ADVERTENTIE

Bron :: Paymaster_Ukraine for Pixabay

Hartig gehakt met spitskool

Dit recept is favoriet bij mijn familie en staat vaak bij ons op tafel. De combinatie van pittig gehakt en de milde, lichtzoete smaak van spitskool is gewoon onovertroffen. Met een paar kleine trucjes die ik in de loop der jaren heb geleerd, wordt dit gerecht altijd een absolute streling voor het gehemelte.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 500 g Gemengd gehakt Toegevoegd aan
  • 1 groot Spitskool Toegevoegd aan
  • 2 Uien Toegevoegd aan
  • 2 teentjes knoflook Toegevoegd aan
  • 1 Tablespoon Mosterd Toegevoegd aan
  • 1 TL Paprikapoeder Toegevoegd aan
  • Zout en peper naar smaak Toegevoegd aan
  • 2 Tablespoon plantaardige olie Toegevoegd aan
  • 125 ml water Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

40 min.
1. Stap

Verwijder voor het recept Hartig gehakt met spitskool eerst de stronk van de spitskool en snijd in fijne reepjes. Gehakt moet natuurlijk altijd op kamertemperatuur verwerkt worden, dus haal het op tijd uit de koelkast.

2. Stap

Snijd de uien en knoflook fijn. Sla deze stap niet over, want het geeft het gerecht de juiste smaak.

3. Stap

Verhit de olie in een grote pan. Voeg het gehakt toe aan de pan en bak tot het kruimelig is.

4. Stap

Voeg de uien en knoflook toe en bak tot ze doorschijnend zijn. Het aroma van de gesauteerde uien en knoflook is een duidelijk teken dat het gehakt nu het juiste kookpunt heeft bereikt.

5. Stap

Voeg nu de spitskool toe en meng alles goed. Voeg na een paar minuten het water toe en laat alles ongeveer 15 minuten sudderen op een middelhoog vuur. Houd het deksel een beetje schuin zodat de stoom kan ontsnappen.

6. Stap

Breng tot slot het hartige gehakt met spitskool op smaak met zout, peper, mosterd en paprikapoeder. Je kunt hier je eigen persoonlijke smaak kiezen. Versgemalen peper geeft het gerecht een heel bijzondere smaak.

Vergelijkbare recepten

Hartige kool-gehakt rijst pan-snelle lunch

Er zijn maar weinig dingen lekkerder dan een sappige, pittige koolsoeppan op een frisse dag. Dit recept tovert altijd een glimlach op mijn gezicht omdat het niet alleen hartig en lekker is, maar ook verrassend makkelijk te bereiden. Het is een van mijn favoriete keuzes als ik op zoek ben naar iets vullends, maar toch met lichte en gezondheidsbewuste ingrediënten.

Rustiek stoofpotje van gehakt

Deze robuuste, stevige stoofpot is meer dan eens onze reddingslijn geweest op koude winterdagen. De frisheid van groenten en aardappelen in combinatie met de hartige smaak van gehakt zorgt voor een heerlijke combinatie. Voeg toast of vers stokbrood toe en de dag is gered. Elke lepel herinnert me aan de vele keren dat we dit gerecht met plezier en enthousiasme hebben bereid en geproefd.

"Portugese stoofpot "Caldo verde

Caldo Verde is een traditionele Portugese stoofpot die wordt gekenmerkt door zijn eenvoud en het gebruik van verse ingrediënten. Ik heb dit recept al vaak gemaakt en het is altijd een traktatie voor de zintuigen. De krachtige smaken van boerenkool en chorizo worden aangevuld met de aardse goedheid van kastanjebruine aardappelen om een gerecht te maken dat zowel stevig als verkwikkend is.

"Gehaktkoekjes volgens oma's recept Gehaktballetjes

Dit recept voor "Hackfleischküchle" gehaktballetjes ligt me bijzonder na aan het hart omdat het van mijn oma komt, die het altijd met veel liefde klaarmaakte voor de hele familie. Elke keer als ik gehaktballetjes maak volgens haar recept, moet ik meteen denken aan de gezellige familiediners uit mijn kindertijd en mijn gezin kan haast niet wachten om weer gehaktballetjes te eten.

Gehaktsoep "Chili Con Carne

Een stevige en pittige soep, perfect voor een gezellige maaltijd bij koud weer. Deze soep is een klassieker in mijn familie. Het recept maakt veel - dus maak je klaar voor heerlijke restjes of diepvriesmaaltijden, het is volgestopt met groenten en kruiden zodat je kunt genieten van alle smaken van de Mexicaanse keuken.

