ADVERTENTIE

Bron :: Freepik

Krokant gebakken varkenspoot

De knapperige gouden buitenkant en malse binnenkant van deze varkensbout, in combinatie met de complexe smaken, is altijd een hit geweest.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
9
  • 1 Varkenspoot met been Toegevoegd aan
  • 8 teentjes Knoflook, fijngehakt Toegevoegd aan
  • 2 tbls zout Toegevoegd aan
  • 2 tbls gemalen zwarte peper Toegevoegd aan
  • 3 tbls olijfolie Toegevoegd aan
  • 1 Kop Kippenbouillon Toegevoegd aan
  • 1 Kop droge witte wijn Toegevoegd aan
  • 1 Volume Van verse tijm Toegevoegd aan
  • 1 Volume Van verse rozemarijn Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

360 min.
1. Stap

Verwarm je oven voor op 325 graden Fahrenheit. Een langzame en lage temperatuur is de sleutel tot een mals en sappig gebraad.

2. Stap

Dep de varkenspoot droog en maak overal kleine sneetjes met een mes. Zo kunnen de smaken beter in het vlees trekken.

3. Stap

Meng in een kom de gehakte knoflook, zout en peper. Roer de olijfolie erdoor om een kruidenpasta te maken. Wrijf deze kruidenpasta over de hele varkenspoot en zorg ervoor dat het in de incisies komt.

4. Stap

Leg de varkensbout in een grote braadslee met een rooster. Zorg ervoor dat het rek stevig is zodat het het gewicht van de poot kan dragen. Het rek helpt om de warmte gelijkmatig te laten circuleren, zodat er een mooie korst ontstaat.

5. Stap

Giet de kippenbouillon en wijn op de bodem van de pan. Dit houdt niet alleen het vlees vochtig, maar vormt ook de basis van je jus.

6. Stap

Strooi tijm en rozemarijn over de bovenkant. Een royale hoeveelheid kruiden voegt een heldere, frisse smaak toe aan dit rijke gebraad.

7. Stap

Braad de varkenspoot ongeveer 4-5 uur. De bereidingstijd kan variëren afhankelijk van de grootte van je poot. Voor een sappig gebraad moet je streven naar een interne temperatuur van 160-170 graden Fahrenheit.

8. Stap

Haal de varkenspoot uit de oven zodra hij gaar is. Laat ongeveer 20 minuten rusten voordat je het vlees aansnijdt. Rusten is net zo belangrijk als het kookproces zelf. Zo kunnen de sappen zich herverdelen en krijg je een vochtig en mals gebraad.

9. Stap

Terwijl de varkenspoot rust, maak je een jus van het panvocht. Snijd het varkensvlees aan en serveer het warm met de jus.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Gebak

202 recepten

Dessert

587 recepten

Vleesgerechten

404 recepten

Ontbijt

193 recepten

Laat ontbijt

167 recepten

Slowaaks

4 recepten

Middagmaal

831 recepten

Diner

765 recepten

Taarten

123 recepten