ADVERTENTIE

Bron :: Al Gonzales via iStockPhotos

Romige kalkoenstoofpot met champignons

Romige kalkoenstoofpot met champignons is een gerecht dat ik altijd graag maak, vooral als ik mijn vrienden uitnodig voor een gezellig etentje. De malse kalkoenfilet gaat perfect samen met de romige saus en champignons en biedt een ongelooflijke smaakervaring. Vers brood, rijst of pasta passen goed bij de romige kalkoenschijfjes.

ADVERTENTIE
Wat eten we vandaag? 15 lekkere recepten voor lunches en avondeten

Het recept staat in dit artikel

Wat eten we vandaag? 15 lekkere recepten voor lunches en avondeten

Ingrediënten

porties
4
  • 500 g Kalkoenborst Toegevoegd aan
  • 250 g Verse champignons Toegevoegd aan
  • 200 ml Crème Toegevoegd aan
  • 150 ml witte wijn Toegevoegd aan
  • 1 Ui Toegevoegd aan
  • 2 teentjes knoflook Toegevoegd aan
  • 2 Tablespoon olie Toegevoegd aan
  • Zout, peper en paprikapoeder om op smaak te brengen Toegevoegd aan
  • Peterselie voor de garnering Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

50 min.
1. Stap

Om de kalkoenschijfjes met champignons te bereiden, snijd je de kalkoenfilet in reepjes. Ik raad aan om de kalkoenborst gedeeltelijk in te vriezen voordat je hem snijdt - dit maakt het proces makkelijker.

2. Stap

Snijd de ui en knoflook in fijne blokjes en bak deze in een grote pan met de olie tot ze glazig zijn. Zet het vuur niet te hoog zodat de knoflook niet verbrandt.

3. Stap

Voeg de kalkoenreepjes toe en schroei ze rondom dicht. Zodra de kalkoenreepjes een mooie kleur hebben gekregen, haal je ze uit de pan en zet je ze apart.

4. Stap

Bak de gesneden champignons in dezelfde pan tot ze water beginnen af te geven.

5. Stap

Voeg nu de witte wijn toe en breng kort aan de kook. Het goede aan deze methode is dat de witte wijn de heerlijke smaken uit de pan helpt afbreken.

6. Stap

Voeg de room toe, zet het vuur laag en laat ongeveer 10 minuten sudderen. In het ideale geval is de saus romig.

7. Stap

Doe nu de kalkoenreepjes terug in de pan en breng op smaak met zout, peper en paprikapoeder. Meng alles goed en laat 5-10 minuten sudderen tot de kalkoenreepjes goed gaar zijn.

8. Stap

Garneer de kalkoenroom voor het serveren met verse peterselie. Tip: als je grote peterselieblaadjes gebruikt, voeg ze dan een paar minuten voor het einde van de kooktijd toe. Serveer met rijst, pasta of vers brood.

Vergelijkbare recepten

Schnitzel met room en tomatensaus

Ik ben dol op het moderniseren van klassieke gerechten en dit schnitzelrecept is daar een perfect voorbeeld van. In plaats van een traditionele Wiener Schnitzel te maken, heb ik een zoet-pikante saus toegevoegd die dit gerecht een hele nieuwe dimensie geeft. Ik heb het al verschillende keren gemaakt en elke keer was het resultaat ongelooflijk enthousiast.

Champignons roomsaus recept

Ik ken dit recept uit mijn kindertijd, toen mijn oma een romige champignonsaus maakte waar we allemaal dol op waren. Sindsdien gebruik ik haar recept als mijn geheime wapen voor een snel, makkelijk en heerlijk gerecht dat altijd in de smaak valt. Of het nu over pasta, vlees of groenten geserveerd wordt, deze romige champignonsaus is altijd een schot in de roos.

Boeren schnitzel oma's stijl

Ik heb dit recept van mijn geliefde oma, die als volleerde kok altijd magische gerechten bereidde in haar kleine keuken. De sterke smaken en knapperige paneerlaag van de BauernSchnitzel maken dit gerecht tot mijn absolute favoriet. En het beste eraan is dat het zo makkelijk te bereiden is dat het ook in jouw keuken een compleet succes zal zijn.

Exotische kip kerrie met groenten en basmatirijst

Dit recept voor kip kerrie met groenten is een absolute must voor alle liefhebbers van de exotische keuken. Superrond met een subtiele kruidigheid en frisse smaken van pittige specerijen, brengen ze kleur en smaak op tafel - een echte traktatie voor het gehemelte! Als gepassioneerd kok heb ik ondertussen al heel wat currygerechten geprobeerd, maar deze kipcurry valt vooral bij mijn gasten altijd in de smaak.

Pasta met paprikaroomsaus

Dit recept voor pasta met paprikaroomsaus is een echte traktatie voor iedereen die van romige pastagerechten houdt. Ik ontdekte het voor het eerst tijdens een reis naar Italië en sindsdien is het een vaste favoriet in mijn keuken. De combinatie van zoete paprika, romige saus en smaakvolle pasta is uniek en onvergelijkbaar. Soms voeg ik geroosterde pijnboompitten toe om de textuur en smaak te versterken.

