ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay : medamedia

Sappige pulled turkey

Pulled Turkey is een gerecht dat me bijzonder na aan het hart ligt. Het smaakt niet alleen ontzettend lekker, maar het is ook een geweldige manier om restjes vlees te gebruiken. Ik gebruik graag het vlees van een hele kalkoen om een grotere portie te maken die ik dan kan gebruiken voor verschillende gelegenheden, zoals barbecues.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
6
  • 1 heel Kalkoen Toegevoegd aan
  • 3 teentjes knoflook Toegevoegd aan
  • 2 Uien Toegevoegd aan
  • 2 eetlepel olijfolie Toegevoegd aan
  • 500 ml kippenbouillon Toegevoegd aan
  • 2 eetlepel bruine suiker Toegevoegd aan
  • 1 eetlepel Paprika Toegevoegd aan
  • 1 koffielepel zout Toegevoegd aan
  • 1 Theelepel gemalen zwarte peper Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

240 min.
1. Stap

Om je eigen pulled turkey te maken, begin je met het wassen en goed drogen van de kalkoen. Tips uit mijn ervaring: Laat de kalkoen volledig drogen voordat je hem verder verwerkt, anders hechten de kruiden en marinade niet goed aan het vlees.

2. Stap

Wrijf het vlees vervolgens in met zout, peper, bruine suiker en paprikapoeder. Voeg hier gerust nog wat kruiden toe, want dit versterkt de smaak na het koken.

3. Stap

Pel de uien en knoflook en hak ze grof.

4. Stap

Verhit in de volgende stap de olijfolie in een grote pan en schroei de kalkoen aan alle kanten dicht. De sleutel hier is om geduldig te zijn en slechts één kant tegelijk te schroeien, zodat het vlees sappig blijft.

5. Stap

Zodra de kalkoen helemaal bruin is, voeg je de uien en knoflook toe en giet je de kippenbouillon erbij. Nu is het de bedoeling om alles samen ongeveer 4-5 uur te laten sudderen op een laag vuurtje. Wees niet verlegen en controleer het vlees van tijd tot tijd, het moet uiteindelijk gemakkelijk te snijden zijn.

6. Stap

Als de kalkoen zacht genoeg is, haal je hem uit de pan en versnipper je het vlees met 2 vorken.

7. Stap

Doe dan het pulled meat terug in de pan en meng goed met de saus. En klaar is je pulled turkey!

Vergelijkbare recepten

Varkenshaas met pruimen

Varkenshaas met pruimen, een van mijn favoriete gerechten voor de zondagse lunch. Ik heb het al ontelbare keren klaargemaakt en elke keer is het heerlijk sappig en smaakvol.

Varkensvlees op paprika

Lekker en relatief snel bereid varkensvlees op paprika, dat heerlijk smaakt voor het hele gezin.

Kip met groenten in mosterdsaus

Kip in mosterdsaus is een van mijn favoriete gerechten. De mosterd geeft de kipfilet een uitgesproken en pittige smaak die perfect contrasteert met de milde uien en slagroom. Dit gerecht is perfect voor zondagen of speciale gelegenheden.

Champignonsaus met kip

Recept voor Romige champignonsaus met gestoofde kip.

Gemarineerde varkenskoteletten

Lekkere en sappige gemarineerde varkenskoteletten, vooral populair tijdens het BBQ seizoen. Deze gekruide steaks zijn het beste als ze een nacht worden gemarineerd, zodat ze genoeg tijd hebben om alle heerlijke smaken van de marinade te absorberen.

Kip met ananas Chinese stijl

Kip met ananas in Chinese stijl is een bijzondere combinatie van zoete en zure smaak die voor een bijzonder contrast zorgt. Het is een van mijn favoriete snelle en makkelijke gerechten.

Gegrilde kippendijen in de oven

Recept voor kippendijen zonder been, gegrild in de oven.

Geroosterde kip kwartjes

Recept voor geroosterde kippenkwartieren die perfect zijn voor de lunch of het diner op zondag.

Vergelijkbare recepten

Varkenshaas met pruimen

Varkenshaas met pruimen, een van mijn favoriete gerechten voor de zondagse lunch. Ik heb het al ontelbare keren klaargemaakt en elke keer is het heerlijk sappig en smaakvol.

Varkensvlees op paprika

Lekker en relatief snel bereid varkensvlees op paprika, dat heerlijk smaakt voor het hele gezin.

Kip met groenten in mosterdsaus

Kip in mosterdsaus is een van mijn favoriete gerechten. De mosterd geeft de kipfilet een uitgesproken en pittige smaak die perfect contrasteert met de milde uien en slagroom. Dit gerecht is perfect voor zondagen of speciale gelegenheden.

Champignonsaus met kip

Recept voor Romige champignonsaus met gestoofde kip.

Gemarineerde varkenskoteletten

Lekkere en sappige gemarineerde varkenskoteletten, vooral populair tijdens het BBQ seizoen. Deze gekruide steaks zijn het beste als ze een nacht worden gemarineerd, zodat ze genoeg tijd hebben om alle heerlijke smaken van de marinade te absorberen.

Kip met ananas Chinese stijl

Kip met ananas in Chinese stijl is een bijzondere combinatie van zoete en zure smaak die voor een bijzonder contrast zorgt. Het is een van mijn favoriete snelle en makkelijke gerechten.

Gegrilde kippendijen in de oven

Recept voor kippendijen zonder been, gegrild in de oven.

Geroosterde kip kwartjes

Recept voor geroosterde kippenkwartieren die perfect zijn voor de lunch of het diner op zondag.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

91 recepten

Laat ontbijt

99 recepten

Middagmaal

590 recepten

Diner

554 recepten

Dessert

349 recepten

Gebak

155 recepten

Taarten

75 recepten

Vleesgerechten

293 recepten