ADVERTENTIE

Bron :: Olga Chzhu from Getty Images

Zoete aardappelen gebakken in de oven

Recept voor lekkere ovengebakken zoete aardappelen met kruidendip.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 4 stuk Zoete aardappelen Toegevoegd aan
  • 3 lepels Olijfolie Toegevoegd aan
  • 1 lepel Zouten Toegevoegd aan
  • 14 lepels gemalen zwarte peper Toegevoegd aan
  • 1 lepel Paprikapoeder gemalen Toegevoegd aan
  • 2 kruidnagel Knoflook Toegevoegd aan
  • Kruiden (optioneel) Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

70 min.
1. Stap

Was en droog de zoete aardappelen. Verwijder de schil niet, want dit is wat onze zoete aardappelen hun extra knapperigheid geeft.

2. Stap

Snijd de zoete aardappelen vervolgens in kwarten of in stokjes.

3. Stap

Doe de zoete aardappelen in een kom en voeg de olijfolie, zout, peper, gehakt paprikapoeder en geperste knoflook toe. Meng alles goed door elkaar.

4. Stap

Plaats in een voorverwarmde oven op 200 graden. Roer de zoete aardappels tijdens het bakken minstens één keer om, zodat ze aan alle kanten gelijkmatig bakken. Dit duurt ongeveer 40 tot 60 minuten.

5. Stap

Als de zoete aardappels klaar zijn, serveer ze dan nog warm met dip of gewoon zo.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Diner

807 recepten

Ontbijt

207 recepten

Laat ontbijt

177 recepten

Middagmaal

874 recepten

Dessert

629 recepten

Gebak

203 recepten

Taarten

130 recepten

Vleesgerechten

420 recepten

Pasta

113 recepten