ADVERTENTIE

Bron :: Volodymyr Melnyk from Canva

Gemberlikeur

Ik maak deze gemberlikeur meestal tijdens de kerstvakantie.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
1
  • 200 g Verse gember Toegevoegd aan
  • 1 liter Wodka Toegevoegd aan
  • 250 g suiker Toegevoegd aan
  • 1 Lepel Vanille-extract Toegevoegd aan
  • Citroensap Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

15 min.
1. Stap

Begin met het goed wassen van de verse gember en snijd deze in dunne plakjes. Maak je geen zorgen, je hoeft de gember niet te schillen, de schil geeft de likeur extra smaak.

2. Stap

Doe de gember in een grote glazen pot, voeg de suiker, het vanille-extract en het uitgeperste citroensap toe. Meng goed.

3. Stap

Giet wodka over de container. Zorg ervoor dat de gember volledig ondergedompeld is.

4. Stap

Sluit de pot en zet hem een maand op een donkere en koele plaats. Roer regelmatig om ervoor te zorgen dat de suiker volledig is opgelost.

5. Stap

Zeef de gemberlikeur na een maand in een schone fles. Het is klaar om te drinken, maar de smaak zal met de tijd verbeteren.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Middagmaal

919 recepten

Gebak

205 recepten

Pasta

117 recepten

Ontbijt

221 recepten

Laat ontbijt

186 recepten

Diner

854 recepten

Dessert

654 recepten

Taarten

132 recepten

Vleesgerechten

437 recepten