ADVERTENTIE

Bron :: Freepik

Glutenvrij Kortkorstdeeg

Een glutenvrije versie van een klassiek kortkorstdeeg. Het is kruimelig, licht en perfect voor taartbodems, taartvormen of quiche.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
8
  • 220 gms Glutenvrij gewoon meel Toegevoegd aan
  • 100 gms Ongezouten boter, in blokjes en gekoeld Toegevoegd aan
  • 1 eetlepel griessuiker Toegevoegd aan
  • 1 knijpen zout Toegevoegd aan
  • 3 tbls koud water Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

Meng in een grote kom de bloem, suiker en zout.

2. Stap

Voeg de in blokjes gesneden boter toe aan de kom en wrijf deze met je vingertoppen in de bloem tot het op broodkruimels lijkt.

3. Stap

Voeg geleidelijk het water toe, een eetlepel per keer, en meng tot het deeg samenkomt in een bal. Wees voorzichtig om het deeg niet te overwerken.

4. Stap

Wikkel het deeg in plasticfolie en koel het minstens 30 minuten in de koelkast voordat je het gebruikt.

5. Stap

Wanneer je klaar bent om te gebruiken, bestuif je lichtjes een werkblad met bloem. Rol het deeg uit zodat het in je taartvorm of tartevorm past.

6. Stap

Leg het opgerolde deeg op de schotel of vorm, druk het in de hoeken zonder het uit te rekken. Snijd overtollig deeg weg.

7. Stap

Laat nog 30 minuten in de koelkast afkoelen voordat je gaat bakken. Dit helpt om krimp van het gebak tijdens het bakken te voorkomen.

8. Stap

Verwarm de oven voor op 200°C/180°C ventilator/gasstand 6. Prik de basis van het taartdeeg met een vork. Bekleed de taartvorm met bakpapier en vul met keramische bakbonen of gedroogde peulvruchten.

9. Stap

Bak blindelings gedurende 15 minuten. Verwijder vervolgens voorzichtig het papier en de bonen en plaats de bakvorm terug in de oven voor nog eens 5-10 minuten of tot de bodem licht goudbruin is.

10. Stap

Laat de taartbodem iets afkoelen voordat je je vulling toevoegt, en zet hem dan terug in de oven om te bakken volgens de instructies van het recept voor de vulling.

Vergelijkbare recepten

Blechkuchen-Brownies

Een heerlijke chocolade ervaring met een geweldige textuur zowel binnen als buiten. Deze brownies zijn eenvoudiger te maken, maar smaken net zo lekker als de meer traditionele soorten. Ze zijn perfect voor feestjes, picknicken of gewoon om te snacken.

Beste Gemberkoekjes Ooit

Heerlijke en pittige gemberkoekjes, perfect voor de feestdagen of elke keer dat je een zoete traktatie nodig hebt. Gemaakt met gekonfijte gember, deze koekjes hebben een heerlijke kick.

Kerststol plakje

Ik ben dol op de kersttijd en de geuren en smaken die deze tijd van het jaar traditioneel kenmerken. Een van mijn favorieten zijn kerstrolletjes, die voor mij het begin van het kerstseizoen vormen.

Knapperige notenkoekjes voor Kerstmis

Ik vind het heerlijk om deze notenkoekjes te bakken tijdens de kerstperiode. Ze doen me denken aan mijn kindertijd en de gezellige uurtjes die ik doorbracht in de keuken van mijn oma. Het kruidige van de noten, het zachte, boterachtige koekjesdeeg en het lichte vleugje vanillesuiker maken ze onweerstaanbaar. Ik kijk er altijd naar uit om ze te bakken en kijk er nog meer naar uit om ze cadeau te geven en ervan te genieten.

Valentijns Taart

Valentijns taart met pudding. Populair dessert.

Baumkuchenspitzen voor Kerstmis

Voor mij horen deze prachtige Baumkuchenspitzen net zo bij het kerstseizoen als de kerstboom zelf. Ik heb ze ontelbare keren gemaakt en elke keer is het weer een klein feestje om de goudbruine, geurige cake laag voor laag te zien ontstaan. Met mijn procedure en een beetje geduld lukt het je zeker om deze heerlijke Baumkuchenspitzen te maken.

