ADVERTENTIE

Bron :: Freepik

Glutenvrij Kortkorstdeeg

Een glutenvrije versie van een klassiek kortkorstdeeg. Het is kruimelig, licht en perfect voor taartbodems, taartvormen of quiche.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
8
  • 220 gms Glutenvrij gewoon meel Toegevoegd aan
  • 100 gms Ongezouten boter, in blokjes en gekoeld Toegevoegd aan
  • 1 eetlepel griessuiker Toegevoegd aan
  • 1 knijpen zout Toegevoegd aan
  • 3 tbls koud water Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

Meng in een grote kom de bloem, suiker en zout.

2. Stap

Voeg de in blokjes gesneden boter toe aan de kom en wrijf deze met je vingertoppen in de bloem tot het op broodkruimels lijkt.

3. Stap

Voeg geleidelijk het water toe, een eetlepel per keer, en meng tot het deeg samenkomt in een bal. Wees voorzichtig om het deeg niet te overwerken.

4. Stap

Wikkel het deeg in plasticfolie en koel het minstens 30 minuten in de koelkast voordat je het gebruikt.

5. Stap

Wanneer je klaar bent om te gebruiken, bestuif je lichtjes een werkblad met bloem. Rol het deeg uit zodat het in je taartvorm of tartevorm past.

6. Stap

Leg het opgerolde deeg op de schotel of vorm, druk het in de hoeken zonder het uit te rekken. Snijd overtollig deeg weg.

7. Stap

Laat nog 30 minuten in de koelkast afkoelen voordat je gaat bakken. Dit helpt om krimp van het gebak tijdens het bakken te voorkomen.

8. Stap

Verwarm de oven voor op 200°C/180°C ventilator/gasstand 6. Prik de basis van het taartdeeg met een vork. Bekleed de taartvorm met bakpapier en vul met keramische bakbonen of gedroogde peulvruchten.

9. Stap

Bak blindelings gedurende 15 minuten. Verwijder vervolgens voorzichtig het papier en de bonen en plaats de bakvorm terug in de oven voor nog eens 5-10 minuten of tot de bodem licht goudbruin is.

10. Stap

Laat de taartbodem iets afkoelen voordat je je vulling toevoegt, en zet hem dan terug in de oven om te bakken volgens de instructies van het recept voor de vulling.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Diner

812 recepten

Ontbijt

210 recepten

Laat ontbijt

180 recepten

Middagmaal

880 recepten

Dessert

631 recepten

Gebak

203 recepten

Taarten

130 recepten

Vleesgerechten

423 recepten

Pasta

113 recepten