ADVERTENTIE
Profiteroles met Parijse room

Profiteroles met Parijse room

Eenvoudig recept van gepofte deeg met lichte room.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
8
  • 120 g water Toegevoegd aan
  • 60 g Boter Toegevoegd aan
  • 12 en Grond Toegevoegd aan
  • 75 g Gladde bloem Toegevoegd aan
  • 2 Eieren Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

30 min.
1. Stap

In de pot doen we water, boter, zout. Laat alles smelten en licht koken op een matig vuur. Vervolgens voegen we de bloem toe en roeren we, terwijl we het vuur/de inductie verlagen. We roeren het deeg en koken het 2-3 minuten (zorg ervoor dat het deeg echt gaar is, er zal een coating op de pot worden gevormd). Laat het deeg iets afkoelen.

2. Stap

Voeg geleidelijk de eieren een voor een toe aan het vochtige deeg. Gebruik een garde om te mixen, zodat het deeg en de eieren goed gecombineerd zijn.

3. Stap

We vullen een spuitzak met het deeg en spuiten hoopjes op een bakplaat met bakpapier, afhankelijk van hoe groot je ze wilt hebben. We bakken op 225°C/ 13 minuten, daarna verminderen we tot 180°C en bakken nog 15 minuten. Laat ze na het bakken afkoelen, vul ze met Parijse slagroom of een andere favoriete crème.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

173 recepten

Vleesgerechten

372 recepten

Laat ontbijt

152 recepten

Middagmaal

760 recepten

Diner

704 recepten

Dessert

534 recepten

Gebak

192 recepten

Taarten

114 recepten