ADVERTENTIE

Bron :: Darl1930 via Adobe Stock

Hartig bladerdeeg voor een feestje met groenten

Als liefhebber van hartig gebak heb ik het perfecte recept gevonden voor een heerlijk en indrukwekkend voorgerecht. Elke keer als ik ze klaarmaak, zijn deze bladerdeeggebakjes een absolute hit bij mijn gasten. Hun vulling van verse groenten en aromatische kaas kan worden gevarieerd afhankelijk van het seizoen en de smaak.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
12
  • 1 Rol Kant-en-klaar bladerdeeg Toegevoegd aan
  • 2 Rood Paprika Toegevoegd aan
  • 1 courgette Toegevoegd aan
  • 1 kleine broccoli Toegevoegd aan
  • 200 gr feta Toegevoegd aan
  • 1 ei Toegevoegd aan
  • Zout en peper naar smaak Toegevoegd aan
  • 1 Theelepel oregano Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

40 min.
1. Stap

Om het bladerdeeg te bakken, snijd je eerst de paprika's en courgettes in kleine blokjes en verdeel je de broccoli in kleine roosjes. Mijn ervaring is dat dit mengsel de ideale grootte heeft voor het bladerdeeg.

2. Stap

Snijd de feta in blokjes en voeg deze samen met de groenten toe aan het bladerdeeg. Breng het bladerdeeg vervolgens op smaak met zout, peper en oregano.

3. Stap

Verdeel nu het bladerdeeg in vierkanten van ongeveer 10 x 10 cm. Ik heb gemerkt dat dit formaat goed werkt voor het vullen en vouwen.

4. Stap

Leg een theelepel van het groentemengsel op elk vierkant, vouw om en druk de randen goed aan.

5. Stap

Bestrijk de knoedels met het losgeklopte ei. Hierdoor krijgen ze een mooie goudbruine kleur bij het bakken.

6. Stap

Bak de bladerdeegzakjes ongeveer 15-20 minuten op 180 graden tot ze mooi gerezen en goudbruin zijn. Houd ze in de gaten, want elke oven is net iets anders.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

193 recepten

Gebak

202 recepten

Slowaaks

4 recepten

Laat ontbijt

167 recepten

Middagmaal

820 recepten

Diner

754 recepten

Dessert

583 recepten

Taarten

121 recepten

Vleesgerechten

398 recepten