ADVERTENTIE

Bron :: Haris Calkin from Getty Images

Kerstlogboek

Recept voor een smakelijke roulade, die ook wel kerststol wordt genoemd.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
10

Onderweg:

  • 63 g Gewoon meel Toegevoegd aan
  • 30 g Cacao Toegevoegd aan
  • 4 g Bakpoeder Toegevoegd aan
  • korrel zout Toegevoegd aan
  • 4 stuk Eieren Toegevoegd aan
  • 140 g Suiker Toegevoegd aan
  • 30 g Boter Toegevoegd aan
  • Rum Toegevoegd aan

Voor de binnenste crème:

  • 112 lepels Gelatinepoeder Toegevoegd aan
  • 200 g Witte chocolade Toegevoegd aan

270 ml slagroom

  • 6 lepels Geraspte kokos Toegevoegd aan

Voor buitencrème:

  • 250 g mascarpone Toegevoegd aan
  • 6 lepels Nutelly Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

120 min.
1. Stap

Verwarm de oven voor op 180°C, vet een bakplaat in met boter en bekleed deze met bakpapier.

2. Stap

Voeg het gewone meel, cacaopoeder, bakpoeder en zout toe aan de kom en roer door elkaar.

3. Stap

Smelt de boter in een steelpan en laat afkoelen tot kamertemperatuur.

4. Stap

Klop ondertussen in een andere kom de eieren en suiker schuimig.

5. Stap

Voeg dan de gesmolten boter toe en klop nogmaals.

6. Stap

Geleidelijk kunnen we het droge mengsel gaan toevoegen. Meng alles goed en giet het deeg op de bakplaat. Bak 12 minuten.

7. Stap

Leg tijdens het bakken een nieuw vel bakpapier klaar en bestrooi het met cacaopoeder.

8. Stap

Haal het deeg na het bakken uit de oven, wacht ongeveer 3 minuten en draai het uit op een met cacaopoeder bestrooide bakplaat. Rol het deeg vrijwel meteen op met het nieuwe papier en leg het opzij. Laat het afkoelen.

9. Stap

Crème - los gelatine op in 50 ml koud water en laat het opzwellen.

10. Stap

Mix de witte chocolade in een blender tot hij fijn is.

11. Stap

Verwarm 200 ml slagroom in een kleine steelpan, voeg de gelatine toe en laat deze oplossen.

12. Stap

Eenmaal gesmolten kunnen we de slagroom toevoegen aan de blender met de witte chocolade.

13. Stap

Roer door elkaar tot de chocolade gesmolten is.

14. Stap

Laat de room minstens 1 uur rusten op een koele plaats.

15. Stap

Klop 70 ml slagroom. Voeg aan deze slagroom de witte chocoladeroom en geraspte kokos toe nadat het is afgekoeld.

16. Stap

Maak de biscuitrol los en besprenkel met rum.

17. Stap

Smeer de witte chocolade kokosroom gelijkmatig uit vanaf de binnenkant driekwart van het vel en rol weer op.

18. Stap

Crème om op de roulade te smeren - klop de mascarpone en Nutella.

19. Stap

Verdeel de room over het broodje.

Vergelijkbare recepten

Žerbo Harten

Een snel, ongebakken zoetigheidje gemaakt van slechts een paar ingrediënten. Ik heb helemaal geen zoetstof gebruikt, maar als je het niet zoet genoeg vindt, verminder dan de hoeveelheid jam en voeg een beetje kwaliteitshoning toe.

Oreo chocolaatjes slechts 4 ingrediënten

Ik heb dit recept voor Oreo chocolaatjes gemaakt voor een feestje en het was absoluut een hit! Ze zijn ongelooflijk makkelijk te maken en het resultaat is gewoonweg heerlijk - een perfecte traktatie voor alle Oreo-liefhebbers. Je hebt maar 4 ingrediënten nodig voor de Oreo chocolaatjes.

Kerststol plakje

Ik ben dol op de kersttijd en de geuren en smaken die deze tijd van het jaar traditioneel kenmerken. Een van mijn favorieten zijn kerstrolletjes, die voor mij het begin van het kerstseizoen vormen.

Baumkuchenspitzen voor Kerstmis

Voor mij horen deze prachtige Baumkuchenspitzen net zo bij het kerstseizoen als de kerstboom zelf. Ik heb ze ontelbare keren gemaakt en elke keer is het weer een klein feestje om de goudbruine, geurige cake laag voor laag te zien ontstaan. Met mijn procedure en een beetje geduld lukt het je zeker om deze heerlijke Baumkuchenspitzen te maken.

