ADVERTENTIE

Bron :: Ildar Imashev for Getty Images

Romige kaassaus met smeltkaas

Deze kaassaus met smeltkaas is een absolute favoriet in mijn familie en is door de jaren heen steeds weer verfijnd. Hij is romig, smaakvol en gewoonweg heerlijk. De saus is perfect als dip, pastasaus of bij verschillende gerechten. Als ervaren hobbykok kan ik zeggen dat dit recept altijd een succes is.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 200 g Verwerkte kaas Toegevoegd aan
  • 200 g creme fraiche Toegevoegd aan
  • 1 kleine Ui Toegevoegd aan
  • 2 teentjes knoflook Toegevoegd aan
  • 1 Theelepel Mosterd Toegevoegd aan
  • 12 Theelepel Paprikapoeder Toegevoegd aan
  • Zout en peper naar behoefte Toegevoegd aan
  • Een slokje melk Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

15 min.
1. Stap

Om kaassaus met smeltkaas te maken, begin je met het schillen en fijnsnijden van de ui en knoflook. Voorzichtigheid is hier geboden - echte chef-koks weten dat kleinere stukjes de smaak beter naar voren brengen.

2. Stap

Verhit wat olie in een middelgrote pan en fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn. Ik heb gemerkt dat het fruiten van de ui en knoflook voordat je de kaas toevoegt een extra laagje smaak aan het gerecht toevoegt.

3. Stap

Voeg nu de smeltkaas en crème fraîche toe. Deze twee ingrediënten vormen het delicate hart van onze saus en geven hem zijn karakteristieke romigheid.

4. Stap

Laat langzaam smelten onder voortdurend roeren. Zorg ervoor dat het vuur niet te hoog staat en dat je de saus genoeg tijd geeft zodat hij niet aanbrandt.

5. Stap

Voeg nu de mosterd en het paprikapoeder toe en breng op smaak met zout en peper.

6. Stap

Als de saus te dik is, voeg je gewoon een beetje melk toe om de gewenste consistentie te bereiken. Ik heb gemerkt dat langzaam en beetje bij beetje melk toevoegen het beste resultaat geeft en de consistentie van het gerecht effectief regelt.

7. Stap

Laat de kaassaus met smeltkaas een paar minuten sudderen zodat de smaken zich kunnen ontwikkelen. Geduld is de moeite waard - een beetje extra tijd op het fornuis geeft de saus een diepe smaak die gewoonweg onweerstaanbaar is.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

193 recepten

Gebak

202 recepten

Slowaaks

4 recepten

Laat ontbijt

167 recepten

Middagmaal

820 recepten

Diner

754 recepten

Dessert

583 recepten

Taarten

121 recepten

Vleesgerechten

398 recepten