Zweeds "Lussekatter

Lussekatter, of Lucia katten, zijn traditionele Zweedse gistgebakjes die worden gebakken voor Lucia op 13 december. Ik heb dit recept al verschillende keren gemaakt en het is altijd een hit bij mijn familie en gasten. Ze zijn zacht, licht zoet en hebben een onvergelijkbare saffraansmaak. Dit recept maakt ongeveer 20 stuks.

Nutella kerstboom

De naderende geneugten van Kerstmis zetten ons aan tot creativiteit in de keuken! Ik experimenteerde in mijn keuken en toverde een heerlijke \Nutella kerstboom tevoorschijn. Deze zoete traktatie valt niet alleen in de smaak bij de kleintjes, maar ook bij de volwassenen. Het is makkelijk te maken, ziet er fantastisch uit en smaakt hemels!

Vergelijkbare recepten

Blechkuchen-Brownies

Een heerlijke chocolade ervaring met een geweldige textuur zowel binnen als buiten. Deze brownies zijn eenvoudiger te maken, maar smaken net zo lekker als de meer traditionele soorten. Ze zijn perfect voor feestjes, picknicken of gewoon om te snacken.

Beste Gemberkoekjes Ooit

Heerlijke en pittige gemberkoekjes, perfect voor de feestdagen of elke keer dat je een zoete traktatie nodig hebt. Gemaakt met gekonfijte gember, deze koekjes hebben een heerlijke kick.

Kerststol plakje

Ik ben dol op de kersttijd en de geuren en smaken die deze tijd van het jaar traditioneel kenmerken. Een van mijn favorieten zijn kerstrolletjes, die voor mij het begin van het kerstseizoen vormen.

Knapperige notenkoekjes voor Kerstmis

Ik vind het heerlijk om deze notenkoekjes te bakken tijdens de kerstperiode. Ze doen me denken aan mijn kindertijd en de gezellige uurtjes die ik doorbracht in de keuken van mijn oma. Het kruidige van de noten, het zachte, boterachtige koekjesdeeg en het lichte vleugje vanillesuiker maken ze onweerstaanbaar. Ik kijk er altijd naar uit om ze te bakken en kijk er nog meer naar uit om ze cadeau te geven en ervan te genieten.

Valentijns Taart

Valentijns taart met pudding. Populair dessert.

Baumkuchenspitzen voor Kerstmis

Voor mij horen deze prachtige Baumkuchenspitzen net zo bij het kerstseizoen als de kerstboom zelf. Ik heb ze ontelbare keren gemaakt en elke keer is het weer een klein feestje om de goudbruine, geurige cake laag voor laag te zien ontstaan. Met mijn procedure en een beetje geduld lukt het je zeker om deze heerlijke Baumkuchenspitzen te maken.

Zweeds "Lussekatter

Lussekatter, of Lucia katten, zijn traditionele Zweedse gistgebakjes die worden gebakken voor Lucia op 13 december. Ik heb dit recept al verschillende keren gemaakt en het is altijd een hit bij mijn familie en gasten. Ze zijn zacht, licht zoet en hebben een onvergelijkbare saffraansmaak. Dit recept maakt ongeveer 20 stuks.

Nutella kerstboom

De naderende geneugten van Kerstmis zetten ons aan tot creativiteit in de keuken! Ik experimenteerde in mijn keuken en toverde een heerlijke \Nutella kerstboom tevoorschijn. Deze zoete traktatie valt niet alleen in de smaak bij de kleintjes, maar ook bij de volwassenen. Het is makkelijk te maken, ziet er fantastisch uit en smaakt hemels!

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

86 recepten

Laat ontbijt

99 recepten

Middagmaal

590 recepten

Diner

554 recepten

Dessert

348 recepten

Gebak

152 recepten

Taarten

74 recepten

Vleesgerechten

293 recepten