ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay: Lakeblog

Aardappelknoedels zoals bij oma

Aardappelknoedels zijn een heerlijk bijgerecht dat perfect past bij vleesgerechten. Ze hebben een rijke en aardse aardappelsmaak en zijn heerlijk luchtig. Deze knoedels zijn een traditioneel gerecht dat in veel Europese landen, vooral in Duitsland, geliefd is.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 1 kilogram Aardappelen Toegevoegd aan
  • 2 Eetlepel boter Toegevoegd aan
  • 125 Gram Bloem Toegevoegd aan
  • 1 Stuk ei Toegevoegd aan
  • 1 Knijpen Nootmuskaat Toegevoegd aan
  • 1 Knijpen zout Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

Om aardappelklöße te bereiden, kook je de aardappelen in zout water tot ze zacht zijn.

2. Stap

Als de aardappelen gekookt zijn, laat ze afkoelen en schil ze.

3. Stap

Rasp de aardappelen in een grote kom.

4. Stap

Voeg de boter, het meel, het ei, de nootmuskaat en het zout toe en meng alles goed.

5. Stap

Vorm de massa tot knoedels en kook ze in kokend water tot ze naar de oppervlakte komen.

6. Stap

Laat de aardappelknoedels uitlekken en serveer ze heet.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

178 recepten

Gebak

194 recepten

Vleesgerechten

376 recepten

Laat ontbijt

156 recepten

Middagmaal

770 recepten

Diner

716 recepten

Dessert

541 recepten

Taarten

115 recepten