ADVERTENTIE

Bron :: dulezidar for iStockPhotos

Italiaanse brodo (Italiaanse kippenbouillon)

Italiaanse brodo is een van mijn favoriete soepen. Dit voedzame en stevige gerecht is een feest voor het hele gezin en brengt een stukje Italië bij ons op tafel. Doordat de bouillon enkele uren wordt gekookt, kunnen de diepe, rijke smaken zich volledig ontwikkelen. Dit is echt een gerecht dat met liefde en toewijding is gemaakt.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
8
  • 1 Volledig Kip Toegevoegd aan
  • 2 aaseter Toegevoegd aan
  • 2 Selderijstengels Toegevoegd aan
  • 1 groot Ui Toegevoegd aan
  • 1 Confederatie Peterselie Toegevoegd aan
  • 2 Laurierbladeren Toegevoegd aan
  • zout en peper Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

120 min.
1. Stap

Om het Italiaanse brodo recept te maken, wassen we eerst de kip grondig en doen we deze in een grote pan. We zorgen ervoor dat de pan groot genoeg is zodat de kip helemaal onder water kan staan.

2. Stap

Snijd de wortels, selderij en ui grof en voeg toe aan de pan samen met de laurierblaadjes en een klein bosje peterselie. Ik geef er de voorkeur aan om de groenten in grotere stukken te snijden omdat ze dan gedurende de lange kooktijd hun structuur behouden en hun smaak beter vrijgeven.

3. Stap

Vul de pan met koud water tot de kip helemaal bedekt is. Een veelgemaakte fout is om eerst heet water te gebruiken, maar koud water is essentieel om de bouillon helder en niet troebel te houden.

4. Stap

Breng langzaam aan de kook en laat dan op een laag vuur sudderen. Schep tijdens het koken regelmatig het schuim af om een heldere bouillon te krijgen.

5. Stap

Kook de brodo ongeveer 2,5 tot 3 uur. We moeten regelmatig controleren of de kip en groenten genoeg smaak hebben afgegeven. Ik voeg altijd zout toe aan het einde als ik de uiteindelijke smaak van de bouillon kan inschatten.

6. Stap

Zodra de kippenbouillon klaar is, verwijder je de groenten en kip. Giet de bouillon door een fijne zeef en serveer. Je kunt de kip en groenten apart eten of terug in de bouillon doen.

Vergelijkbare recepten

Kippensoep met noedels zoals mama ze vroeger maakte

Deze kippensoep met noedels zoals mama die vroeger maakte, is een gerecht dat diepe emotionele herinneringen oproept. De soep, die vaak onze lunch was als ik thuiskwam van school, heeft nog steeds de smaak van mijn kindertijd. In de loop der jaren heb ik er mijn eigen variaties en aanpassingen aan toegevoegd, maar de essentie van het recept blijft hetzelfde als het origineel van mijn moeder.

Klassieke kippensoep in de winter

Ik heb dit recept ontelbare keren gemaakt, vooral op koude winterdagen wanneer je je warm en knus wilt voelen. Het is altijd een genot om de kip langzaam te koken voor een heerlijke en gezonde bouillon. De verse peterselie en knapperige worteltjes maken het helemaal af en maken van deze soep een echte klassieker.

Snelle kippensoep tegen verkoudheid in 30 minuten

Kippensoep is een echte klassieker. Als kind at ik het altijd als ik me niet lekker voelde. Sindsdien is het een essentiële maaltijd voor mij, vooral in het koude seizoen. Ik heb dit recept keer op keer gemaakt en de bereidingstijd teruggebracht tot het strikt noodzakelijke - perfect voor degenen onder ons die weinig tijd hebben maar toch willen genieten van een warme, zelfgemaakte maaltijd.

Aziatische kippensoep

Een verwarmende en hartige soep, boordevol traditionele Aziatische smaken. Dit eenvoudige gerecht is perfect als op zichzelf staande maaltijd of als voorgerecht voor een Aziatisch feestmaal.

Wirsingkohlsoup

Een hartige en gezondheidsbevorderende wirsingkoolsoep. Ideaal voor koude dagen. De ingrediënten worden gewoon allemaal samen gekookt tot de kool zacht is!

Rustiek stoofpotje van gehakt

Deze robuuste, stevige stoofpot is meer dan eens onze reddingslijn geweest op koude winterdagen. De frisheid van groenten en aardappelen in combinatie met de hartige smaak van gehakt zorgt voor een heerlijke combinatie. Voeg toast of vers stokbrood toe en de dag is gered. Elke lepel herinnert me aan de vele keren dat we dit gerecht met plezier en enthousiasme hebben bereid en geproefd.

