ADVERTENTIE

Bron :: SONJA via Adobe Stock

Kerstmis boterkoekje

Elke kerst vult de heerlijke geur van zelfgebakken zandkoekjes mijn huis. Mijn familie kan niet wachten om mijn speciale zandkoekjes te proberen, die ik altijd maak met mijn vertrouwde spuitzak. Na vele mislukte pogingen waarbij het deeg te stevig of te lopend was of de koekjes te hard uit de oven kwamen, heb ik eindelijk het ideale recept voor zandkoekjes met boter gevonden. Probeer het eens!

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
30
  • 200 g Boter (kamertemperatuur) Toegevoegd aan
  • 150 g suiker Toegevoegd aan
  • 1 vanillestokje Toegevoegd aan
  • 1 Knijpen zout Toegevoegd aan
  • 200 g Meel Toegevoegd aan
  • 100 g Maïsmeel Toegevoegd aan
  • 1 ei Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

Om de Christmas Butter Shortbread te bakken, haal je de boter ongeveer een uur voor bereiding uit de koelkast zodat hij zacht wordt. Controleer dit door met je vinger licht op de boter te drukken. Het moet zacht worden, maar niet lopend.

2. Stap

Meng in een mengkom de boter, suiker, de uitgeschraapte zaadjes uit het vanillestokje en zout. Probeer alles goed te mengen, maar klop niet te hard. Je wilt een egaal mengsel, geen luchtige crème.

3. Stap

Voeg nu de bloem en maïzena toe en kneed alles tot een glad deeg. Voeg het ei toe en kneed zo kort mogelijk, want te veel kneden kan de koekjes hard maken.

4. Stap

Giet het beslag in een spuitzak met een stervormig spuitmondje. Het is belangrijk dat het deeg niet te koud is, anders zal het moeilijk zijn om door het spuitmondje te drukken.

5. Stap

Spuit nu kleine trechters of strepen op een bakplaat bekleed met bakpapier. Ik vind het leuk om verschillende vormen te maken om het kerstgevoel te versterken.

6. Stap

Bak de koekjes in een voorverwarmde oven op 180 graden (ventilator oven 160 graden) voor ongeveer 10-12 minuten tot ze licht goudbruin zijn aan de randen. Blijf na ongeveer 8 minuten kijken, elke oven is anders en soms hebben de koekjes minder tijd nodig.

7. Stap

Laat de zandkoekjes afkoelen op een rooster en bestrooi ze dan lichtjes met poedersuiker. Veel bakplezier en een vrolijk kerstfeest!

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

173 recepten

Vleesgerechten

372 recepten

Laat ontbijt

152 recepten

Middagmaal

760 recepten

Diner

704 recepten

Dessert

534 recepten

Gebak

192 recepten

Taarten

114 recepten