Tefteli Russische Gehaktballen

Tefteli is een traditioneel Russisch gerecht gemaakt van gehakt, dat gemakkelijk te bereiden is en heerlijk gekruid is. Deze gehaktballen worden gekookt in een tomatensaus en kunnen worden geserveerd met rijst of aardappelpuree.

Hartig gehakt met spitskool

Dit recept is favoriet bij mijn familie en staat vaak bij ons op tafel. De combinatie van pittig gehakt en de milde, lichtzoete smaak van spitskool is gewoon onovertroffen. Met een paar kleine trucjes die ik in de loop der jaren heb geleerd, wordt dit gerecht altijd een absolute streling voor het gehemelte.

Scaloppine al Limone (kalfsschnitzel met citroen)

Dit recept voor scaloppine al limone is een van mijn favoriete Italiaanse thuisgerechten. De citroensaus is heerlijk pittig en accentueert de smaak van het kalfsvlees. Het is een geweldig feel-good gerecht dat niet alleen goed smaakt in de zomer door zijn lichtheid, maar je ook in een goed humeur brengt bij kouder weer.

Vergelijkbare recepten

Schnitzel met room en tomatensaus

Ik ben dol op het moderniseren van klassieke gerechten en dit schnitzelrecept is daar een perfect voorbeeld van. In plaats van een traditionele Wiener Schnitzel te maken, heb ik een zoet-pikante saus toegevoegd die dit gerecht een hele nieuwe dimensie geeft. Ik heb het al verschillende keren gemaakt en elke keer was het resultaat ongelooflijk enthousiast.

Champignons roomsaus recept

Ik ken dit recept uit mijn kindertijd, toen mijn oma een romige champignonsaus maakte waar we allemaal dol op waren. Sindsdien gebruik ik haar recept als mijn geheime wapen voor een snel, makkelijk en heerlijk gerecht dat altijd in de smaak valt. Of het nu over pasta, vlees of groenten geserveerd wordt, deze romige champignonsaus is altijd een schot in de roos.

Boeren schnitzel oma's stijl

Ik heb dit recept van mijn geliefde oma, die als volleerde kok altijd magische gerechten bereidde in haar kleine keuken. De sterke smaken en knapperige paneerlaag van de BauernSchnitzel maken dit gerecht tot mijn absolute favoriet. En het beste eraan is dat het zo makkelijk te bereiden is dat het ook in jouw keuken een compleet succes zal zijn.

Exotische kip kerrie met groenten en basmatirijst

Dit recept voor kip kerrie met groenten is een absolute must voor alle liefhebbers van de exotische keuken. Superrond met een subtiele kruidigheid en frisse smaken van pittige specerijen, brengen ze kleur en smaak op tafel - een echte traktatie voor het gehemelte! Als gepassioneerd kok heb ik ondertussen al heel wat currygerechten geprobeerd, maar deze kipcurry valt vooral bij mijn gasten altijd in de smaak.

Pasta met paprikaroomsaus

Dit recept voor pasta met paprikaroomsaus is een echte traktatie voor iedereen die van romige pastagerechten houdt. Ik ontdekte het voor het eerst tijdens een reis naar Italië en sindsdien is het een vaste favoriet in mijn keuken. De combinatie van zoete paprika, romige saus en smaakvolle pasta is uniek en onvergelijkbaar. Soms voeg ik geroosterde pijnboompitten toe om de textuur en smaak te versterken.

Tefteli Russische Gehaktballen

Tefteli is een traditioneel Russisch gerecht gemaakt van gehakt, dat gemakkelijk te bereiden is en heerlijk gekruid is. Deze gehaktballen worden gekookt in een tomatensaus en kunnen worden geserveerd met rijst of aardappelpuree.

Hartig gehakt met spitskool

Dit recept is favoriet bij mijn familie en staat vaak bij ons op tafel. De combinatie van pittig gehakt en de milde, lichtzoete smaak van spitskool is gewoon onovertroffen. Met een paar kleine trucjes die ik in de loop der jaren heb geleerd, wordt dit gerecht altijd een absolute streling voor het gehemelte.

Scaloppine al Limone (kalfsschnitzel met citroen)

Dit recept voor scaloppine al limone is een van mijn favoriete Italiaanse thuisgerechten. De citroensaus is heerlijk pittig en accentueert de smaak van het kalfsvlees. Het is een geweldig feel-good gerecht dat niet alleen goed smaakt in de zomer door zijn lichtheid, maar je ook in een goed humeur brengt bij kouder weer.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

86 recepten

Laat ontbijt

99 recepten

Middagmaal

590 recepten

Diner

554 recepten

Dessert

348 recepten

Gebak

152 recepten

Taarten

74 recepten

Vleesgerechten

293 recepten