ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay: jereskok

Italiaanse kalfsvlees-tonijn-kapperssaus Vitello Tonato

Vitello Tonnato is een heerlijk kalfsgerecht overgoten met een romige tonijn-kappersaus die het uniek maakt en onmogelijk te weerstaan.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 800 g Kalfsgebraad (gelijk) Toegevoegd aan
  • 1 Ui (geschild en gehalveerd) Toegevoegd aan
  • 1 Wortel (geschild en gehalveerd) Toegevoegd aan
  • 1 steel Bleekselderij (gehalveerd) Toegevoegd aan
  • Zout en peper, naar smaak Toegevoegd aan
  • 1 ingeblikt Tonijn in olie Toegevoegd aan
  • 1 eetlepel Kappertjes (uitgelekt) Toegevoegd aan
  • 1 Ansjovisfilet Toegevoegd aan
  • Sap van een citroen Toegevoegd aan
  • 34 Kop mayonaise Toegevoegd aan
  • Bloem voor alle doeleinden, om te baggeren Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

210 min.
1. Stap

Kruid het kalfsgebraad grondig met zout en peper en wentel het in bloem tot het een gelijkmatige laag heeft. Deze stap is cruciaal omdat het helpt om het kalfsvlees goed dicht te schroeien, wat de algehele smaak van het gerecht ten goede komt.

2. Stap

Doe het kalfsgebraad in een grote pan met ui, wortel en selderij. Voeg genoeg water toe om het kalfsvlees voor tweederde te bedekken. Breng het geheel op laag vuur aan de kook, dek de pan gedeeltelijk af en laat het 3 uur koken.

3. Stap

Zodra het kalfsvlees gaar is, haal je het uit de bouillon en laat je het volledig afkoelen. Ik laat het meestal een nacht afkoelen in de koelkast, dat helpt om het kalfsvlees dun te snijden, wat essentieel is voor dit gerecht.

4. Stap

Doe voor de saus de tonijn, kappertjes, ansjovis, citroensap en mayonaise in een blender. Pulseer tot een gladde saus. Proef de saus in dit stadium, je kunt de smaken aanpassen als dat nodig is. Hij moet pittig, umami en romig zijn.

5. Stap

Snijd het kalfsvlees in dunne plakjes en schik het op een schaal, giet er dan de tonijnsaus over. Laat minstens een uur rusten voor je het serveert. Zo smelten de smaken samen voor een onvergetelijke smaak.

Vergelijkbare recepten

Pittig wildstoofpotje

Een klassiek wildstoofpotje bereid met rode wijn, wortelgroenten en verse kruiden. Ideaal voor koude winterdagen en speciale gelegenheden.

Traditionele bottenbouillon koken

Deze stevige bottenbouillon is een traditioneel recept dat ik altijd maak, vooral in de koudere maanden. Af en toe gooi ik er ook restjes biologische groenten bij, zoals wortelschillen of prei, wat mijn bouillon een nog intensere smaak geeft. Het is niet alleen erg lekker, maar ook bijzonder voedzaam en gezond.

Verse zalm met citroenkappers

Zalm met kappertjes heeft avonden thuis altijd veranderd in hartige heerlijkheden. Het is een snel maar indrukwekkend gerecht dat nooit faalt om indruk te maken op gasten of gewoon als een chique diner met familie.

Italiaanse brodo (Italiaanse kippenbouillon)

Italiaanse brodo is een van mijn favoriete soepen. Dit voedzame en stevige gerecht is een feest voor het hele gezin en brengt een stukje Italië bij ons op tafel. Doordat de bouillon enkele uren wordt gekookt, kunnen de diepe, rijke smaken zich volledig ontwikkelen. Dit is echt een gerecht dat met liefde en toewijding is gemaakt.

Klassieke koolrolletjes gevuld met gehakt

Nicht Hilda leerde me dit recept voor koolrolletjes begin jaren negentig. In de loop der jaren is haar kookkunst steeds beter geworden en haar koolrolletjes zijn legendarisch geworden. Ik heb dit traditionele gerecht ontelbare keren gemaakt. Het is altijd een speciale traktatie om deze lekkernij te serveren. De zelfgemaakte koolrolletjes zijn lekker en vullend.

Strasbourgpannetje met aardappelen en gehakt

De Straatsburgse stoofschotel is een klassieker uit de Elzasser keuken die altijd met enthousiasme wordt ontvangen. Oorspronkelijk kwam het recept van mijn oma, die het van haar moeder erfde. Ik heb het in de loop der jaren verfijnd en kan zeggen dat het onmisbaar is in de Duitse keuken.

Pasta met Varkenshaas

Dit recept van pasta met varkenshaas zal elke liefhebber van vlees en Italiaanse keuken begeren.

Zelfgemaakte stevige kip- en groentesoep

Dit recept voor stevige soep met kip en groenten is een fantastische maaltijd om te maken als je een restje kip hebt.

Vergelijkbare recepten

Pittig wildstoofpotje

Een klassiek wildstoofpotje bereid met rode wijn, wortelgroenten en verse kruiden. Ideaal voor koude winterdagen en speciale gelegenheden.

Traditionele bottenbouillon koken

Deze stevige bottenbouillon is een traditioneel recept dat ik altijd maak, vooral in de koudere maanden. Af en toe gooi ik er ook restjes biologische groenten bij, zoals wortelschillen of prei, wat mijn bouillon een nog intensere smaak geeft. Het is niet alleen erg lekker, maar ook bijzonder voedzaam en gezond.

Verse zalm met citroenkappers

Zalm met kappertjes heeft avonden thuis altijd veranderd in hartige heerlijkheden. Het is een snel maar indrukwekkend gerecht dat nooit faalt om indruk te maken op gasten of gewoon als een chique diner met familie.

Italiaanse brodo (Italiaanse kippenbouillon)

Italiaanse brodo is een van mijn favoriete soepen. Dit voedzame en stevige gerecht is een feest voor het hele gezin en brengt een stukje Italië bij ons op tafel. Doordat de bouillon enkele uren wordt gekookt, kunnen de diepe, rijke smaken zich volledig ontwikkelen. Dit is echt een gerecht dat met liefde en toewijding is gemaakt.

Klassieke koolrolletjes gevuld met gehakt

Nicht Hilda leerde me dit recept voor koolrolletjes begin jaren negentig. In de loop der jaren is haar kookkunst steeds beter geworden en haar koolrolletjes zijn legendarisch geworden. Ik heb dit traditionele gerecht ontelbare keren gemaakt. Het is altijd een speciale traktatie om deze lekkernij te serveren. De zelfgemaakte koolrolletjes zijn lekker en vullend.

Strasbourgpannetje met aardappelen en gehakt

De Straatsburgse stoofschotel is een klassieker uit de Elzasser keuken die altijd met enthousiasme wordt ontvangen. Oorspronkelijk kwam het recept van mijn oma, die het van haar moeder erfde. Ik heb het in de loop der jaren verfijnd en kan zeggen dat het onmisbaar is in de Duitse keuken.

Pasta met Varkenshaas

Dit recept van pasta met varkenshaas zal elke liefhebber van vlees en Italiaanse keuken begeren.

Zelfgemaakte stevige kip- en groentesoep

Dit recept voor stevige soep met kip en groenten is een fantastische maaltijd om te maken als je een restje kip hebt.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

91 recepten

Laat ontbijt

99 recepten

Middagmaal

590 recepten

Diner

554 recepten

Dessert

349 recepten

Gebak

155 recepten

Taarten

75 recepten

Vleesgerechten

293 recepten