Veganistische linzenstoofpot

Deze verwarmende en voedzame vegan linzenstoofpot is een absolute favoriet geworden in ons gezin! Zoals de meeste soepen en stoofschotels smaakt het de volgende dag nog beter als alle smaken goed zijn doorgetrokken. Maar zelfs vers bereid doet het hart van elke soepliefhebber sneller kloppen.

Klassieke koolrolletjes gevuld met gehakt

Nicht Hilda leerde me dit recept voor koolrolletjes begin jaren negentig. In de loop der jaren is haar kookkunst steeds beter geworden en haar koolrolletjes zijn legendarisch geworden. Ik heb dit traditionele gerecht ontelbare keren gemaakt. Het is altijd een speciale traktatie om deze lekkernij te serveren. De zelfgemaakte koolrolletjes zijn lekker en vullend.

Vergelijkbare recepten

Kippensoep met noedels zoals mama ze vroeger maakte

Deze kippensoep met noedels zoals mama die vroeger maakte, is een gerecht dat diepe emotionele herinneringen oproept. De soep, die vaak onze lunch was als ik thuiskwam van school, heeft nog steeds de smaak van mijn kindertijd. In de loop der jaren heb ik er mijn eigen variaties en aanpassingen aan toegevoegd, maar de essentie van het recept blijft hetzelfde als het origineel van mijn moeder.

Klassieke kippensoep in de winter

Ik heb dit recept ontelbare keren gemaakt, vooral op koude winterdagen wanneer je je warm en knus wilt voelen. Het is altijd een genot om de kip langzaam te koken voor een heerlijke en gezonde bouillon. De verse peterselie en knapperige worteltjes maken het helemaal af en maken van deze soep een echte klassieker.

Snelle kippensoep tegen verkoudheid in 30 minuten

Kippensoep is een echte klassieker. Als kind at ik het altijd als ik me niet lekker voelde. Sindsdien is het een essentiële maaltijd voor mij, vooral in het koude seizoen. Ik heb dit recept keer op keer gemaakt en de bereidingstijd teruggebracht tot het strikt noodzakelijke - perfect voor degenen onder ons die weinig tijd hebben maar toch willen genieten van een warme, zelfgemaakte maaltijd.

Aziatische kippensoep

Een verwarmende en hartige soep, boordevol traditionele Aziatische smaken. Dit eenvoudige gerecht is perfect als op zichzelf staande maaltijd of als voorgerecht voor een Aziatisch feestmaal.

Wirsingkohlsoup

Een hartige en gezondheidsbevorderende wirsingkoolsoep. Ideaal voor koude dagen. De ingrediënten worden gewoon allemaal samen gekookt tot de kool zacht is!

Rustiek stoofpotje van gehakt

Deze robuuste, stevige stoofpot is meer dan eens onze reddingslijn geweest op koude winterdagen. De frisheid van groenten en aardappelen in combinatie met de hartige smaak van gehakt zorgt voor een heerlijke combinatie. Voeg toast of vers stokbrood toe en de dag is gered. Elke lepel herinnert me aan de vele keren dat we dit gerecht met plezier en enthousiasme hebben bereid en geproefd.

Veganistische linzenstoofpot

Deze verwarmende en voedzame vegan linzenstoofpot is een absolute favoriet geworden in ons gezin! Zoals de meeste soepen en stoofschotels smaakt het de volgende dag nog beter als alle smaken goed zijn doorgetrokken. Maar zelfs vers bereid doet het hart van elke soepliefhebber sneller kloppen.

Klassieke koolrolletjes gevuld met gehakt

Nicht Hilda leerde me dit recept voor koolrolletjes begin jaren negentig. In de loop der jaren is haar kookkunst steeds beter geworden en haar koolrolletjes zijn legendarisch geworden. Ik heb dit traditionele gerecht ontelbare keren gemaakt. Het is altijd een speciale traktatie om deze lekkernij te serveren. De zelfgemaakte koolrolletjes zijn lekker en vullend.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Aardappel

149 recepten

Ontbijt

142 recepten

Laat ontbijt

130 recepten

Middagmaal

690 recepten

Diner

644 recepten

Dessert

473 recepten

Gebak

183 recepten

Taarten

95 recepten

Vleesgerechten

339 recepten