ADVERTENTIE

Bron :: dinosmichail from Getty Images

Zelfgemaakt snoepgoed

Maak thuis rubberen snoepjes voor je kinderen, waar ze meteen dol op zullen zijn.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
20
  • 1 kopje Sinaasappelsap Toegevoegd aan
  • 4 kopjes Suiker Toegevoegd aan
  • 3 kopjes Maïssiroop Toegevoegd aan
  • 2 el Gelatine Toegevoegd aan
  • 2 en Citroenschil Toegevoegd aan
  • 1 en Vanille-essence Toegevoegd aan
  • Voedselkleurstof Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

150 min.
1. Stap

Doe het sinaasappelsap, de suiker en de maïssiroop in een steelpan en kook langzaam op middelhoog vuur. Ik raad aan om constant te roeren zodat de suiker niet verbrandt.

2. Stap

Wanneer je ziet dat de suiker volledig is opgelost, voeg je de gelatine toe. Voeg dit pas op het einde toe zodat het niet gaat klonteren.

3. Stap

Nadat je de gelatine hebt toegevoegd, laat je het mengsel nog een paar minuten koken en haal je het van het vuur. Voeg de citroenschil, vanille-essence en kleurstof toe. Voorzichtig, je hebt echt maar een paar druppels nodig!

4. Stap

Giet het mengsel in de vormpjes. Ik gebruik siliconen vormen in de vorm van teddyberen, maar je kunt ook andere vormen gebruiken.

5. Stap

Laat de vormpjes ongeveer 2 uur afkoelen in de koelkast.

Vergelijkbare recepten

Maak je eigen chocoladefruit

Deze chocoladevruchten zijn een droom die uitkomt voor alle chocolade- en fruitliefhebbers. Ik maakte dit recept een paar jaar geleden voor het eerst toen ik op zoek was naar een licht, maar zoet en chocoladeachtig dessert. Sindsdien zijn ze een vaste favoriet op mijn feestjes en een absolute hit bij mijn gasten.

Zelfgemaakte aardbeiengelei

Zoet, aromatisch en vol van natuurlijke smaak - zelfgemaakte aardbeiengelei is het perfecte dessert voor elk moment van het jaar. Bereid met echte vruchten, zonder conserveermiddelen en kunstmatige toevoegingen, smaakt het hemels en maakt het indruk op elke tafel.

Veganistisch appelbrood bakken

Als gepassioneerd bakker en echte appelliefhebber is appelbrood al heel lang een vast onderdeel van mijn bakexperimenten in de keuken. Ik vind dat het goed werkt als zoet ontbijt, maar ook als koffiekoek of wintertheekoek. Met zijn geurige kaneelappelaroma prikkelt het niet alleen de zintuigen, maar verspreidt het ook gezelligheid door het hele huis.

Chocolade fondue

Dit recept voor chocoladefondue is een van mijn absolute lievelingsdesserts voor speciale gelegenheden of gezellige avonden. Het mag op geen enkele romantische dinertafel ontbreken. Ik heb het ontelbare keren gemaakt voor familie en vrienden en heb altijd lovende kritieken gekregen. De combinatie van gesmolten chocolade en vers fruit is gewoon onovertroffen en de bereiding is verrassend eenvoudig.

Zelfgemaakte appelzakken met bladerdeeg

Wie houdt er niet van, knapperige appelzakjes met een krokant laagje bladerdeeg? Deze zelfgemaakte appelzakken zijn een absoluut hoogtepunt en een van mijn persoonlijke favorieten. Ze zijn makkelijker te maken dan je denkt en elke keer weer een echte traktatie. Dus stroop je mouwen op en ga aan de slag!

Glutenvrije maanzaadtaart met appels

Elk weekend maak ik iets zoets voor mijn gezin en deze glutenvrije maanzaadtaart met appels is een hit geworden. Het is de perfecte oplossing voor wie glutenintolerant is.

Snelle zelfgemaakte verse mangoboterham

Deze verfrissende jam is perfect om op toast of koekjes te smeren, door yoghurt te roeren of bij kaas te serveren.

