ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay: Lakeblog

Aardappelknoedels zoals bij oma

Aardappelknoedels zijn een heerlijk bijgerecht dat perfect past bij vleesgerechten. Ze hebben een rijke en aardse aardappelsmaak en zijn heerlijk luchtig. Deze knoedels zijn een traditioneel gerecht dat in veel Europese landen, vooral in Duitsland, geliefd is.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 1 kilogram Aardappelen Toegevoegd aan
  • 2 Eetlepel boter Toegevoegd aan
  • 125 Gram Bloem Toegevoegd aan
  • 1 Stuk ei Toegevoegd aan
  • 1 Knijpen Nootmuskaat Toegevoegd aan
  • 1 Knijpen zout Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

Om aardappelklöße te bereiden, kook je de aardappelen in zout water tot ze zacht zijn.

2. Stap

Als de aardappelen gekookt zijn, laat ze afkoelen en schil ze.

3. Stap

Rasp de aardappelen in een grote kom.

4. Stap

Voeg de boter, het meel, het ei, de nootmuskaat en het zout toe en meng alles goed.

5. Stap

Vorm de massa tot knoedels en kook ze in kokend water tot ze naar de oppervlakte komen.

6. Stap

Laat de aardappelknoedels uitlekken en serveer ze heet.

Vergelijkbare recepten

Half en half aardappelknödels

Dit traditionele recept voor half rauwe en half gekookte aardappelknödels is een welkome afwisseling van de gebruikelijke bijgerechten. De knödels zijn knapperig aan de buitenkant en zacht en glad aan de binnenkant. Ze zijn de perfecte aanvulling op elk vleesrijk gerecht.

Eiersoep zoals oma die vroeger maakte in 30 minuten

Eiersoep is een van de eenvoudigste en toch lekkerste soepen die ik ooit heb gemaakt. Het is snel en moeiteloos klaar te maken, gezond en rijk aan eiwitten. Ik leerde dit recept van mijn oma en heb het sindsdien ontelbare keren gemaakt tot groot genoegen van mijn gezin. De hoofdingrediënten zijn natuurlijk eieren, fijne kruiden en heerlijke groenten.

Gekookte aardappelen met spinazie en feta

Een eenvoudige en gezonde maaltijd, perfect voor een snel diner. De combinatie van verse spinazie, feta kaas en warme aardappelen is gewoon geweldig.

Eenvoudige vegetarische aardappelsoep

Ik heb deze stevige vegetarische aardappelsoep vaak gemaakt voor mijn gezin. Hij is licht, gezond en ongelooflijk vullend. Met een basis van groentebouillon en aardappelen gemengd met groenten naar keuze is deze soep lekker en perfect voor koel weer. Lekker met vers wit brood als bijgerecht.

Schupfnudeln met zuurkool Home Cooking

Schupfnudeln met zuurkool is een echt feel-good gerecht en doet me altijd denken aan de stevige gerechten uit de traditionele Duitse keuken van mijn oma. De combinatie van de stevige Schupfnudeln en de zure smaak van de zuurkool zorgt voor een hemelse bereiding. Ik heb dit recept al zo vaak gemaakt dat ik echt veel trucjes en tips heb om te delen en ik hoop dat jullie er net zo van zullen genieten als wij in ons gezin.

Gnocchi van rode biet recept

Als gepassioneerd hobbykok vind ik het altijd leuk om traditionele gerechten te variëren met seizoensgebonden ingrediënten. Zo ontstond dit heerlijke recept voor gnocchi van rode biet. Ik heb het vaak gemaakt voor vrienden en familie en het valt altijd heel goed in de smaak. De dieprode kleur is natuurlijk visueel opvallend en de licht aardse smaak van de biet harmonieert heerlijk met de stevige smaak van de zelfgemaakte gnocchi.

Romige vegetarische zoete aardappelsoep

Ik ben erg dol geworden op deze soep. Ik probeerde hem voor het eerst op een koude winteravond en was meteen onder de indruk van de hartige en toch zoete smaak. Hij verwarmt je van binnenuit en is uitzonderlijk lekker. Ik hou vooral van het gemak van de bereiding en het feit dat je alle ingrediënten meestal al in huis hebt.

