ADVERTENTIE

Bron :: nitrub for Getty Images

Zelfgemaakte mandarijnenjam

Ik ben altijd al een grote fan geweest van marmelade en heb een paar experimenten gedaan met verschillende vruchten. Maar de mandarijnenmarmelade springt er echt uit. Het heeft die heldere, citrusachtige smaak die gewoon knalt in elke toast, gebak of yoghurt waar je het aan toevoegt. Met dit recept kun je zelfs in de koudste tijd van het jaar genieten van winterse frisheid.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
10
  • 1 kg Mandarijnen Toegevoegd aan
  • 1 kg suiker Toegevoegd aan
  • 1 groot Uitgeperste citroen Toegevoegd aan
  • 1 Kop water Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

100 min.
1. Stap

Om mandarijnenjam te maken, moet je de mandarijnen eerst goed wassen. Op basis van mijn jarenlange ervaring zou ik aanraden om biologische mandarijnen te gebruiken, omdat we zowel het vruchtvlees als de schil gebruiken en biologisch fruit minder pesticiden bevat.

2. Stap

Schil de mandarijnen en bewaar ook de schil. In dit stadium moet je ervoor zorgen dat alle witte delen van de schil verwijderd zijn, omdat ze een bittere smaak kunnen veroorzaken bij het bereiden van de jam.

3. Stap

Snijd de mandarijnenschil in dunne reepjes. Er mag niet te veel van de witte binnenste schil aan de reepjes zitten, want dat kan de jam bitter maken.

4. Stap

Voeg in een grote steelpan de suiker, de in reepjes gesneden mandarijnen, het citroensap en het water toe. Breng dit mengsel onder voortdurend roeren aan de kook, zodat de suiker volledig oplost en een homogene consistentie krijgt.

5. Stap

Zet het vuur laag en laat het mengsel sudderen. Houd er rekening mee dat een te hoge temperatuur het mengsel kan laten karamelliseren en de smaak van de jam kan beïnvloeden.

6. Stap

Roer het mengsel voorzichtig om de 15 minuten tot het is ingedikt. Dit proces kan tot 1,5 uur duren, maar geloof me, het resultaat is het waard.

7. Stap

Zodra de mandarijnenjam de gewenste consistentie heeft bereikt, giet je hem warm in gesteriliseerde potten en verzegel je ze.

8. Stap

Je heerlijk geurende zelfgemaakte mandarijnenmarmelade is nu klaar om van te genieten of om cadeau te geven. Het is ongeveer 6-12 maanden houdbaar - als je het zo lang onaangeroerd kunt laten!

Vergelijkbare recepten

Recept voor gebakken appeljam

Ik heb dit recept in de loop der jaren geperfectioneerd en vind het bijzonder geschikt voor de koelere maanden, wanneer appels en winterse kruiden zo vaak worden gebruikt. De combinatie van geroosterde appels en warme specerijen creëert een jam die doet denken aan het comfort van thuis. Een keuken vol aromatische smaken en het eindproduct op een vers stuk brood is gewoonweg onweerstaanbaar.

Veganistisch appelbrood bakken

Als gepassioneerd bakker en echte appelliefhebber is appelbrood al heel lang een vast onderdeel van mijn bakexperimenten in de keuken. Ik vind dat het goed werkt als zoet ontbijt, maar ook als koffiekoek of wintertheekoek. Met zijn geurige kaneelappelaroma prikkelt het niet alleen de zintuigen, maar verspreidt het ook gezelligheid door het hele huis.

Speculaascrème

Het volgende recept voor speculaascrème is niet alleen perfect voor Kerstmis, maar ook voor elke dag waarop je trek hebt in een zoet en lekker tussendoortje. Ik heb dit recept zelf al ontelbare keren gemaakt en ik kan zeggen dat het altijd een vaste favoriet is in mijn feestelijke bakroutine. Dit broodbeleg is een van mijn favorieten geworden en ik garandeer je dat jouw familie en vrienden er net zo dol op zullen zijn.

Gezond ontbijt - havermout koken

Pap is altijd een favoriet geweest in mijn familie. Vooral in de koude wintermaanden of als we ons een beetje ziekjes voelen, is het recept voor deze verwarmende en gezonde pap precies goed - het is makkelijk te bereiden en doet elke keer weer wonderen voor ons.

Zelfgemaakte appelzakken met bladerdeeg

Wie houdt er niet van, knapperige appelzakjes met een krokant laagje bladerdeeg? Deze zelfgemaakte appelzakken zijn een absoluut hoogtepunt en een van mijn persoonlijke favorieten. Ze zijn makkelijker te maken dan je denkt en elke keer weer een echte traktatie. Dus stroop je mouwen op en ga aan de slag!

