ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay: Einladung_zum_Essen

Klassieke gemakkelijke zuidelijke pecantaart

Dit is een ongecompliceerd recept dat makkelijk te volgen is - perfect voor een beginnende bakker zoals ik toen ik het voor het eerst probeerde.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
9

Voor de korst:

  • 1.3 kopjes Bloem voor alle doeleinden Toegevoegd aan
  • 12 Kop Koude ongezouten boter, in blokjes Toegevoegd aan
  • 14 theelepel zout Toegevoegd aan
  • 312 tbls Van koud water Toegevoegd aan

Voor de vulling:

  • 1 Kop Lichte maïssiroop Toegevoegd aan
  • 3 Grote eieren Toegevoegd aan
  • 1 Kop Van suiker Toegevoegd aan
  • 2 tbls Ongezouten boter, gesmolten Toegevoegd aan
  • 1 theelepel Puur vanille-extract Toegevoegd aan
  • 2 kopjes Grof gehakte pecannoten Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

75 min.
1. Stap

Om te beginnen met het maken van de korst, mix je de bloem, boter en zout samen in een keukenmachine tot je een kruimelige textuur krijgt. Mijn ervaring is dat kleinere stukjes boter zorgen voor een vlakkere korst.

2. Stap

Voeg geleidelijk koud water toe, eetlepel voor eetlepel, tot het deeg samenkomt - let op dat je het deeg niet te hard bewerkt, want dat kan resulteren in een taaie taartkorst.

3. Stap

Rol het deeg tot een bal, druk het een beetje plat, wikkel het in plasticfolie en zet het ongeveer 30 minuten in de koelkast. Deze stap in de koelkast is essentieel voor een schilferige en heerlijke korst.

4. Stap

Nadat het deeg is afgekoeld, verwarm je de oven voor op 175°C en begin je aan de vulling. Meng de maïssiroop, eieren, suiker, gesmolten boter, vanille-extract en pecannoten in een grote kom tot het volledig gecombineerd is.

5. Stap

Haal je deeg uit de koelkast en rol het op een licht met bloem bestoven oppervlak uit tot een cirkel van 12 inch. In de jaren dat ik taarten heb gebakken, heb ik gemerkt dat als je het deeg gekoeld houdt voordat je het uitrolt, het zijn vorm beter behoudt en het uitrollen makkelijker gaat.

6. Stap

Breng het deeg over in een 9-inch taartvorm, druk het zachtjes aan en laat het teveel over de rand hangen. Giet de pecannootvulling in de korst, vouw het overhangende deeg naar binnen en plooi de rand dicht met je vingers.

7. Stap

Ik raad aan om tijdens het bakken een taartschild of aluminiumfolie te gebruiken om de randen van de taart te bedekken; dit voorkomt dat de korst aanbrandt, een fout die ik eerder ben tegengekomen. Bak 60-70 minuten, of tot de korst goudkleurig is en de vulling is gestold.

8. Stap

Laat de taart afkoelen op een rooster voordat je hem serveert. Zo kan de vulling zich zetten en wordt het snijden makkelijker. Geniet er warm van of bewaar hem voor later - deze taart smaakt ook heerlijk op kamertemperatuur of zelfs gekoeld.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Diner

812 recepten

Ontbijt

210 recepten

Laat ontbijt

180 recepten

Middagmaal

880 recepten

Dessert

631 recepten

Gebak

203 recepten

Taarten

130 recepten

Vleesgerechten

423 recepten

Pasta

113 recepten