Vegetarische boerenkool met aardappelen

Dit recept is een van mijn favoriete versies van boerenkool. Het is vegetarisch, gezond en vooral heerlijk in de koude wintermaanden. Ik heb het verschillende keren gemaakt en steeds weer gevarieerd - en elke keer is het weer een echte traktatie. Verse boerenkool wordt gestoomd in bouillon met aardappelen om er een vegetarische hoofdmaaltijd van te maken.

Vergelijkbare recepten

Half en half aardappelknödels

Dit traditionele recept voor half rauwe en half gekookte aardappelknödels is een welkome afwisseling van de gebruikelijke bijgerechten. De knödels zijn knapperig aan de buitenkant en zacht en glad aan de binnenkant. Ze zijn de perfecte aanvulling op elk vleesrijk gerecht.

Eiersoep zoals oma die vroeger maakte in 30 minuten

Eiersoep is een van de eenvoudigste en toch lekkerste soepen die ik ooit heb gemaakt. Het is snel en moeiteloos klaar te maken, gezond en rijk aan eiwitten. Ik leerde dit recept van mijn oma en heb het sindsdien ontelbare keren gemaakt tot groot genoegen van mijn gezin. De hoofdingrediënten zijn natuurlijk eieren, fijne kruiden en heerlijke groenten.

Gekookte aardappelen met spinazie en feta

Een eenvoudige en gezonde maaltijd, perfect voor een snel diner. De combinatie van verse spinazie, feta kaas en warme aardappelen is gewoon geweldig.

Eenvoudige vegetarische aardappelsoep

Ik heb deze stevige vegetarische aardappelsoep vaak gemaakt voor mijn gezin. Hij is licht, gezond en ongelooflijk vullend. Met een basis van groentebouillon en aardappelen gemengd met groenten naar keuze is deze soep lekker en perfect voor koel weer. Lekker met vers wit brood als bijgerecht.

Schupfnudeln met zuurkool Home Cooking

Schupfnudeln met zuurkool is een echt feel-good gerecht en doet me altijd denken aan de stevige gerechten uit de traditionele Duitse keuken van mijn oma. De combinatie van de stevige Schupfnudeln en de zure smaak van de zuurkool zorgt voor een hemelse bereiding. Ik heb dit recept al zo vaak gemaakt dat ik echt veel trucjes en tips heb om te delen en ik hoop dat jullie er net zo van zullen genieten als wij in ons gezin.

Gnocchi van rode biet recept

Als gepassioneerd hobbykok vind ik het altijd leuk om traditionele gerechten te variëren met seizoensgebonden ingrediënten. Zo ontstond dit heerlijke recept voor gnocchi van rode biet. Ik heb het vaak gemaakt voor vrienden en familie en het valt altijd heel goed in de smaak. De dieprode kleur is natuurlijk visueel opvallend en de licht aardse smaak van de biet harmonieert heerlijk met de stevige smaak van de zelfgemaakte gnocchi.

Romige vegetarische zoete aardappelsoep

Ik ben erg dol geworden op deze soep. Ik probeerde hem voor het eerst op een koude winteravond en was meteen onder de indruk van de hartige en toch zoete smaak. Hij verwarmt je van binnenuit en is uitzonderlijk lekker. Ik hou vooral van het gemak van de bereiding en het feit dat je alle ingrediënten meestal al in huis hebt.

Vegetarische boerenkool met aardappelen

Dit recept is een van mijn favoriete versies van boerenkool. Het is vegetarisch, gezond en vooral heerlijk in de koude wintermaanden. Ik heb het verschillende keren gemaakt en steeds weer gevarieerd - en elke keer is het weer een echte traktatie. Verse boerenkool wordt gestoomd in bouillon met aardappelen om er een vegetarische hoofdmaaltijd van te maken.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Aardappel

149 recepten

Ontbijt

142 recepten

Laat ontbijt

130 recepten

Middagmaal

690 recepten

Diner

644 recepten

Dessert

473 recepten

Gebak

183 recepten

Taarten

95 recepten

Vleesgerechten

339 recepten