ADVERTENTIE

Bron :: Luiz Henrique Mendes via iStockPhotos

Gebakken bakbananen uit Colombia

Een van mijn favoriete gerechten is gebakken bakbananen (plantain eng). Ik probeerde het voor het eerst tijdens mijn reis naar Colombia en vond het absoluut heerlijk. Nu maak ik het heel vaak omdat het eenvoudig maar ongelooflijk lekker is. Bakbananen zijn een echte traktatie als je ze goed klaarmaakt. Hier deel ik mijn beste trucs om perfect gebakken bakbananen te krijgen.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 4 Stuk Bakbananen Toegevoegd aan
  • Olie om te bakken Toegevoegd aan
  • Een snufje zout Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

25 min.
1. Stap

Om gebakken bakbananen te bereiden, pel je de bakbananen. Houd er bij het pellen rekening mee dat bakbananen iets moeilijker te pellen zijn dan gewone bananen. Pas dus op dat je je handen niet bezeert.

2. Stap

Snijd de bakbananen in plakken van ongeveer 1 cm dik. Als je dikkere plakken maakt, duurt het langer voordat ze gaar zijn.

3. Stap

Verhit de olie in een pan. Ik raad aan om genoeg olie te gebruiken zodat de plakjes bakbanaan erin kunnen drijven. De olie moet heel heet zijn voordat je de bananen toevoegt.

4. Stap

Wanneer de olie heet genoeg is, voeg je de bananenschijfjes toe. Het is belangrijk om de pan niet te vol te doen, want dan daalt de kooktemperatuur en worden de bananen niet gelijkmatig gaar.

5. Stap

Bak de bakbananen tot ze aan beide kanten goudbruin zijn. Omdat bakbananen van nature zoet zijn, karamelliseren ze snel. Laat ze dus niet te lang in de olie liggen, anders verbranden ze.

6. Stap

Haal de gebakken bakbananen uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.

7. Stap

Bestrooi de gebakken bakbananen met een snufje zout en serveer.

8. Stap

Ik hoop dat jullie net zo van deze gegrilde bakbananen genieten als ik. Je kunt ze serveren als snack, bijgerecht of zelfs als dessert.

Vergelijkbare recepten

Champignons roomsaus recept

Ik ken dit recept uit mijn kindertijd, toen mijn oma een romige champignonsaus maakte waar we allemaal dol op waren. Sindsdien gebruik ik haar recept als mijn geheime wapen voor een snel, makkelijk en heerlijk gerecht dat altijd in de smaak valt. Of het nu over pasta, vlees of groenten geserveerd wordt, deze romige champignonsaus is altijd een schot in de roos.

Gefrituurde bloemkool, eenvoudig bereid

Ik ben dol op gebakken bloemkool. Het is een recept dat ik keer op keer maak. De bloemkool wordt knapperig en smakelijk en krijgt altijd lovende kritieken van al mijn gasten. De totale bereidingstijd is ongeveer 35 minuten en het recept is genoeg voor ongeveer 4 porties. Je hebt niet veel ingrediënten nodig en het hele proces is vrij eenvoudig.

Boterwortelen recept

Ik ben dol op dit beboterde wortelrecept omdat het snel, gezond en lekker is. Ik heb dit recept zo vaak gemaakt dat ik het merg in de wortelsalade niet meer herken - elke wortel is smaakvol en zoet met precies de juiste hoeveelheid boter en suiker.

Wortelgroente recept slechts 5 ingrediënten

Dit recept met wortels en groenten is een familiefavoriet bij ons thuis en ik heb het al verschillende keren gemaakt. Het is ongetwijfeld een heerlijk en voedzaam gerecht dat boordevol verse wortelen en pittige kruiden zit. De zoetheid van de wortelen in combinatie met de smaak van peterselie zorgt elke keer weer voor een ongelooflijk lekkere ervaring.

Kastanjes uit de oven in 35 minuten

Ik at voor het eerst kastanjes op een kerstmarkt en sindsdien ben ik een grote fan. Ik heb verschillende manieren geprobeerd om ze thuis te bereiden en ik vind dat ze het knapperigst en sappigst zijn in de oven. Dit recept is eenvoudig, je hebt alleen een beetje geduld nodig, maar het resultaat is echt de moeite waard. We eten deze gebakken kastanjes elk jaar met Kerstmis.

