ADVERTENTIE
Cake met pudding en krenten

Cake met pudding en krenten

Ik hou ervan om krenten in taarten te gebruiken, omdat we ze op zichzelf niet zo lekker vinden en we ze niet op kunnen maken tijdens het seizoen. Als je er veel hebt, probeer dan deze bakplaatcake met chocoladepudding. Het deeg is ook interessant omdat het griesmeel bevat.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
10
  • 150 g Griesmeel Toegevoegd aan
  • 200 ml Melk Toegevoegd aan
  • 3 stukjes Eieren Toegevoegd aan
  • 30 g Xylitol of eventueel een andere zoetstof Toegevoegd aan
  • 25 g Eiwit of zoetstof Toegevoegd aan
  • 50 g Gladde speltbloem Toegevoegd aan
  • 1 Artikel Bakpoeder Toegevoegd aan
  • 12 pakketten Chocolade pudding Toegevoegd aan
  • 200 ml melk Toegevoegd aan
  • krenten Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

40 min.
1. Stap

Giet de griesmeel met melk en laat ongeveer 15 minuten staan.

2. Stap

Klop de dooiers op met de zoetstof. Klop de griesmeel met melk. Voeg dan meel met proteïne en bakpoeder. Tot slot roer de geklopte eiwitten. Giet het bereide deeg op een bakplaat bekleed met bakpapier.

3. Stap

We koken de pudding in melk en zoeten naar smaak.

4. Stap

Op de top van de weg leggen we hoopjes gekookte pudding en tenslotte aalbessen. We bakken in een oven voorverwarmd tot 180 graden voor ongeveer 20 minuten.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

178 recepten

Gebak

194 recepten

Vleesgerechten

376 recepten

Laat ontbijt

156 recepten

Middagmaal

770 recepten

Diner

716 recepten

Dessert

541 recepten

Taarten

115 recepten