Vleesspread voor op toast
Een smakelijke en geurige vleesspread is ideaal voor het ontbijt of een snelle lunch. Het is gemakkelijk te bereiden en zal zeker de smaakpapillen van alle vleesliefhebbers verrukken.
Ingrediënten
Vleesspread
- 500 g Vlees (rund of varken)
- 1 stukjes De Ui
- 2 stukjes teentjes knoflook
- 2 el Mosterd
- 100 g Boter
- 2 el Vleesbouillon
- 1 Artikel Zand
- 1 Artikel Zwarte peper
Toast
- 8 stukjes Plakjes brood
- 2 el Olijfolie
Laatste folders
Procedure
Kook het vlees in licht gezouten water, ongeveer 30 minuten.
Schil de ui en knoflook en snijd ze in kleine stukjes.
Smelt de boter in een pan en voeg de gesneden ui en knoflook toe. Bak tot de ui goudbruin begint te worden.
Voeg vervolgens het vlees, de mosterd, de vleesbouillon, zout en zwarte peper toe. Roer en laat 15 minuten sudderen op middelhoog vuur.
Na het verstrijken van deze tijd, haal de pan van het vuur en laat het mengsel iets afkoelen. Doe dan het mengsel in de blender en mix tot je een gladde spread hebt.
Bereid alvast de toast voor. Besprenkel de plakjes brood aan beide kanten met olijfolie en rooster ze tot ze goudbruin zijn in een voorverwarmde oven op 200°C.
Smeer tenslotte de afgewerkte vleesspread op toast en serveer. De vleesspread op toast is klaar. Smakelijk eten!