Langos zoals van de kerstmarkt

Een recept zo sfeervol als een kerstmarkt en zo gezellig als een knusse winteravond: langos. Deze Hongaarse vetbollen zijn absoluut een must voor elk winterseizoen. De buitenkant is knapperig en de binnenkant is heerlijk mals en zacht. Mijn familie en ik zijn er dol op! Ik heb dit recept afgelopen kerst geprobeerd en het was een groot succes. Je kunt de langos beleggen zoals je zelf wilt!

Gebakken Spruitjes

Een hartig en gezond bijgerecht dat spruitjes op een nieuwe en opwindende manier presenteert. Deze gebakken spruitjes zijn knapperig, smakelijk en ongelooflijk eenvoudig te bereiden.

Eenvoudige kastanjes in de oven

Er gaat niets boven vers geroosterde kastanjes in de oven. De zoete, nootachtige smaak van deze vruchten in combinatie met het knisperende, gezellige vuur is gewoon onovertroffen. Ik bereid al jaren kastanjes en heb een aantal belangrijke aspecten ontdekt die ik graag met jullie wil delen.

Vergelijkbare recepten

Champignons roomsaus recept

Ik ken dit recept uit mijn kindertijd, toen mijn oma een romige champignonsaus maakte waar we allemaal dol op waren. Sindsdien gebruik ik haar recept als mijn geheime wapen voor een snel, makkelijk en heerlijk gerecht dat altijd in de smaak valt. Of het nu over pasta, vlees of groenten geserveerd wordt, deze romige champignonsaus is altijd een schot in de roos.

Gefrituurde bloemkool, eenvoudig bereid

Ik ben dol op gebakken bloemkool. Het is een recept dat ik keer op keer maak. De bloemkool wordt knapperig en smakelijk en krijgt altijd lovende kritieken van al mijn gasten. De totale bereidingstijd is ongeveer 35 minuten en het recept is genoeg voor ongeveer 4 porties. Je hebt niet veel ingrediënten nodig en het hele proces is vrij eenvoudig.

Boterwortelen recept

Ik ben dol op dit beboterde wortelrecept omdat het snel, gezond en lekker is. Ik heb dit recept zo vaak gemaakt dat ik het merg in de wortelsalade niet meer herken - elke wortel is smaakvol en zoet met precies de juiste hoeveelheid boter en suiker.

Wortelgroente recept slechts 5 ingrediënten

Dit recept met wortels en groenten is een familiefavoriet bij ons thuis en ik heb het al verschillende keren gemaakt. Het is ongetwijfeld een heerlijk en voedzaam gerecht dat boordevol verse wortelen en pittige kruiden zit. De zoetheid van de wortelen in combinatie met de smaak van peterselie zorgt elke keer weer voor een ongelooflijk lekkere ervaring.

Kastanjes uit de oven in 35 minuten

Ik at voor het eerst kastanjes op een kerstmarkt en sindsdien ben ik een grote fan. Ik heb verschillende manieren geprobeerd om ze thuis te bereiden en ik vind dat ze het knapperigst en sappigst zijn in de oven. Dit recept is eenvoudig, je hebt alleen een beetje geduld nodig, maar het resultaat is echt de moeite waard. We eten deze gebakken kastanjes elk jaar met Kerstmis.

Langos zoals van de kerstmarkt

Een recept zo sfeervol als een kerstmarkt en zo gezellig als een knusse winteravond: langos. Deze Hongaarse vetbollen zijn absoluut een must voor elk winterseizoen. De buitenkant is knapperig en de binnenkant is heerlijk mals en zacht. Mijn familie en ik zijn er dol op! Ik heb dit recept afgelopen kerst geprobeerd en het was een groot succes. Je kunt de langos beleggen zoals je zelf wilt!

Gebakken Spruitjes

Een hartig en gezond bijgerecht dat spruitjes op een nieuwe en opwindende manier presenteert. Deze gebakken spruitjes zijn knapperig, smakelijk en ongelooflijk eenvoudig te bereiden.

Eenvoudige kastanjes in de oven

Er gaat niets boven vers geroosterde kastanjes in de oven. De zoete, nootachtige smaak van deze vruchten in combinatie met het knisperende, gezellige vuur is gewoon onovertroffen. Ik bereid al jaren kastanjes en heb een aantal belangrijke aspecten ontdekt die ik graag met jullie wil delen.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Aardappel

149 recepten

Ontbijt

142 recepten

Laat ontbijt

130 recepten

Middagmaal

690 recepten

Diner

644 recepten

Dessert

473 recepten

Gebak

183 recepten

Taarten

95 recepten

Vleesgerechten

339 recepten