ADVERTENTIE

Bron :: Freepik

Ouderwetse stoofpot van rundvlees en groenten

Er gaat niets boven een stevige stoofpot op een koude winteravond, en ik heb precies het recept voor jou.

ADVERTENTIE
Wat eten we vandaag? 15 lekkere recepten voor lunches en avondeten

Het recept staat in dit artikel

Wat eten we vandaag? 15 lekkere recepten voor lunches en avondeten

Ingrediënten

porties
5
  • 112 Ponden Runderbraadstuk, in stukken van 2,5 cm gesneden Toegevoegd aan
  • 2 tbls olijfolie Toegevoegd aan
  • 2 teentjes Knoflook, fijngehakt Toegevoegd aan
  • 1 Grote ui, in blokjes gesneden Toegevoegd aan
  • 3 Middelgrote wortelen, geschild en in plakjes gesneden Toegevoegd aan
  • 2 Stengels Selderij, gesneden Toegevoegd aan
  • 4 Middelgrote aardappelen, in blokjes gesneden Toegevoegd aan
  • 1 ingeblikt Tomatenblokjes Toegevoegd aan
  • 4 kopjes runderbouillon Toegevoegd aan
  • 1 theelepel Gedroogde rozemarijn Toegevoegd aan
  • 12 theelepel gedroogde tijm Toegevoegd aan
  • Zout en peper, naar smaak Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

150 min.
1. Stap

Begin met het verhitten van de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg na het verwarmen je stukken rundvlees toe en kruid royaal met zout en peper. Onthoud dat de sleutel tot een smakelijke stoofpot een goed gekruid stuk vlees is.

2. Stap

Zodra het rundvlees aan alle kanten bruin is (meestal duurt dit ongeveer 7-8 minuten), haal je het uit de pan en zet je het apart. Voeg in dezelfde pan de in blokjes gesneden uien en gehakte knoflook toe en bak tot de uien doorschijnend worden. Dit is een geweldige manier om de smaken van het rundvlees te gebruiken.

3. Stap

Voeg nu de wortelen, selderij en aardappelen toe. Kook ongeveer 10 minuten tot de groenten zacht beginnen te worden. Maak je geen zorgen dat de groenten te papperig worden, ze zullen blijven koken terwijl de stoofpot suddert.

4. Stap

Doe het rundvlees terug in de pan en roer de tomatenblokjes, runderbouillon, gedroogde rozemarijn en gedroogde tijm erdoor. Breng de stoofpot aan de kook en zet het vuur daarna laag. Dek de pan af en laat ongeveer 2 uur sudderen. Onthoud dat hoe langer het suddert, hoe meer de smaken zich vermengen en hoe malser het rundvlees wordt.

5. Stap

Proef de stoofpot en pas de kruiden aan indien nodig. Serveer met wat vers brood en geniet van deze gezellige, troostrijke maaltijd!

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Diner

812 recepten

Ontbijt

210 recepten

Laat ontbijt

180 recepten

Middagmaal

880 recepten

Dessert

631 recepten

Gebak

203 recepten

Taarten

130 recepten

Vleesgerechten

423 recepten

Pasta

113 recepten