ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay: 2074413

Quinoa en gemengde groenten pilaf

Dit hart-gezonde, glutenvrije en veganistische recept zal ongetwijfeld je maaltijden opvrolijken!

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 1 Kop Quinoa, gespoeld Toegevoegd aan
  • 2 kopjes Groentebouillon Toegevoegd aan
  • 2 tbls olijfolie Toegevoegd aan
  • 1 Ui, gesnipperd Toegevoegd aan
  • 2 teentjes Knoflook, fijngehakt Toegevoegd aan
  • 1 Gele paprika, fijngehakt Toegevoegd aan
  • 1 Rode paprika, fijngesneden Toegevoegd aan
  • 1 Kop Van broccoliroosjes Toegevoegd aan
  • 12 Kop Van erwten Toegevoegd aan
  • Zout en peper naar smaak Toegevoegd aan
  • Een handvol verse peterselie, fijngehakt (voor de garnering) Toegevoegd aan
  • Citroenpartjes (optioneel) Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

35 min.
1. Stap

Begin met het spoelen van de quinoa onder koud water om het natuurlijke laagje saponine te verwijderen, waardoor het bitter of zeepachtig kan smaken. Uit mijn persoonlijke ervaring: sla deze stap niet over!

2. Stap

Verhit olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de gesnipperde ui tot hij doorschijnend en licht goudkleurig wordt. Zorg ervoor dat de ui niet verbrandt, want dan kan het gerecht bitter smaken.

3. Stap

Voeg de fijngehakte knoflook toe aan de koekenpan en bak ongeveer 30 seconden tot hij geurig is. Zorg ervoor dat de knoflook niet te gaar wordt, want verbrande knoflook kan de smaak van het hele gerecht verpesten.

4. Stap

Voeg nu de gesneden paprika's, broccoli en doperwten toe. Bak tot ze een beetje zacht zijn, maar nog wel knapperig. Het is belangrijk om de groenten niet te gaar te bakken, want de levendige knapperigheid voegt een uitstekende textuur toe aan de pilaf.

5. Stap

Terwijl de groenten bakken, voeg je de afgespoelde quinoa en de groentebouillon toe aan een pan. Breng het aan de kook, zet het vuur laag, dek af en laat ongeveer 15 minuten sudderen of tot de quinoa gaar is en het vocht is opgenomen.

6. Stap

Als de quinoa gekookt is, pluis het dan door met een vork. Zo voorkom je dat het gaat klonteren en ziet je pilaf er luchtiger uit.

7. Stap

Combineer de gebakken groenten met de gekookte quinoa en breng op smaak met zout en peper.

8. Stap

Garneer je pilaf met gehakte peterselie voor het opdienen om er een frisse draai aan te geven. Serveer gerust met citroenpartjes ernaast, want een klein beetje citrusvruchten kan de smaken van het gerecht versterken.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Diner

812 recepten

Ontbijt

210 recepten

Laat ontbijt

180 recepten

Middagmaal

880 recepten

Dessert

631 recepten

Gebak

203 recepten

Taarten

130 recepten

Vleesgerechten

423 recepten

Pasta

113 recepten