ADVERTENTIE

Bron :: Freepik

Ouderwetse stoofpot van rundvlees en groenten

Er gaat niets boven een stevige stoofpot op een koude winteravond, en ik heb precies het recept voor jou.

ADVERTENTIE
Wat eten we vandaag? 15 lekkere recepten voor lunches en avondeten

Het recept staat in dit artikel

Wat eten we vandaag? 15 lekkere recepten voor lunches en avondeten

Ingrediënten

porties
5
  • 112 Ponden Runderbraadstuk, in stukken van 2,5 cm gesneden Toegevoegd aan
  • 2 tbls olijfolie Toegevoegd aan
  • 2 teentjes Knoflook, fijngehakt Toegevoegd aan
  • 1 Grote ui, in blokjes gesneden Toegevoegd aan
  • 3 Middelgrote wortelen, geschild en in plakjes gesneden Toegevoegd aan
  • 2 Stengels Selderij, gesneden Toegevoegd aan
  • 4 Middelgrote aardappelen, in blokjes gesneden Toegevoegd aan
  • 1 ingeblikt Tomatenblokjes Toegevoegd aan
  • 4 kopjes runderbouillon Toegevoegd aan
  • 1 theelepel Gedroogde rozemarijn Toegevoegd aan
  • 12 theelepel gedroogde tijm Toegevoegd aan
  • Zout en peper, naar smaak Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

150 min.
1. Stap

Begin met het verhitten van de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg na het verwarmen je stukken rundvlees toe en kruid royaal met zout en peper. Onthoud dat de sleutel tot een smakelijke stoofpot een goed gekruid stuk vlees is.

2. Stap

Zodra het rundvlees aan alle kanten bruin is (meestal duurt dit ongeveer 7-8 minuten), haal je het uit de pan en zet je het apart. Voeg in dezelfde pan de in blokjes gesneden uien en gehakte knoflook toe en bak tot de uien doorschijnend worden. Dit is een geweldige manier om de smaken van het rundvlees te gebruiken.

3. Stap

Voeg nu de wortelen, selderij en aardappelen toe. Kook ongeveer 10 minuten tot de groenten zacht beginnen te worden. Maak je geen zorgen dat de groenten te papperig worden, ze zullen blijven koken terwijl de stoofpot suddert.

4. Stap

Doe het rundvlees terug in de pan en roer de tomatenblokjes, runderbouillon, gedroogde rozemarijn en gedroogde tijm erdoor. Breng de stoofpot aan de kook en zet het vuur daarna laag. Dek de pan af en laat ongeveer 2 uur sudderen. Onthoud dat hoe langer het suddert, hoe meer de smaken zich vermengen en hoe malser het rundvlees wordt.

5. Stap

Proef de stoofpot en pas de kruiden aan indien nodig. Serveer met wat vers brood en geniet van deze gezellige, troostrijke maaltijd!

Vergelijkbare recepten

"Portugese stoofpot "Caldo verde

Caldo Verde is een traditionele Portugese stoofpot die wordt gekenmerkt door zijn eenvoud en het gebruik van verse ingrediënten. Ik heb dit recept al vaak gemaakt en het is altijd een traktatie voor de zintuigen. De krachtige smaken van boerenkool en chorizo worden aangevuld met de aardse goedheid van kastanjebruine aardappelen om een gerecht te maken dat zowel stevig als verkwikkend is.

Zelfgemaakte stevige kip- en groentesoep

Dit recept voor stevige soep met kip en groenten is een fantastische maaltijd om te maken als je een restje kip hebt.

Rustiek stoofpotje van gehakt

Deze robuuste, stevige stoofpot is meer dan eens onze reddingslijn geweest op koude winterdagen. De frisheid van groenten en aardappelen in combinatie met de hartige smaak van gehakt zorgt voor een heerlijke combinatie. Voeg toast of vers stokbrood toe en de dag is gered. Elke lepel herinnert me aan de vele keren dat we dit gerecht met plezier en enthousiasme hebben bereid en geproefd.

Veganistische zoete aardappel en kikkererwten curry

Er gaat niets boven een warme kom zoete aardappel en kikkererwtencurry om je smaakpapillen te verzadigen op een koele avond.

