ADVERTENTIE

Bron :: nitrub for Getty Images

Zelfgemaakte mandarijnenjam

Ik ben altijd al een grote fan geweest van marmelade en heb een paar experimenten gedaan met verschillende vruchten. Maar de mandarijnenmarmelade springt er echt uit. Het heeft die heldere, citrusachtige smaak die gewoon knalt in elke toast, gebak of yoghurt waar je het aan toevoegt. Met dit recept kun je zelfs in de koudste tijd van het jaar genieten van winterse frisheid.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
10
  • 1 kg Mandarijnen Toegevoegd aan
  • 1 kg suiker Toegevoegd aan
  • 1 groot Uitgeperste citroen Toegevoegd aan
  • 1 Kop water Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

100 min.
1. Stap

Om mandarijnenjam te maken, moet je de mandarijnen eerst goed wassen. Op basis van mijn jarenlange ervaring zou ik aanraden om biologische mandarijnen te gebruiken, omdat we zowel het vruchtvlees als de schil gebruiken en biologisch fruit minder pesticiden bevat.

2. Stap

Schil de mandarijnen en bewaar ook de schil. In dit stadium moet je ervoor zorgen dat alle witte delen van de schil verwijderd zijn, omdat ze een bittere smaak kunnen veroorzaken bij het bereiden van de jam.

3. Stap

Snijd de mandarijnenschil in dunne reepjes. Er mag niet te veel van de witte binnenste schil aan de reepjes zitten, want dat kan de jam bitter maken.

4. Stap

Voeg in een grote steelpan de suiker, de in reepjes gesneden mandarijnen, het citroensap en het water toe. Breng dit mengsel onder voortdurend roeren aan de kook, zodat de suiker volledig oplost en een homogene consistentie krijgt.

5. Stap

Zet het vuur laag en laat het mengsel sudderen. Houd er rekening mee dat een te hoge temperatuur het mengsel kan laten karamelliseren en de smaak van de jam kan beïnvloeden.

6. Stap

Roer het mengsel voorzichtig om de 15 minuten tot het is ingedikt. Dit proces kan tot 1,5 uur duren, maar geloof me, het resultaat is het waard.

7. Stap

Zodra de mandarijnenjam de gewenste consistentie heeft bereikt, giet je hem warm in gesteriliseerde potten en verzegel je ze.

8. Stap

Je heerlijk geurende zelfgemaakte mandarijnenmarmelade is nu klaar om van te genieten of om cadeau te geven. Het is ongeveer 6-12 maanden houdbaar - als je het zo lang onaangeroerd kunt laten!

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

193 recepten

Gebak

202 recepten

Slowaaks

4 recepten

Laat ontbijt

167 recepten

Middagmaal

820 recepten

Diner

754 recepten

Dessert

583 recepten

Taarten

121 recepten

Vleesgerechten

398 recepten