ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay: RitaE

Zo maak je Authentieke Griekse Tzatziki Saus

Deze Griekse Tzatzikisaus past zo goed bij gegrild vlees, salades of als dipsaus voor op brood, en het leuke is dat hij zo makkelijk te maken is.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
5
  • 1 Middelgrote komkommer Toegevoegd aan
  • 112 kopjes Griekse yoghurt (volvet) Toegevoegd aan
  • 2 teentjes Knoflook, fijngehakt Toegevoegd aan
  • 2 tbls Olijfolie Toegevoegd aan
  • 112 tbls Vers citroensap Toegevoegd aan
  • 2 tbls Verse dille, fijngehakt Toegevoegd aan
  • Zout en peper naar smaak Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

135 min.
1. Stap

Begin met het grondig wassen van de komkommer. De meeste smaak in komkommers zit in de schil, dus die laat ik er altijd aan zitten. Bovendien geeft het een mooi kleurcontrast in de saus. Snijd de komkommer in de lengte doormidden en gebruik een theelepel om de zaadjes eruit te scheppen.

2. Stap

Rasp de komkommer met een gewone doosrasp. Doe de geraspte komkommer in een theedoek of kaasdoek en wring zoveel mogelijk vocht eruit. Dit is een cruciale stap om een waterige Tzatziki te voorkomen.

3. Stap

Meng in een mengkom de geraspte komkommer, Griekse yoghurt, gehakte knoflook, olijfolie en citroensap. Ik gebruik het liefst authentieke Griekse yoghurt vanwege de romige, dikke consistentie en pittige smaak die de andere ingrediënten zo goed aanvullen.

4. Stap

Voeg de gehakte verse dille toe. Verse kruiden maken het verschil in dit recept en geven het een levendige en verfrissende smaak. Breng op smaak met zout en peper.

5. Stap

Roer alles tot het goed gecombineerd is. Dek de kom dan af met een deksel of plasticfolie en zet hem in de koelkast om minstens 2 uur te koelen voor het opdienen. De koeltijd zorgt ervoor dat alle smaken zich kunnen vermengen voor een optimale smaak.

6. Stap

Tzatzikisaus kan het best koud geserveerd worden. Roer het even door voordat je het serveert. Je kunt het serveren als dip, saus of zelfs als saladedressing. Het past ook uitstekend bij gegrild vlees en groenten - een bewijs van zijn veelzijdigheid.

Vergelijkbare recepten

Zelfgemaakte romige komkommer dressing

Verfrissende komkommer vermengd met pittige azijn en aromatische kruiden, deze Komkommer Dressing ademt gezondheid en verwennerij.

Knapperige Pickle Saus

Deze augurkensaus is de perfecte aanvulling op talloze gerechten, van hamburgers tot kip of salades. Het geeft een fris tintje en door de eenvoudige bereiding is het een veelgebruikt recept in mijn keuken.

Italiaanse roomkaas dipsaus

Er gaat niets boven het serveren van een romige, warme Italiaanse Dip op feestjes of familiebijeenkomsten!

Zelfgemaakte Franse Uiendip Van Scratch

Dit Franse uiendiprecept is al jaren een hit op familiebijeenkomsten, feestjes en picknicks.

Eenvoudige citroenolijfolie salade dressing

Deze dressing met citroenolijfolie is een persoonlijke favoriet. Het maken is zo makkelijk als wat en de frisse, pittige smaak is ongelooflijk!

Portwijn saus

Een rijke en smaakvolle portwijn saus, perfect als begeleiding bij geroosterd vlees of wild.

Pekelmarinade voor vlees

Ik ben een fan van de traditionele Poolse keuken. Het geheim zit hem in ingrediënten van topkwaliteit en geduld tijdens het pekelen. Probeer dit recept en ontdek zelf hoe lekker zelf gezouten vlees kan zijn.

Knoflook marinade

Knoflookmarinade is vooral geweldig voor gegrild vlees, dat een onmiskenbare smaakdimensie krijgt.

Vergelijkbare recepten

Zelfgemaakte romige komkommer dressing

Verfrissende komkommer vermengd met pittige azijn en aromatische kruiden, deze Komkommer Dressing ademt gezondheid en verwennerij.

Knapperige Pickle Saus

Deze augurkensaus is de perfecte aanvulling op talloze gerechten, van hamburgers tot kip of salades. Het geeft een fris tintje en door de eenvoudige bereiding is het een veelgebruikt recept in mijn keuken.

Italiaanse roomkaas dipsaus

Er gaat niets boven het serveren van een romige, warme Italiaanse Dip op feestjes of familiebijeenkomsten!

Zelfgemaakte Franse Uiendip Van Scratch

Dit Franse uiendiprecept is al jaren een hit op familiebijeenkomsten, feestjes en picknicks.

Eenvoudige citroenolijfolie salade dressing

Deze dressing met citroenolijfolie is een persoonlijke favoriet. Het maken is zo makkelijk als wat en de frisse, pittige smaak is ongelooflijk!

Portwijn saus

Een rijke en smaakvolle portwijn saus, perfect als begeleiding bij geroosterd vlees of wild.

Pekelmarinade voor vlees

Ik ben een fan van de traditionele Poolse keuken. Het geheim zit hem in ingrediënten van topkwaliteit en geduld tijdens het pekelen. Probeer dit recept en ontdek zelf hoe lekker zelf gezouten vlees kan zijn.

Knoflook marinade

Knoflookmarinade is vooral geweldig voor gegrild vlees, dat een onmiskenbare smaakdimensie krijgt.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Aardappel

149 recepten

Ontbijt

142 recepten

Laat ontbijt

130 recepten

Middagmaal

690 recepten

Diner

644 recepten

Dessert

473 recepten

Gebak

183 recepten

Taarten

95 recepten

Vleesgerechten

339 recepten