ADVERTENTIE

Bron :: belkolev for Freepik

Fazant Recept met Aardappelpuree

Een traditioneel herfstgerecht, de fazant, wordt in dit recept eenvoudig maar toch elegant bereid. De vogel wordt gevuld met verse kruiden en specerijen en in de oven geroosterd tot hij mals en sappig is.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4

Voor de fazant

  • 1 Stuk Fazant Toegevoegd aan
  • 1 lepel olijfolie Toegevoegd aan
  • 1 Knijpen zout Toegevoegd aan
  • 1 Knijpen Peper Toegevoegd aan
  • 2 Takje Rozemarijn Toegevoegd aan
  • 2 Takje Tijm Toegevoegd aan
  • 3 Knoflookteentjes knoflook Toegevoegd aan

Voor de bijgerecht

  • 500 g Aardappelen Toegevoegd aan
  • 200 g Groente naar keuze Toegevoegd aan
  • 1 lepel boter Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

90 min.
1. Stap

Voor het fazantrecept, verwarm de oven voor op 180°C. Kruid de fazant vanbinnen en vanbuiten met zout en peper.

2. Stap

Vul de fazant met de takjes rozemarijn en tijm en de knoflook en bind hem samen.

3. Stap

Verhit de olijfolie in een pan en braad de fazant aan alle kanten aan tot hij lichtbruin is.

4. Stap

Leg de fazant in een braadpan en bak hem in de oven gedurende ongeveer 60 minuten, of tot hij gaar is.

5. Stap

Terwijl de fazant kookt, kook je de aardappelen in een pot met gezouten water. Als de aardappelen gaar zijn, pureer je ze met de boter tot een puree.

6. Stap

Stoof de groenten in een aparte pot tot ze gaar zijn.

7. Stap

Dien de fazant op met de aardappelpuree en de groenten. Eet smakelijk! Een heel speciaal maaltijd voor het feest!

Vergelijkbare recepten

Aardappel en spruitjespan met spek

Deze aardappel- en spruitjespan is een eenvoudig en smaakvol gerecht dat ik graag voor mijn gezin maak. De combinatie van de aardse aardappelen en de licht bittere spruitjes is gewoonweg onweerstaanbaar. Verrijkt met knapperig gebakken spek en afgewerkt met een vleugje nootmuskaat, zal deze roerbakschotel snel een favoriet worden op je eettafel.

Kwartjes kip met aardappelen

Geroosterde kip kwartjes met aardappelen en olijven.

Hertenvleesbraden in saus

Een hartig wildgerecht dat vooral in het koude seizoen goed in de smaak valt. Het hertenvlees wordt gestoofd in een pittige saus en is daardoor bijzonder zacht en sappig. Het gerecht wordt het beste geserveerd met knoedels en rode kool.

Aardappelpuree met vlees

Recept voor makkelijke en lekkere aardappelpuree met kalkoenvlees, die je binnen een uur op tafel hebt staan.

Gestoofde Wildzwijnrug

Een hartig recept, perfect voor een feestmaaltijd of een zondagsdiner met de familie. De wildzwijnrug wordt zachtjes gestoofd in de oven tot hij mals en sappig is.

Gekookte aardappelen met Chili con Carne

Een heerlijk gerecht dat wordt geserveerd met een heerlijke combinatie van gebakken aardappelen en pittige chili con carne. Het is een complete maaltijd die vooral op koude dagen warmte en comfort biedt.

Everzwijnbout met Saus

Een heerlijke everzwijnbout, langzaam geroosterd tot hij zacht en sappig is. Dit robuuste en geruststellende gerecht is perfect voor koude winteravonden en speciale gelegenheden.

Aardappel- en zuurkoolschotel

De aardappel-zuurkoolschotel uit de Zwabische keuken is een van mijn favoriete gerechten, vooral in het koude seizoen. De combinatie van aardappelen en zuurkool lijkt op het eerste gezicht misschien vreemd, maar het smaakt sensationeel goed. De aardappelschotel is een stevige, verwarmende maaltijd, perfect voor de koude herfst- en winterdagen.

Vergelijkbare recepten

Aardappel en spruitjespan met spek

Deze aardappel- en spruitjespan is een eenvoudig en smaakvol gerecht dat ik graag voor mijn gezin maak. De combinatie van de aardse aardappelen en de licht bittere spruitjes is gewoonweg onweerstaanbaar. Verrijkt met knapperig gebakken spek en afgewerkt met een vleugje nootmuskaat, zal deze roerbakschotel snel een favoriet worden op je eettafel.

Kwartjes kip met aardappelen

Geroosterde kip kwartjes met aardappelen en olijven.

Hertenvleesbraden in saus

Een hartig wildgerecht dat vooral in het koude seizoen goed in de smaak valt. Het hertenvlees wordt gestoofd in een pittige saus en is daardoor bijzonder zacht en sappig. Het gerecht wordt het beste geserveerd met knoedels en rode kool.

Aardappelpuree met vlees

Recept voor makkelijke en lekkere aardappelpuree met kalkoenvlees, die je binnen een uur op tafel hebt staan.

Gestoofde Wildzwijnrug

Een hartig recept, perfect voor een feestmaaltijd of een zondagsdiner met de familie. De wildzwijnrug wordt zachtjes gestoofd in de oven tot hij mals en sappig is.

Gekookte aardappelen met Chili con Carne

Een heerlijk gerecht dat wordt geserveerd met een heerlijke combinatie van gebakken aardappelen en pittige chili con carne. Het is een complete maaltijd die vooral op koude dagen warmte en comfort biedt.

Everzwijnbout met Saus

Een heerlijke everzwijnbout, langzaam geroosterd tot hij zacht en sappig is. Dit robuuste en geruststellende gerecht is perfect voor koude winteravonden en speciale gelegenheden.

Aardappel- en zuurkoolschotel

De aardappel-zuurkoolschotel uit de Zwabische keuken is een van mijn favoriete gerechten, vooral in het koude seizoen. De combinatie van aardappelen en zuurkool lijkt op het eerste gezicht misschien vreemd, maar het smaakt sensationeel goed. De aardappelschotel is een stevige, verwarmende maaltijd, perfect voor de koude herfst- en winterdagen.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

86 recepten

Laat ontbijt

99 recepten

Middagmaal

590 recepten

Diner

554 recepten

Dessert

348 recepten

Gebak

152 recepten

Taarten

74 recepten

Vleesgerechten

293 recepten