ADVERTENTIE

Bron :: Daniel_Dash from Canva

Bosbessenbroodjes

Bosbessenbroodjes zijn een van mijn geliefde baksels. Ze zijn het lekkerst als de bessen nog een beetje warm zijn en het deeg zacht en luchtig. Ze zijn de perfecte middagtraktatie voor het hele gezin, vooral omdat ze ongelooflijk makkelijk en snel te bereiden zijn.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
12
  • 300 g Meel Toegevoegd aan
  • 1 theelepel Bakpoeder Toegevoegd aan
  • 12 theelepels Zouten Toegevoegd aan
  • 75 g Suiker Toegevoegd aan
  • 100 g Koude boter Toegevoegd aan
  • 150 ml Koude melk Toegevoegd aan
  • 200 g Bessen Toegevoegd aan
  • Ei om op de broodjes te smeren Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

45 min.
1. Stap

Zeef de bloem in een kom, voeg het bakpoeder, zout en suiker toe. Meng door elkaar.

2. Stap

Voeg de blokjes boter toe en hak deze samen met de bloem tot je een kruimelige consistentie hebt. Hier is het een goed idee om te versnellen zodat de boter geen tijd heeft om te heet te worden.

3. Stap

Voeg de melk toe en kneed het deeg snel. Als het te plakkerig is, kun je een beetje bloem toevoegen.

4. Stap

Voeg de bessen toe aan het beslag en meng voorzichtig om ze gelijkmatig te verdelen.

5. Stap

Vorm broodjes van het deeg en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.

6. Stap

Smeer de broodjes tot slot in met een losgeklopt ei. Zo krijgen ze een mooie kleur tijdens het bakken.

7. Stap

Bak ongeveer 20-25 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven, tot de broodjes mooi bruin zijn.

8. Stap

Laat de afgewerkte broodjes afkoelen op de bakplaat.

Vergelijkbare recepten

Cheesecake met bosbessen

Cheesecake met bosbessen coulis en een koekjesbasis.

Nutella kerstboom

De naderende geneugten van Kerstmis zetten ons aan tot creativiteit in de keuken! Ik experimenteerde in mijn keuken en toverde een heerlijke \Nutella kerstboom tevoorschijn. Deze zoete traktatie valt niet alleen in de smaak bij de kleintjes, maar ook bij de volwassenen. Het is makkelijk te maken, ziet er fantastisch uit en smaakt hemels!

Ongebakken kokosrepen met bosbessenlaag

Dit was een knaller. Ongebakken, met een flinke dosis kokos, aangevuld met een verse fruitlaag en chocoladeglazuur.

Bakmix in een potje voor brownies: een zoet, zelfgemaakt cadeau

Deze bakmix in een potje voor brownies is een cadeautje uit mijn keuken. Het is een persoonlijke favoriet die ik keer op keer maak. De brownies gemaakt met deze mix zijn ongelooflijk vochtig, chocolade-achtig en smelten gewoonweg in de mond.

Cake met pudding en krenten

Ik hou ervan om krenten in taarten te gebruiken, omdat we ze op zichzelf niet zo lekker vinden en we ze niet op kunnen maken tijdens het seizoen. Als je er veel hebt, probeer dan deze bakplaatcake met chocoladepudding. Het deeg is ook interessant omdat het griesmeel bevat.

Bereid zoet korstdeeg

Een boterkorstdeeg vormt de basis voor veel klassieke taarten en cakes. Ik heb dit gebak al honderden keren gemaakt en het is altijd fascinerend om te zien hoe zulke eenvoudige ingrediënten tot zoiets lekkers kunnen worden verwerkt. Het belangrijkste is dat de boter echt koud is en snel wordt verwerkt om het best mogelijke resultaat te krijgen.

Fantastisch lekkere amandelmakronen

Amandelmakronen zijn een absolute must in mijn familie tijdens de kerstperiode. Ze zijn zoet, knapperig en vol amandelsmaak. Met dit traditionele recept, dat ik keer op keer heb getest en verfijnd, zijn mijn amandelmakronen een regelrechte hit bij elke feestelijke gelegenheid.

Peperkoekmannetjes bakken

Deze peperkoekmannetjes zijn al zo lang ik me kan herinneren een vaste traditie in mijn familie. Ze brengen ons niet alleen in de feeststemming tijdens de kerstperiode, maar ze zijn ook onweerstaanbaar lekker. Het kost wat tijd en geduld om ze te maken, maar het meest waardevolle aan het bakken van deze kleine mannetjes is het plezier dat we eraan beleven!

Vergelijkbare recepten

Cheesecake met bosbessen

Cheesecake met bosbessen coulis en een koekjesbasis.

Nutella kerstboom

De naderende geneugten van Kerstmis zetten ons aan tot creativiteit in de keuken! Ik experimenteerde in mijn keuken en toverde een heerlijke \Nutella kerstboom tevoorschijn. Deze zoete traktatie valt niet alleen in de smaak bij de kleintjes, maar ook bij de volwassenen. Het is makkelijk te maken, ziet er fantastisch uit en smaakt hemels!

Ongebakken kokosrepen met bosbessenlaag

Dit was een knaller. Ongebakken, met een flinke dosis kokos, aangevuld met een verse fruitlaag en chocoladeglazuur.

Bakmix in een potje voor brownies: een zoet, zelfgemaakt cadeau

Deze bakmix in een potje voor brownies is een cadeautje uit mijn keuken. Het is een persoonlijke favoriet die ik keer op keer maak. De brownies gemaakt met deze mix zijn ongelooflijk vochtig, chocolade-achtig en smelten gewoonweg in de mond.

Cake met pudding en krenten

Ik hou ervan om krenten in taarten te gebruiken, omdat we ze op zichzelf niet zo lekker vinden en we ze niet op kunnen maken tijdens het seizoen. Als je er veel hebt, probeer dan deze bakplaatcake met chocoladepudding. Het deeg is ook interessant omdat het griesmeel bevat.

Bereid zoet korstdeeg

Een boterkorstdeeg vormt de basis voor veel klassieke taarten en cakes. Ik heb dit gebak al honderden keren gemaakt en het is altijd fascinerend om te zien hoe zulke eenvoudige ingrediënten tot zoiets lekkers kunnen worden verwerkt. Het belangrijkste is dat de boter echt koud is en snel wordt verwerkt om het best mogelijke resultaat te krijgen.

Fantastisch lekkere amandelmakronen

Amandelmakronen zijn een absolute must in mijn familie tijdens de kerstperiode. Ze zijn zoet, knapperig en vol amandelsmaak. Met dit traditionele recept, dat ik keer op keer heb getest en verfijnd, zijn mijn amandelmakronen een regelrechte hit bij elke feestelijke gelegenheid.

Peperkoekmannetjes bakken

Deze peperkoekmannetjes zijn al zo lang ik me kan herinneren een vaste traditie in mijn familie. Ze brengen ons niet alleen in de feeststemming tijdens de kerstperiode, maar ze zijn ook onweerstaanbaar lekker. Het kost wat tijd en geduld om ze te maken, maar het meest waardevolle aan het bakken van deze kleine mannetjes is het plezier dat we eraan beleven!

Reels

Nieuw

Top categorieën

Aardappel

149 recepten

Ontbijt

142 recepten

Laat ontbijt

130 recepten

Middagmaal

690 recepten

Diner

644 recepten

Dessert

473 recepten

Gebak

183 recepten

Taarten

95 recepten

Vleesgerechten

339 recepten