Eierlikeur Bundtcake

Dit eierlikeur Bundtcake recept is eenvoudig en het eindproduct is gewoon onweerstaanbaar. Het is een geweldige manier om de smaken van eierlikeur en klassiek gebak te combineren. Het is heerlijk, vochtig en zoet - gewoon perfect voor elke gelegenheid.

Kerstchocolade panettone cake

Traditionele Italiaanse chocolade kerst panettone cake. Het duurt iets langer om te bereiden vanwege het rijzen, maar het resultaat is het waard.

"Buche de Noel" (kerstboomstam)

Toen ik in een Franse keuken werkte, ontdekte ik het geheim van dit traditionele kerstrecept. "Buche de Noel, ook bekend als Yule Log, vindt zijn oorsprong in de Franse traditie van het verbranden van een dennenboomstam met Kerstmis. Ik heb dit recept tijdens vele kerstdiners gemaakt en het is altijd een hit. Het kost wat tijd en zorg, maar het resultaat is het absoluut waard.

Puddingkoekjes bakken voor Kerstmis

Deze heerlijke puddingkoekjes zijn zacht en mals en worden gemaakt met vanille- of chocoladepudding. Ze zijn perfect om te delen met familie en vrienden tijdens de feestdagen. Eenvoudig en snel te bereiden, het beste recept voor Kerstbakken.

Vergelijkbare recepten

Žerbo Harten

Een snel, ongebakken zoetigheidje gemaakt van slechts een paar ingrediënten. Ik heb helemaal geen zoetstof gebruikt, maar als je het niet zoet genoeg vindt, verminder dan de hoeveelheid jam en voeg een beetje kwaliteitshoning toe.

Oreo chocolaatjes slechts 4 ingrediënten

Ik heb dit recept voor Oreo chocolaatjes gemaakt voor een feestje en het was absoluut een hit! Ze zijn ongelooflijk makkelijk te maken en het resultaat is gewoonweg heerlijk - een perfecte traktatie voor alle Oreo-liefhebbers. Je hebt maar 4 ingrediënten nodig voor de Oreo chocolaatjes.

Kerststol plakje

Ik ben dol op de kersttijd en de geuren en smaken die deze tijd van het jaar traditioneel kenmerken. Een van mijn favorieten zijn kerstrolletjes, die voor mij het begin van het kerstseizoen vormen.

Baumkuchenspitzen voor Kerstmis

Voor mij horen deze prachtige Baumkuchenspitzen net zo bij het kerstseizoen als de kerstboom zelf. Ik heb ze ontelbare keren gemaakt en elke keer is het weer een klein feestje om de goudbruine, geurige cake laag voor laag te zien ontstaan. Met mijn procedure en een beetje geduld lukt het je zeker om deze heerlijke Baumkuchenspitzen te maken.

Eierlikeur Bundtcake

Dit eierlikeur Bundtcake recept is eenvoudig en het eindproduct is gewoon onweerstaanbaar. Het is een geweldige manier om de smaken van eierlikeur en klassiek gebak te combineren. Het is heerlijk, vochtig en zoet - gewoon perfect voor elke gelegenheid.

Kerstchocolade panettone cake

Traditionele Italiaanse chocolade kerst panettone cake. Het duurt iets langer om te bereiden vanwege het rijzen, maar het resultaat is het waard.

"Buche de Noel" (kerstboomstam)

Toen ik in een Franse keuken werkte, ontdekte ik het geheim van dit traditionele kerstrecept. "Buche de Noel, ook bekend als Yule Log, vindt zijn oorsprong in de Franse traditie van het verbranden van een dennenboomstam met Kerstmis. Ik heb dit recept tijdens vele kerstdiners gemaakt en het is altijd een hit. Het kost wat tijd en zorg, maar het resultaat is het absoluut waard.

Puddingkoekjes bakken voor Kerstmis

Deze heerlijke puddingkoekjes zijn zacht en mals en worden gemaakt met vanille- of chocoladepudding. Ze zijn perfect om te delen met familie en vrienden tijdens de feestdagen. Eenvoudig en snel te bereiden, het beste recept voor Kerstbakken.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

91 recepten

Laat ontbijt

99 recepten

Middagmaal

590 recepten

Diner

554 recepten

Dessert

349 recepten

Gebak

155 recepten

Taarten

75 recepten

Vleesgerechten

293 recepten