Valentijnse chocolade cupcakes

Een eitje met zoetstof tot een licht schuim kloppen. Meng de vloeibare ingrediënten erdoor met een garde. Meng in een andere schaal de droge ingrediënten en zeef ze vervolgens in het vloeibare mengsel. Voeg tot slot gepureerde banaan toe. Bak op 180°C voor ongeveer 30 minuten. Laat afkoelen, snijd doormidden, vul en geniet. Je kunt het afwerken met bijvoorbeeld verse aardbeien of vriesgedroogde frambozen in witte chocolade van @brainmarket_cz.

Vergelijkbare recepten

Maak je eigen chocoladefruit

Deze chocoladevruchten zijn een droom die uitkomt voor alle chocolade- en fruitliefhebbers. Ik maakte dit recept een paar jaar geleden voor het eerst toen ik op zoek was naar een licht, maar zoet en chocoladeachtig dessert. Sindsdien zijn ze een vaste favoriet op mijn feestjes en een absolute hit bij mijn gasten.

Zelfgemaakte aardbeiengelei

Zoet, aromatisch en vol van natuurlijke smaak - zelfgemaakte aardbeiengelei is het perfecte dessert voor elk moment van het jaar. Bereid met echte vruchten, zonder conserveermiddelen en kunstmatige toevoegingen, smaakt het hemels en maakt het indruk op elke tafel.

Veganistisch appelbrood bakken

Als gepassioneerd bakker en echte appelliefhebber is appelbrood al heel lang een vast onderdeel van mijn bakexperimenten in de keuken. Ik vind dat het goed werkt als zoet ontbijt, maar ook als koffiekoek of wintertheekoek. Met zijn geurige kaneelappelaroma prikkelt het niet alleen de zintuigen, maar verspreidt het ook gezelligheid door het hele huis.

Chocolade fondue

Dit recept voor chocoladefondue is een van mijn absolute lievelingsdesserts voor speciale gelegenheden of gezellige avonden. Het mag op geen enkele romantische dinertafel ontbreken. Ik heb het ontelbare keren gemaakt voor familie en vrienden en heb altijd lovende kritieken gekregen. De combinatie van gesmolten chocolade en vers fruit is gewoon onovertroffen en de bereiding is verrassend eenvoudig.

Zelfgemaakte appelzakken met bladerdeeg

Wie houdt er niet van, knapperige appelzakjes met een krokant laagje bladerdeeg? Deze zelfgemaakte appelzakken zijn een absoluut hoogtepunt en een van mijn persoonlijke favorieten. Ze zijn makkelijker te maken dan je denkt en elke keer weer een echte traktatie. Dus stroop je mouwen op en ga aan de slag!

Glutenvrije maanzaadtaart met appels

Elk weekend maak ik iets zoets voor mijn gezin en deze glutenvrije maanzaadtaart met appels is een hit geworden. Het is de perfecte oplossing voor wie glutenintolerant is.

Snelle zelfgemaakte verse mangoboterham

Deze verfrissende jam is perfect om op toast of koekjes te smeren, door yoghurt te roeren of bij kaas te serveren.

Valentijnse chocolade cupcakes

Een eitje met zoetstof tot een licht schuim kloppen. Meng de vloeibare ingrediënten erdoor met een garde. Meng in een andere schaal de droge ingrediënten en zeef ze vervolgens in het vloeibare mengsel. Voeg tot slot gepureerde banaan toe. Bak op 180°C voor ongeveer 30 minuten. Laat afkoelen, snijd doormidden, vul en geniet. Je kunt het afwerken met bijvoorbeeld verse aardbeien of vriesgedroogde frambozen in witte chocolade van @brainmarket_cz.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Diner

534 recepten

Ontbijt

85 recepten

Laat ontbijt

99 recepten

Middagmaal

559 recepten

Dessert

329 recepten

Gebak

150 recepten

Taarten

70 recepten

Vleesgerechten

280 recepten

Pasta

78 recepten