ADVERTENTIE

Bron :: JRP Studio from Canva

Glutenvrije peperkoek

Glutenvrije kruidige peperkoekkoekjes, die ook glutenvrij zijn, dus iedereen met coeliakie kan ervan genieten.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
25
  • 200 g Glutenvrij meel Toegevoegd aan
  • 1 Lepels Peperkoekkruiden Toegevoegd aan
  • 50 g Gemalen amandelen Toegevoegd aan
  • 1 Lepel Zuiveringszout Toegevoegd aan
  • 100 g Donkere suiker Toegevoegd aan
  • 1 stuk ei Toegevoegd aan
  • 2 Lepels Honing Toegevoegd aan
  • 80 g Boter Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

85 min.
1. Stap

Maak eerst de droge ingrediënten klaar. Meng de bloem, peperkoekkruiden, amandelen en soda samen in een kom.

2. Stap

Meng in een andere kom de suiker, eieren, honing en boter. Houd er rekening mee dat de boter zacht moet zijn, bij voorkeur op kamertemperatuur.

3. Stap

Roer de droge ingrediënten geleidelijk door de natte. Verwerk het deeg tot het glad is. Als je het te stijf vindt, kun je een eetlepel melk toevoegen.

4. Stap

Vorm het deeg tot een bal, wikkel het in huishoudfolie en laat het ongeveer een half uur rusten in de koelkast.

5. Stap

Eenmaal uit de koelkast rol je het deeg uit op een met bloem bestoven deegroller tot een dikte van ongeveer 5 mm en snijd je je favoriete vormpjes uit.

6. Stap

Bak ze ongeveer 10 - 12 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C. Als je van hardere peperkoek houdt, laat ze dan langer in de oven.

7. Stap

Laat de peperkoek afkoelen op een rooster nadat je hem uit de oven hebt gehaald.

Vergelijkbare recepten

Snel mokkacake recept

Een snelle cake die kan worden bereid zonder te wegen. Bereid een traditionele cake met niet helemaal traditionele smaken die geweldig samen gaan - amandelen, sinaasappel, wortel.

Knapperige notenkoekjes voor Kerstmis

Ik vind het heerlijk om deze notenkoekjes te bakken tijdens de kerstperiode. Ze doen me denken aan mijn kindertijd en de gezellige uurtjes die ik doorbracht in de keuken van mijn oma. Het kruidige van de noten, het zachte, boterachtige koekjesdeeg en het lichte vleugje vanillesuiker maken ze onweerstaanbaar. Ik kijk er altijd naar uit om ze te bakken en kijk er nog meer naar uit om ze cadeau te geven en ervan te genieten.

Appelcidertaart bakken

Deze appelcidertaart is een echt hoogtepunt onder mijn bakrecepten. Niet alleen vanwege het speciale ingrediënt - de appelcider - maar ook omdat hij ongelooflijk vochtig en lekker is. Ik heb deze cake al heel vaak gemaakt voor verschillende gelegenheden en het is altijd een echte blikvanger geweest.

Appeltaart dessert

Deze gebakken appeltaart is zowel een fruitig als hartig herfst- en winterdessert dat ik altijd graag maak. Het vult niet alleen het huis met de smaken van kaneel en geroosterde appels, het is ook een echte blikvanger op elke koffietafel. Door marsepein toe te voegen krijgt de klassieke gebakken appel een hele nieuwe twist, die erg populair is.

Zelfgemaakte gezonde chocchips mueslireep

Deze Homemade Choc Chip Mueslirepen hebben de perfecte balans tussen gezond met de muesli en zoet van de chocoladeschilfers.

Perzik galette

Een uitstekend recept voor een frisse perzik-galette aangevuld met jam en kwark.

Kwarkstollen - een kerstklassieker

Kwarkstollen zijn een absolute kerstklassieker die ik elk jaar met veel passie maak. Ik heb het recept van jaar tot jaar geperfectioneerd en een paar tips en trucs geleerd die ik graag met jullie wil delen. De stollen zijn ongelooflijk vochtig, smaakvol en passen perfect bij een warme kop thee of koffie op een koude winterdag. Het is niet de makkelijkste taart om te maken, maar geloof me, het is de moeite waard.

Fantastisch lekkere amandelmakronen

Amandelmakronen zijn een absolute must in mijn familie tijdens de kerstperiode. Ze zijn zoet, knapperig en vol amandelsmaak. Met dit traditionele recept, dat ik keer op keer heb getest en verfijnd, zijn mijn amandelmakronen een regelrechte hit bij elke feestelijke gelegenheid.

Vergelijkbare recepten

Snel mokkacake recept

Een snelle cake die kan worden bereid zonder te wegen. Bereid een traditionele cake met niet helemaal traditionele smaken die geweldig samen gaan - amandelen, sinaasappel, wortel.

Knapperige notenkoekjes voor Kerstmis

Ik vind het heerlijk om deze notenkoekjes te bakken tijdens de kerstperiode. Ze doen me denken aan mijn kindertijd en de gezellige uurtjes die ik doorbracht in de keuken van mijn oma. Het kruidige van de noten, het zachte, boterachtige koekjesdeeg en het lichte vleugje vanillesuiker maken ze onweerstaanbaar. Ik kijk er altijd naar uit om ze te bakken en kijk er nog meer naar uit om ze cadeau te geven en ervan te genieten.

Appelcidertaart bakken

Deze appelcidertaart is een echt hoogtepunt onder mijn bakrecepten. Niet alleen vanwege het speciale ingrediënt - de appelcider - maar ook omdat hij ongelooflijk vochtig en lekker is. Ik heb deze cake al heel vaak gemaakt voor verschillende gelegenheden en het is altijd een echte blikvanger geweest.

Appeltaart dessert

Deze gebakken appeltaart is zowel een fruitig als hartig herfst- en winterdessert dat ik altijd graag maak. Het vult niet alleen het huis met de smaken van kaneel en geroosterde appels, het is ook een echte blikvanger op elke koffietafel. Door marsepein toe te voegen krijgt de klassieke gebakken appel een hele nieuwe twist, die erg populair is.

Zelfgemaakte gezonde chocchips mueslireep

Deze Homemade Choc Chip Mueslirepen hebben de perfecte balans tussen gezond met de muesli en zoet van de chocoladeschilfers.

Perzik galette

Een uitstekend recept voor een frisse perzik-galette aangevuld met jam en kwark.

Kwarkstollen - een kerstklassieker

Kwarkstollen zijn een absolute kerstklassieker die ik elk jaar met veel passie maak. Ik heb het recept van jaar tot jaar geperfectioneerd en een paar tips en trucs geleerd die ik graag met jullie wil delen. De stollen zijn ongelooflijk vochtig, smaakvol en passen perfect bij een warme kop thee of koffie op een koude winterdag. Het is niet de makkelijkste taart om te maken, maar geloof me, het is de moeite waard.

Fantastisch lekkere amandelmakronen

Amandelmakronen zijn een absolute must in mijn familie tijdens de kerstperiode. Ze zijn zoet, knapperig en vol amandelsmaak. Met dit traditionele recept, dat ik keer op keer heb getest en verfijnd, zijn mijn amandelmakronen een regelrechte hit bij elke feestelijke gelegenheid.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

172 recepten

Laat ontbijt

152 recepten

Middagmaal

755 recepten

Diner

699 recepten

Dessert

530 recepten

Gebak

191 recepten

Taarten

114 recepten

Vleesgerechten

367 recepten