Roofpot met gehakt rustiek feesteten

Onze familie kookt dit stevige recept voor roversstoofpot al generaties lang. Er gaat niets boven samenkomen met je dierbaren en genieten van deze heerlijke, vullende stoofpot. Ik heb het in de loop der jaren ontelbare keren gemaakt en het is altijd een hit, vooral in de koude wintermaanden. Kan ook buiten op een open vuur worden bereid.

Traditionele stevige worstsoep op grootmoeders wijze

Deze worstsoep doet me denken aan de onvergetelijke dagen die ik met mijn oma heb doorgebracht. Haar soepen waren altijd vol van smaak en ze kon heerlijke maaltijden toveren met eenvoudige ingrediënten. Dit recept is een van mijn absolute favorieten en ik weet zeker dat jij en je geliefden er ook van zullen smullen!

Hartig goulash stoofpot recept

Goulash stoofpot is een gerecht dat we graag serveren in ons gezin. Ik heb het al ontelbare keren gemaakt en het is een gerecht dat vooral lekker is op koude winterdagen. Bevredigend rundvlees wordt gekookt met groenten en tomaten om een stevige soep te maken. Ook al duurt de bereiding langer, het resultaat is overtuigend qua smaak en textuur.

Klassieke Krokante Eendensteak Frites

Duck Steak Frites zet de typische Franse lekkernij van steak frites op zijn kop door de goede oude biefstuk te vervangen door de verfijning van eend.

Vergelijkbare recepten

"Portugese stoofpot "Caldo verde

Caldo Verde is een traditionele Portugese stoofpot die wordt gekenmerkt door zijn eenvoud en het gebruik van verse ingrediënten. Ik heb dit recept al vaak gemaakt en het is altijd een traktatie voor de zintuigen. De krachtige smaken van boerenkool en chorizo worden aangevuld met de aardse goedheid van kastanjebruine aardappelen om een gerecht te maken dat zowel stevig als verkwikkend is.

Zelfgemaakte stevige kip- en groentesoep

Dit recept voor stevige soep met kip en groenten is een fantastische maaltijd om te maken als je een restje kip hebt.

Rustiek stoofpotje van gehakt

Deze robuuste, stevige stoofpot is meer dan eens onze reddingslijn geweest op koude winterdagen. De frisheid van groenten en aardappelen in combinatie met de hartige smaak van gehakt zorgt voor een heerlijke combinatie. Voeg toast of vers stokbrood toe en de dag is gered. Elke lepel herinnert me aan de vele keren dat we dit gerecht met plezier en enthousiasme hebben bereid en geproefd.

Veganistische zoete aardappel en kikkererwten curry

Er gaat niets boven een warme kom zoete aardappel en kikkererwtencurry om je smaakpapillen te verzadigen op een koele avond.

Roofpot met gehakt rustiek feesteten

Onze familie kookt dit stevige recept voor roversstoofpot al generaties lang. Er gaat niets boven samenkomen met je dierbaren en genieten van deze heerlijke, vullende stoofpot. Ik heb het in de loop der jaren ontelbare keren gemaakt en het is altijd een hit, vooral in de koude wintermaanden. Kan ook buiten op een open vuur worden bereid.

Traditionele stevige worstsoep op grootmoeders wijze

Deze worstsoep doet me denken aan de onvergetelijke dagen die ik met mijn oma heb doorgebracht. Haar soepen waren altijd vol van smaak en ze kon heerlijke maaltijden toveren met eenvoudige ingrediënten. Dit recept is een van mijn absolute favorieten en ik weet zeker dat jij en je geliefden er ook van zullen smullen!

Hartig goulash stoofpot recept

Goulash stoofpot is een gerecht dat we graag serveren in ons gezin. Ik heb het al ontelbare keren gemaakt en het is een gerecht dat vooral lekker is op koude winterdagen. Bevredigend rundvlees wordt gekookt met groenten en tomaten om een stevige soep te maken. Ook al duurt de bereiding langer, het resultaat is overtuigend qua smaak en textuur.

Klassieke Krokante Eendensteak Frites

Duck Steak Frites zet de typische Franse lekkernij van steak frites op zijn kop door de goede oude biefstuk te vervangen door de verfijning van eend.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

91 recepten

Laat ontbijt

99 recepten

Middagmaal

590 recepten

Diner

554 recepten

Dessert

349 recepten

Gebak

155 recepten

Taarten

75 recepten

Vleesgerechten

293 recepten