ADVERTENTIE

Witte chocolade cheesecake

Cheesecake zonder inspanning en bakken

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
12

Lichaam

  • 250 g boterkoekjes Toegevoegd aan
  • 125 g boter Toegevoegd aan
  • 2 el melk Toegevoegd aan

Crème

  • 350 ml slagroom Toegevoegd aan
  • 250 g mascarpone Toegevoegd aan
  • 150 g Roomkaas Toegevoegd aan
  • 70 g bloemsuiker Toegevoegd aan
  • 200 g witte chocolade Toegevoegd aan

Ganache

  • 150 g witte chocolade Toegevoegd aan
  • 75 ml slagroom Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

30 min.
1. Stap

We smelten de boter, voegen de gemalen boterkoekjes en de melk toe. We krijgen een compacte massa die we gelijkmatig in een vorm met een diameter van 22 cm persen en in de koelkast zetten terwijl we de crème bereiden.

2. Stap

We smelten de chocolade boven de stoom en laten deze een beetje afkoelen.

3. Stap

Ondertussen mengen we de mascarpone met de roomkaas en poedersuiker. We voegen wat afgekoelde chocolade toe en mengen het opnieuw goed.

4. Stap

Klop goed in een andere kom de room. (U kunt 1 stabilisator toevoegen). Meng het vervolgens voorzichtig door het eerste mengsel. Breng de afgewerkte crème gelijkmatig aan op de taartbodem en zet hem terug in de koelkast terwijl je de ganache klaarmaakt.

5. Stap

We warmen de room op een matig vuur op de kookplaat en laten de chocolade erin smelten terwijl we constant roeren. Giet het over de cheesecake en laat het 's nachts het beste in de koelkast opstijven.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

178 recepten

Vleesgerechten

376 recepten

Laat ontbijt

156 recepten

Middagmaal

770 recepten

Diner

716 recepten

Dessert

541 recepten

Gebak

194 recepten

Taarten

115 recepten