Bron :: Dietmar Rauscher for Alamy Stock
Everzwijnbout met Saus
Een heerlijke everzwijnbout, langzaam geroosterd tot hij zacht en sappig is. Dit robuuste en geruststellende gerecht is perfect voor koude winteravonden en speciale gelegenheden.
Ingrediënten
Voor de wild zwijnbout
- 1 Stuk Everzwijnbout (ongeveer 2-2,5 kg)
- 2 lepel olijfolie
- 3 Takje Rozemarijn
- 5 Tenen Knoflook (in plakjes gesneden)
- 1 TL zout
- 1 TL Peper
Voor de saus
- 1 Mok rode wijn
- 1 Mok Runderbouillon
- 1 lepel Honing
- 1 lepel Dijonmosterd
- 2 lepel Gehakte verse tijm
- 2 lepel Maïszetmeel (optioneel, om te verdikken)
Laatste folders
Procedure
Voor het recept van wildzwijnbout, verwarm je eerst de oven voor op 220 graden Celsius.
Wrijf de everzwijnbout in met olijfolie, zout en peper. Voeg de takjes rozemarijn en gesneden teentjes knoflook toe.
Rooster het been in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 30 minuten, totdat het bruin en knapperig is.
Ondertussen maak je de saus in een pan op het fornuis. Combineer rode wijn, bouillon, honing, Dijonmosterd en gehakte tijm en breng alles aan de kook.
Na 30 minuten braden, giet de saus over de bout en verlaag de oventemperatuur tot 180 graden Celsius. Blijf braden, en besprenkel de bout af en toe met de saus, tot hij mals is. Dit zou nog eens 2 tot 2,5 uur moeten duren.
Laat na het braden de bout van wild zwijn 15 minuten rusten voordat je het serveert.
Serveer het everzwijn met de saus en bijgerechten van uw keuze. Smakelijk eten!