ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay : kakuko

Kwarkstollen - een kerstklassieker

Kwarkstollen zijn een absolute kerstklassieker die ik elk jaar met veel passie maak. Ik heb het recept van jaar tot jaar geperfectioneerd en een paar tips en trucs geleerd die ik graag met jullie wil delen. De stollen zijn ongelooflijk vochtig, smaakvol en passen perfect bij een warme kop thee of koffie op een koude winterdag. Het is niet de makkelijkste taart om te maken, maar geloof me, het is de moeite waard.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
20
  • 450 g Meel Toegevoegd aan
  • 200 g suiker Toegevoegd aan
  • 200 g Quark Toegevoegd aan
  • 125 g boter Toegevoegd aan
  • 1 Pakket bakpoeder Toegevoegd aan
  • 1 ei Toegevoegd aan
  • 125 g rozijnen Toegevoegd aan
  • 75 g Gekonfijte citroenschil Toegevoegd aan
  • 75 g Gekonfijte sinaasappelschil Toegevoegd aan
  • 50 g Gehakte amandelen Toegevoegd aan
  • 1 Theelepel Geraspte citroenschil Toegevoegd aan
  • 1 Knijpen zout Toegevoegd aan
  • 60 g Poedersuiker voor het bestuiven Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

150 min.
1. Stap

Om kwarkstollen te bakken, kneed je eerst de bloem, het bakpoeder, de suiker, de kwark, het ei, de zachte boter, het zout en de citroenschil tot een glad deeg in een kom. Het is belangrijk om te kneden tot het deeg een mooie, gladde consistentie heeft.

2. Stap

Voeg de sultana's, gekonfijte citroenschil, gekonfijte sinaasappelschil en gehakte amandelen toe. Kneed nogmaals goed door tot alles goed verdeeld is.

3. Stap

Vorm van het deeg een stol. Zorg ervoor dat het midden iets dikker is dan de uiteinden om de stol zijn typische vorm te geven.

4. Stap

Leg de stollen op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze ongeveer 60 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Een goede indicatie van de baktijd is wanneer het oppervlak mooi goudbruin is.

5. Stap

Bestrijk de warme stollen met de gesmolten boter en bestuif ze meteen daarna met poedersuiker. De nog warme stollen nemen de boter beter op en de suiker hecht beter.

6. Stap

Laat de kwarkstollen afkoelen en wikkel ze daarna in huishoudfolie. Laat minstens 2 dagen rusten voordat je hem aansnijdt. De stollen smaken beter naarmate ze langer rusten, dus bak ze een paar dagen voordat je ze gaat eten.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Gebak

202 recepten

Dessert

587 recepten

Vleesgerechten

404 recepten

Ontbijt

193 recepten

Laat ontbijt

167 recepten

Slowaaks

4 recepten

Middagmaal

831 recepten

Diner

765 recepten

Taarten

123 recepten