ADVERTENTIE

Bron :: Al Gonzales via iStockPhotos

Romige kalkoenstoofpot met champignons

Romige kalkoenstoofpot met champignons is een gerecht dat ik altijd graag maak, vooral als ik mijn vrienden uitnodig voor een gezellig etentje. De malse kalkoenfilet gaat perfect samen met de romige saus en champignons en biedt een ongelooflijke smaakervaring. Vers brood, rijst of pasta passen goed bij de romige kalkoenschijfjes.

ADVERTENTIE
Wat eten we vandaag? 15 lekkere recepten voor lunches en avondeten

Het recept staat in dit artikel

Wat eten we vandaag? 15 lekkere recepten voor lunches en avondeten

Ingrediënten

porties
4
  • 500 g Kalkoenborst Toegevoegd aan
  • 250 g Verse champignons Toegevoegd aan
  • 200 ml Crème Toegevoegd aan
  • 150 ml witte wijn Toegevoegd aan
  • 1 Ui Toegevoegd aan
  • 2 teentjes knoflook Toegevoegd aan
  • 2 Tablespoon olie Toegevoegd aan
  • Zout, peper en paprikapoeder om op smaak te brengen Toegevoegd aan
  • Peterselie voor de garnering Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

50 min.
1. Stap

Om de kalkoenschijfjes met champignons te bereiden, snijd je de kalkoenfilet in reepjes. Ik raad aan om de kalkoenborst gedeeltelijk in te vriezen voordat je hem snijdt - dit maakt het proces makkelijker.

2. Stap

Snijd de ui en knoflook in fijne blokjes en bak deze in een grote pan met de olie tot ze glazig zijn. Zet het vuur niet te hoog zodat de knoflook niet verbrandt.

3. Stap

Voeg de kalkoenreepjes toe en schroei ze rondom dicht. Zodra de kalkoenreepjes een mooie kleur hebben gekregen, haal je ze uit de pan en zet je ze apart.

4. Stap

Bak de gesneden champignons in dezelfde pan tot ze water beginnen af te geven.

5. Stap

Voeg nu de witte wijn toe en breng kort aan de kook. Het goede aan deze methode is dat de witte wijn de heerlijke smaken uit de pan helpt afbreken.

6. Stap

Voeg de room toe, zet het vuur laag en laat ongeveer 10 minuten sudderen. In het ideale geval is de saus romig.

7. Stap

Doe nu de kalkoenreepjes terug in de pan en breng op smaak met zout, peper en paprikapoeder. Meng alles goed en laat 5-10 minuten sudderen tot de kalkoenreepjes goed gaar zijn.

8. Stap

Garneer de kalkoenroom voor het serveren met verse peterselie. Tip: als je grote peterselieblaadjes gebruikt, voeg ze dan een paar minuten voor het einde van de kooktijd toe. Serveer met rijst, pasta of vers brood.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Gebak

202 recepten

Dessert

587 recepten

Vleesgerechten

404 recepten

Ontbijt

193 recepten

Laat ontbijt

167 recepten

Slowaaks

4 recepten

Middagmaal

831 recepten

Diner

765 recepten

Taarten

123 recepten