Zelfgemaakte savooiekool roulades

Dit traditionele recept voor roulade van savooiekool is een van mijn favoriete gerechten die ik keer op keer maak. De combinatie van de knapperige savooiekool en de smaakvolle gehaktvulling, verpakt in een rijke saus, is gewoonweg onweerstaanbaar. Dit recept vraagt wat tijd en geduld, maar het resultaat is het zeker waard!

Klassieke Savooikoolrolletjes

Een lekkernij uit de Duitse keuken, savooikoolrolletjes zijn savooikoolbladeren gevuld met gehakt, die worden gestoofd in een smaakvolle bouillon. Ze zijn ideaal voor een gezellig familiediner.

Tefteli Russische Gehaktballen

Tefteli is een traditioneel Russisch gerecht gemaakt van gehakt, dat gemakkelijk te bereiden is en heerlijk gekruid is. Deze gehaktballen worden gekookt in een tomatensaus en kunnen worden geserveerd met rijst of aardappelpuree.

Vergelijkbare recepten

Hartige kool-gehakt rijst pan-snelle lunch

Er zijn maar weinig dingen lekkerder dan een sappige, pittige koolsoeppan op een frisse dag. Dit recept tovert altijd een glimlach op mijn gezicht omdat het niet alleen hartig en lekker is, maar ook verrassend makkelijk te bereiden. Het is een van mijn favoriete keuzes als ik op zoek ben naar iets vullends, maar toch met lichte en gezondheidsbewuste ingrediënten.

Rustiek stoofpotje van gehakt

Deze robuuste, stevige stoofpot is meer dan eens onze reddingslijn geweest op koude winterdagen. De frisheid van groenten en aardappelen in combinatie met de hartige smaak van gehakt zorgt voor een heerlijke combinatie. Voeg toast of vers stokbrood toe en de dag is gered. Elke lepel herinnert me aan de vele keren dat we dit gerecht met plezier en enthousiasme hebben bereid en geproefd.

"Portugese stoofpot "Caldo verde

Caldo Verde is een traditionele Portugese stoofpot die wordt gekenmerkt door zijn eenvoud en het gebruik van verse ingrediënten. Ik heb dit recept al vaak gemaakt en het is altijd een traktatie voor de zintuigen. De krachtige smaken van boerenkool en chorizo worden aangevuld met de aardse goedheid van kastanjebruine aardappelen om een gerecht te maken dat zowel stevig als verkwikkend is.

"Gehaktkoekjes volgens oma's recept Gehaktballetjes

Dit recept voor "Hackfleischküchle" gehaktballetjes ligt me bijzonder na aan het hart omdat het van mijn oma komt, die het altijd met veel liefde klaarmaakte voor de hele familie. Elke keer als ik gehaktballetjes maak volgens haar recept, moet ik meteen denken aan de gezellige familiediners uit mijn kindertijd en mijn gezin kan haast niet wachten om weer gehaktballetjes te eten.

Gehaktsoep "Chili Con Carne

Een stevige en pittige soep, perfect voor een gezellige maaltijd bij koud weer. Deze soep is een klassieker in mijn familie. Het recept maakt veel - dus maak je klaar voor heerlijke restjes of diepvriesmaaltijden, het is volgestopt met groenten en kruiden zodat je kunt genieten van alle smaken van de Mexicaanse keuken.

Zelfgemaakte savooiekool roulades

Dit traditionele recept voor roulade van savooiekool is een van mijn favoriete gerechten die ik keer op keer maak. De combinatie van de knapperige savooiekool en de smaakvolle gehaktvulling, verpakt in een rijke saus, is gewoonweg onweerstaanbaar. Dit recept vraagt wat tijd en geduld, maar het resultaat is het zeker waard!

Klassieke Savooikoolrolletjes

Een lekkernij uit de Duitse keuken, savooikoolrolletjes zijn savooikoolbladeren gevuld met gehakt, die worden gestoofd in een smaakvolle bouillon. Ze zijn ideaal voor een gezellig familiediner.

Tefteli Russische Gehaktballen

Tefteli is een traditioneel Russisch gerecht gemaakt van gehakt, dat gemakkelijk te bereiden is en heerlijk gekruid is. Deze gehaktballen worden gekookt in een tomatensaus en kunnen worden geserveerd met rijst of aardappelpuree.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Aardappel

149 recepten

Ontbijt

142 recepten

Laat ontbijt

130 recepten

Middagmaal

690 recepten

Diner

644 recepten

Dessert

473 recepten

Gebak

183 recepten

Taarten

95 recepten

Vleesgerechten

339 recepten