Huzaren donuts Kerstkoekjes

De huzaren doughnuts zijn een speciale traktatie die ik al vaak heb gemaakt. Hun fijne korstdeegsmaak, gevuld met jam, is een genot voor jong en oud. Het recept is heel makkelijk en eenvoudig, zodat elke bakfanaat er succes mee kan hebben.

Chocolade fondue

Dit recept voor chocoladefondue is een van mijn absolute lievelingsdesserts voor speciale gelegenheden of gezellige avonden. Het mag op geen enkele romantische dinertafel ontbreken. Ik heb het ontelbare keren gemaakt voor familie en vrienden en heb altijd lovende kritieken gekregen. De combinatie van gesmolten chocolade en vers fruit is gewoon onovertroffen en de bereiding is verrassend eenvoudig.

Nutella kerstboom

De naderende geneugten van Kerstmis zetten ons aan tot creativiteit in de keuken! Ik experimenteerde in mijn keuken en toverde een heerlijke \Nutella kerstboom tevoorschijn. Deze zoete traktatie valt niet alleen in de smaak bij de kleintjes, maar ook bij de volwassenen. Het is makkelijk te maken, ziet er fantastisch uit en smaakt hemels!

Vergelijkbare recepten

Recept voor gebakken appeljam

Ik heb dit recept in de loop der jaren geperfectioneerd en vind het bijzonder geschikt voor de koelere maanden, wanneer appels en winterse kruiden zo vaak worden gebruikt. De combinatie van geroosterde appels en warme specerijen creëert een jam die doet denken aan het comfort van thuis. Een keuken vol aromatische smaken en het eindproduct op een vers stuk brood is gewoonweg onweerstaanbaar.

Veganistisch appelbrood bakken

Als gepassioneerd bakker en echte appelliefhebber is appelbrood al heel lang een vast onderdeel van mijn bakexperimenten in de keuken. Ik vind dat het goed werkt als zoet ontbijt, maar ook als koffiekoek of wintertheekoek. Met zijn geurige kaneelappelaroma prikkelt het niet alleen de zintuigen, maar verspreidt het ook gezelligheid door het hele huis.

Speculaascrème

Het volgende recept voor speculaascrème is niet alleen perfect voor Kerstmis, maar ook voor elke dag waarop je trek hebt in een zoet en lekker tussendoortje. Ik heb dit recept zelf al ontelbare keren gemaakt en ik kan zeggen dat het altijd een vaste favoriet is in mijn feestelijke bakroutine. Dit broodbeleg is een van mijn favorieten geworden en ik garandeer je dat jouw familie en vrienden er net zo dol op zullen zijn.

Gezond ontbijt - havermout koken

Pap is altijd een favoriet geweest in mijn familie. Vooral in de koude wintermaanden of als we ons een beetje ziekjes voelen, is het recept voor deze verwarmende en gezonde pap precies goed - het is makkelijk te bereiden en doet elke keer weer wonderen voor ons.

Zelfgemaakte appelzakken met bladerdeeg

Wie houdt er niet van, knapperige appelzakjes met een krokant laagje bladerdeeg? Deze zelfgemaakte appelzakken zijn een absoluut hoogtepunt en een van mijn persoonlijke favorieten. Ze zijn makkelijker te maken dan je denkt en elke keer weer een echte traktatie. Dus stroop je mouwen op en ga aan de slag!

Huzaren donuts Kerstkoekjes

De huzaren doughnuts zijn een speciale traktatie die ik al vaak heb gemaakt. Hun fijne korstdeegsmaak, gevuld met jam, is een genot voor jong en oud. Het recept is heel makkelijk en eenvoudig, zodat elke bakfanaat er succes mee kan hebben.

Chocolade fondue

Dit recept voor chocoladefondue is een van mijn absolute lievelingsdesserts voor speciale gelegenheden of gezellige avonden. Het mag op geen enkele romantische dinertafel ontbreken. Ik heb het ontelbare keren gemaakt voor familie en vrienden en heb altijd lovende kritieken gekregen. De combinatie van gesmolten chocolade en vers fruit is gewoon onovertroffen en de bereiding is verrassend eenvoudig.

Nutella kerstboom

De naderende geneugten van Kerstmis zetten ons aan tot creativiteit in de keuken! Ik experimenteerde in mijn keuken en toverde een heerlijke \Nutella kerstboom tevoorschijn. Deze zoete traktatie valt niet alleen in de smaak bij de kleintjes, maar ook bij de volwassenen. Het is makkelijk te maken, ziet er fantastisch uit en smaakt hemels!

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

86 recepten

Laat ontbijt

99 recepten

Middagmaal

590 recepten

Diner

554 recepten

Dessert

348 recepten

Gebak

152 recepten

Taarten

74 recepten

Vleesgerechten

293 recepten