ADVERTENTIE

Bron :: SGAFotoStudio from Getty Images

Spaanse aardappelomelet

Recept voor een lekkere Spaanse aardappelomelet die perfect is als avondeten. De fijn afgestemde verhouding tussen aardappelen, uien en eieren geeft dit gerecht die echte, onweerstaanbare Spaanse smaak.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 800 g Aardappel Toegevoegd aan
  • 1 stuk De Ui Toegevoegd aan
  • 6 stuk Eieren Toegevoegd aan
  • Olie om te bakken Toegevoegd aan
  • zout en peper Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

30 min.
1. Stap

Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes. Dit is een belangrijke stap, dun gesneden aardappelen zullen beter doorgaren en zachter zijn.

2. Stap

Snijd de ui in dunne plakjes.

3. Stap

Verhit de olie in een pan en voeg de aardappelen toe. Bak ze tot ze zacht zijn. Roer ze regelmatig om zodat ze niet aanbranden.

4. Stap

Voeg de ui toe aan de aardappelen en bak nog 5 minuten.

5. Stap

Kraak ondertussen de eieren in een kom en voeg zout en peper naar smaak toe.

6. Stap

Giet de aardappelen en uien af en voeg toe aan de eieren. Meng goed.

7. Stap

Giet het mengsel terug in de pan en bak op laag vuur. Draai de omelet na 10 minuten voorzichtig om. Je kunt een bord gebruiken om de omelet eerst om te draaien en dan terug in de pan te doen.

8. Stap

Bak nog 10 minuten door. De omelet moet stevig zijn, maar nog een beetje zacht van binnen.

Vergelijkbare recepten

Gekookte aardappelen met gebakken paddenstoelen

Dit is een eenvoudig maar heerlijk gerecht dat perfect is als bijgerecht of hoofdmaaltijd. Het is ook een uitstekend vegetarisch gerecht. De combinatie van de aardse paddenstoelen en de romige aardappelen is simpelweg onweerstaanbaar. Dit gerecht is gemakkelijk te maken en vereist heel weinig ingrediënten.

"Reiberdatschi" Beierse aardappelpannenkoeken

Ik kook altijd graag Reiberdatschi voor mijn gezin, vooral als het buiten koud is en we iets gezelligs willen. Het is een typisch Beiers gerecht dat favoriet is in veel Zuid-Duitse huishoudens. Ze zijn knapperig, hartig en ongelooflijk lekker, vooral als je ze serveert met verse appelmoes.

Aardappelpannenkoekjes zonder bloem en eieren

Lekkere en gezonde aardappelpannenkoekjes, ideaal voor mensen die bloem en eieren vermijden.

Macaire aardappelen recept

Macaire aardappelen zijn een echte ontdekking voor mij. Ze zijn vernoemd naar Alexandre Macaire, een fantasierijke kok uit de 19e eeuw. Dit heerlijke aardappelgerecht is eigenlijk heel eenvoudig en er zijn maar een paar ingrediënten voor nodig. Het is mijn favoriete gerecht om in het weekend met mijn gezin te koken, wanneer we allemaal de tijd kunnen nemen om samen van een maaltijd te genieten. Met een beetje oefening heb je in een mum van tijd een lekker bijgerechtrecept in je kookrepertoire!

Gekookte aardappelen met spinazie en feta

Een eenvoudige en gezonde maaltijd, perfect voor een snel diner. De combinatie van verse spinazie, feta kaas en warme aardappelen is gewoon geweldig.

Omelet met blauwe kaas

Kleurrijk ontbijtbord

Aardappel- en zuurkoolschotel

De aardappel-zuurkoolschotel uit de Zwabische keuken is een van mijn favoriete gerechten, vooral in het koude seizoen. De combinatie van aardappelen en zuurkool lijkt op het eerste gezicht misschien vreemd, maar het smaakt sensationeel goed. De aardappelschotel is een stevige, verwarmende maaltijd, perfect voor de koude herfst- en winterdagen.

Spaanse aardappeltortilla

De Spaanse aardappeltortilla is een traditioneel gerecht uit Zuid-Spanje. Het is een eenvoudig maar voedzaam gerecht dat als hoofdmaaltijd of als snack kan worden geserveerd.

Vergelijkbare recepten

Gekookte aardappelen met gebakken paddenstoelen

Dit is een eenvoudig maar heerlijk gerecht dat perfect is als bijgerecht of hoofdmaaltijd. Het is ook een uitstekend vegetarisch gerecht. De combinatie van de aardse paddenstoelen en de romige aardappelen is simpelweg onweerstaanbaar. Dit gerecht is gemakkelijk te maken en vereist heel weinig ingrediënten.

"Reiberdatschi" Beierse aardappelpannenkoeken

Ik kook altijd graag Reiberdatschi voor mijn gezin, vooral als het buiten koud is en we iets gezelligs willen. Het is een typisch Beiers gerecht dat favoriet is in veel Zuid-Duitse huishoudens. Ze zijn knapperig, hartig en ongelooflijk lekker, vooral als je ze serveert met verse appelmoes.

Aardappelpannenkoekjes zonder bloem en eieren

Lekkere en gezonde aardappelpannenkoekjes, ideaal voor mensen die bloem en eieren vermijden.

Macaire aardappelen recept

Macaire aardappelen zijn een echte ontdekking voor mij. Ze zijn vernoemd naar Alexandre Macaire, een fantasierijke kok uit de 19e eeuw. Dit heerlijke aardappelgerecht is eigenlijk heel eenvoudig en er zijn maar een paar ingrediënten voor nodig. Het is mijn favoriete gerecht om in het weekend met mijn gezin te koken, wanneer we allemaal de tijd kunnen nemen om samen van een maaltijd te genieten. Met een beetje oefening heb je in een mum van tijd een lekker bijgerechtrecept in je kookrepertoire!

Gekookte aardappelen met spinazie en feta

Een eenvoudige en gezonde maaltijd, perfect voor een snel diner. De combinatie van verse spinazie, feta kaas en warme aardappelen is gewoon geweldig.

Omelet met blauwe kaas

Kleurrijk ontbijtbord

Aardappel- en zuurkoolschotel

De aardappel-zuurkoolschotel uit de Zwabische keuken is een van mijn favoriete gerechten, vooral in het koude seizoen. De combinatie van aardappelen en zuurkool lijkt op het eerste gezicht misschien vreemd, maar het smaakt sensationeel goed. De aardappelschotel is een stevige, verwarmende maaltijd, perfect voor de koude herfst- en winterdagen.

Spaanse aardappeltortilla

De Spaanse aardappeltortilla is een traditioneel gerecht uit Zuid-Spanje. Het is een eenvoudig maar voedzaam gerecht dat als hoofdmaaltijd of als snack kan worden geserveerd.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

172 recepten

Laat ontbijt

152 recepten

Middagmaal

755 recepten

Diner

699 recepten

Dessert

529 recepten

Gebak

191 recepten

Taarten

113 recepten

Vleesgerechten

367 recepten