ADVERTENTIE

Bron :: Pexels from Pixabay

Huisgemaakte Italiaanse pasta met pesto

Dit recept voor zelfgemaakte Italiaanse pasta met pesto is een van mijn favoriete gerechten dat meerdere keren per maand op onze tafel belandt. Ze zijn smaakvol, vol van smaak en snel en gemakkelijk te bereiden.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 400 g spaghetti Toegevoegd aan
  • 150 g Basilicumpesto Toegevoegd aan
  • 150 g kerstomaten Toegevoegd aan
  • 2 kruidnagel Knoflook Toegevoegd aan
  • zout Toegevoegd aan
  • olijfolie Toegevoegd aan
  • Parmezaanse kaas om te raspen Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

40 min.
1. Stap

Kook de spaghetti in kokend gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar ik raad altijd aan om de spaghetti ongeveer een minuut korter te koken dan de tijd die op de verpakking staat.

2. Stap

Terwijl de pasta kookt, bak je de knoflookteentjes die je eerder in dunne plakjes hebt gesneden in een pan met olijfolie.

3. Stap

Voeg de doormidden gesneden kerstomaatjes toe als ze goudbruin beginnen te kleuren.

4. Stap

Bak even en voeg dan de pesto toe. Je kunt elke pesto gebruiken die je bij de hand hebt. Ik gebruik meestal basilicumpesto, een klassieker die nooit mislukt.

5. Stap

Verwarm de pesto met de knoflook en tomaten nog een paar minuten, 2-3 minuten, zodat de pesto wat zachter wordt en zich vermengt met de knoflook en tomaten. Voeg dan de gekookte en goed uitgelekte pasta toe en meng alles door elkaar. Als je denkt dat het te droog is, kun je een beetje van het water toevoegen waarin de pasta gekookt is.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

173 recepten

Vleesgerechten

372 recepten

Laat ontbijt

152 recepten

Middagmaal

760 recepten

Diner

704 recepten

Dessert

534 recepten

Gebak

192 recepten

Taarten

114 recepten