de gember. Laat het mengsel op een middelhoog vuur koken tot de suiker een siroop vormt. Dit kan ongeveer 20-30 minuten duren.

5. Stap

Leg nu de gemberplakjes afzonderlijk op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi ze met de kristalsuiker.

6. Stap

Laat de gekonfijte gember afkoelen en drogen. Dit kan een paar uur of zelfs een nacht duren. Hoe langer de gember droogt, hoe knapperiger hij wordt.

7. Stap

Je kunt je gekonfijte gember zo eten, gebruiken in cakes en muffins of toevoegen aan thee of cocktails. Veel plezier met uitproberen!

Vergelijkbare recepten

Gezond ontbijt - havermout koken

Pap is altijd een favoriet geweest in mijn familie. Vooral in de koude wintermaanden of als we ons een beetje ziekjes voelen, is het recept voor deze verwarmende en gezonde pap precies goed - het is makkelijk te bereiden en doet elke keer weer wonderen voor ons.

Recept voor Glühweinjam

Deze glühweinjam is een recept dat ik elk jaar maak in de aanloop naar Kerstmis. Het brengt de kruidige, verwarmende smaak van de kerstmarkt rechtstreeks naar je ontbijtbroodje. Met zijn rijke smaak van kaneel, kruidnagel en sinaasappelschil is het een heerlijk begin van de dag en een perfect zelfgemaakt cadeau voor Kerstmis.

Heerlijke kiwi jam

Kiwi-jam is een echte smaaksensatie, met zijn unieke tropische smaak en felgroene kleur. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat dit recept een verfrissende afwisseling is van de gebruikelijke soorten jam. De gloed van de kiwi's in het potje heeft al menig ontbijttafel opgefleurd.

Oma's cranberrysaus

Ik ben dol op de periode van oktober tot december, niet alleen vanwege het prachtige herfst- en winterlandschap, maar ook omdat het dan cranberryseizoen is! Als het gaat om bakken en koken in deze tijd van het jaar, staat dit bijgerecht met bessen bovenaan mijn lijstje. Ik heb dit eenvoudige recept al verschillende keren gemaakt en elke keer brengt het mijn familie in de kerststemming. De zoetzure saus is de perfecte begeleiding bij kalkoen, eend of kaas.

Kers en maanzaad taart

Een interessant dessert voor de zomer, wanneer de kersen rijpen. Zorg dat je dit recept bewaart en maakt.

Maak je eigen chocoladefruit

Deze chocoladevruchten zijn een droom die uitkomt voor alle chocolade- en fruitliefhebbers. Ik maakte dit recept een paar jaar geleden voor het eerst toen ik op zoek was naar een licht, maar zoet en chocoladeachtig dessert. Sindsdien zijn ze een vaste favoriet op mijn feestjes en een absolute hit bij mijn gasten.

Cake met pudding en krenten

Ik hou ervan om krenten in taarten te gebruiken, omdat we ze op zichzelf niet zo lekker vinden en we ze niet op kunnen maken tijdens het seizoen. Als je er veel hebt, probeer dan deze bakplaatcake met chocoladepudding. Het deeg is ook interessant omdat het griesmeel bevat.

Ongebakken gezonde aardbeien cheesecake

Ik maak meestal gebakken cheesecakes. Maar ik heb ook een ongebakken versie geprobeerd met aardbeien in een gezondere variant.

Vergelijkbare recepten

Gezond ontbijt - havermout koken

Pap is altijd een favoriet geweest in mijn familie. Vooral in de koude wintermaanden of als we ons een beetje ziekjes voelen, is het recept voor deze verwarmende en gezonde pap precies goed - het is makkelijk te bereiden en doet elke keer weer wonderen voor ons.

Recept voor Glühweinjam

Deze glühweinjam is een recept dat ik elk jaar maak in de aanloop naar Kerstmis. Het brengt de kruidige, verwarmende smaak van de kerstmarkt rechtstreeks naar je ontbijtbroodje. Met zijn rijke smaak van kaneel, kruidnagel en sinaasappelschil is het een heerlijk begin van de dag en een perfect zelfgemaakt cadeau voor Kerstmis.

Heerlijke kiwi jam

Kiwi-jam is een echte smaaksensatie, met zijn unieke tropische smaak en felgroene kleur. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat dit recept een verfrissende afwisseling is van de gebruikelijke soorten jam. De gloed van de kiwi's in het potje heeft al menig ontbijttafel opgefleurd.

Oma's cranberrysaus

Ik ben dol op de periode van oktober tot december, niet alleen vanwege het prachtige herfst- en winterlandschap, maar ook omdat het dan cranberryseizoen is! Als het gaat om bakken en koken in deze tijd van het jaar, staat dit bijgerecht met bessen bovenaan mijn lijstje. Ik heb dit eenvoudige recept al verschillende keren gemaakt en elke keer brengt het mijn familie in de kerststemming. De zoetzure saus is de perfecte begeleiding bij kalkoen, eend of kaas.

Kers en maanzaad taart

Een interessant dessert voor de zomer, wanneer de kersen rijpen. Zorg dat je dit recept bewaart en maakt.

Maak je eigen chocoladefruit

Deze chocoladevruchten zijn een droom die uitkomt voor alle chocolade- en fruitliefhebbers. Ik maakte dit recept een paar jaar geleden voor het eerst toen ik op zoek was naar een licht, maar zoet en chocoladeachtig dessert. Sindsdien zijn ze een vaste favoriet op mijn feestjes en een absolute hit bij mijn gasten.

Cake met pudding en krenten

Ik hou ervan om krenten in taarten te gebruiken, omdat we ze op zichzelf niet zo lekker vinden en we ze niet op kunnen maken tijdens het seizoen. Als je er veel hebt, probeer dan deze bakplaatcake met chocoladepudding. Het deeg is ook interessant omdat het griesmeel bevat.

Ongebakken gezonde aardbeien cheesecake

Ik maak meestal gebakken cheesecakes. Maar ik heb ook een ongebakken versie geprobeerd met aardbeien in een gezondere variant.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Aardappel

149 recepten

Ontbijt

142 recepten

Laat ontbijt

130 recepten

Middagmaal

690 recepten

Diner

644 recepten

Dessert

473 recepten

Gebak

183 recepten

Taarten

95 recepten

Vleesgerechten

339 recepten