ADVERTENTIE

Bron :: RitaE for Pixabay

Krokant geroosterde kipdrumsticks in de oven

Dit recept voor krokant gebakken kip drumsticks is een van mijn favorieten voor een gezellige weekendmaaltijd. De kipdrumsticks zijn knapperig van buiten en mals en sappig van binnen, gewoonweg onweerstaanbaar. Met de kruiden die ik in mijn recept gebruik, heeft de kip altijd een aromatische, sterke maar niet te sterke smaak.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 4 Kip drumsticks Toegevoegd aan
  • 2 Tablespoon olijfolie Toegevoegd aan
  • 1 TL zout Toegevoegd aan
  • 12 TL Peper Toegevoegd aan
  • 12 TL Paprika Toegevoegd aan
  • 12 TL knoflookpoeder Toegevoegd aan
  • 1 kleine Takje verse rozemarijn Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

Om het recept voor kipdrumsticks te maken, verwarm je de oven voor op 200 graden. Mijn ervaring is dat dit de ideale temperatuur is om de kip krokant te krijgen aan de buitenkant en nog steeds sappig aan de binnenkant.

2. Stap

Terwijl de oven voorverwarmt, wrijf je de kipdrumsticks in met olijfolie. Dit zorgt ervoor dat de kruiden beter aan het vlees hechten en het tegelijkertijd sappiger blijft.

3. Stap

Meng het zout, de peper, het paprikapoeder en het knoflookpoeder in een kommetje en wrijf het mengsel gelijkmatig in de kipdrumsticks.

4. Stap

Leg de kipdrumsticks op een met bakpapier beklede bakplaat en voeg het takje rozemarijn toe. De rozemarijn geeft zijn aroma af aan de kipdrumsticks tijdens het braden en geeft ze een extra smaaktoets.

5. Stap

Plaats de bakplaat in de voorverwarmde oven en braad de kipdrumsticks ongeveer 45-50 minuten. Draai de drumsticks af en toe zodat ze gelijkmatig bruin worden. De exacte braadtijd kan variëren afhankelijk van de oven, dus ik raad aan om het vlees tegen het einde van de braadtijd te controleren om er zeker van te zijn dat het niet droog is.

6. Stap

Laat de kippenbouten na het bakken even rusten voordat je ze serveert. Zo blijven de sappen in het vlees en blijft het sappig.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

193 recepten

Gebak

202 recepten

Slowaaks

4 recepten

Laat ontbijt

167 recepten

Middagmaal

820 recepten

Diner

754 recepten

Dessert

583 recepten

Taarten

121 recepten

Vleesgerechten

398 recepten