ADVERTENTIE

Bron :: Freepik

Eenvoudige zoete verse mangochutney

Deze zoete mangochutney past perfect bij sandwiches, kazen of gegrild vlees!

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
30
  • 4 Rijpe mango's (geschild, ontpit en in blokjes gesneden) Toegevoegd aan
  • 2 kopjes Witte suiker Toegevoegd aan
  • 1 Ui, fijngesneden Toegevoegd aan
  • 12 Kop appelciderazijn Toegevoegd aan
  • 2 teentjes Knoflook, fijngehakt Toegevoegd aan
  • 1 eetlepel Verse gember, geraspt Toegevoegd aan
  • 12 theelepel gemalen kurkuma Toegevoegd aan
  • 12 theelepel Gemalen kaneel Toegevoegd aan
  • 12 theelepel Gemalen kruidnagel Toegevoegd aan
  • 12 theelepel gemalen nootmuskaat Toegevoegd aan
  • 1 theelepel zout Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

105 min.
1. Stap

Begin met het voorbereiden van je mango's. Ik heb geleerd dat de makkelijkste manier om mango's te schillen en in blokjes te snijden is door een scherp mes te gebruiken en aan beide kanten van de pit te snijden. Schep vervolgens het vruchtvlees eruit en snijd het in kleine blokjes.

2. Stap

Combineer alle ingrediënten - mango's, suiker, ui, azijn, knoflook, gember, kurkuma, kaneel, kruidnagel, nootmuskaat en zout - in een grote niet-reactieve pan. Uit ervaring weet ik dat je het beste een roestvrijstalen pan kunt gebruiken, omdat reactieve pannen de smaak en kleur van je chutney kunnen beïnvloeden.

3. Stap

Breng het mengsel op middelhoog vuur aan de kook. Roer af en toe om ervoor te zorgen dat de suiker volledig oplost. Deze fase is belangrijk omdat niet-opgeloste suiker kan kristalliseren en de consistentie van je chutney kan verpesten.

4. Stap

Zodra je mengsel aan de kook is, zet je het vuur laag en laat je het, onafgedekt, ongeveer 90 minuten sudderen. Roer af en toe om te voorkomen dat de chutney aan de bodem van de pan blijft plakken.

5. Stap

De chutney is klaar als hij indikt tot een jam-achtige consistentie en de mango's zacht zijn - nog een tip van mijn keuken aan de jouwe: je chutney wordt dikker als hij afkoelt, dus maak je geen zorgen als hij nog een beetje vloeibaar lijkt terwijl hij nog warm is.

6. Stap

Laat de chutney afkoelen. Zodra de chutney op kamertemperatuur is, schep je hem in schone, gesteriliseerde potten en bewaar je ze in de koelkast.

Vergelijkbare recepten

Veganistische linzenstoofpot

Deze verwarmende en voedzame vegan linzenstoofpot is een absolute favoriet geworden in ons gezin! Zoals de meeste soepen en stoofschotels smaakt het de volgende dag nog beter als alle smaken goed zijn doorgetrokken. Maar zelfs vers bereid doet het hart van elke soepliefhebber sneller kloppen.

Lekkere vegan linzen herderstaart

Deze Vegan Shepherd's Pie is een hartige, troostrijke klassieker zonder vlees en zuivel, maar net zo smaakvol en bevredigend!

Rode kerstkool met appels

Verse rode kool is een must tijdens de feestdagen. Dit recept met appel en rode kool is een traditie bij ons thuis en brengt het beste van de herfst en Kerstmis samen. De zoete appels en hartige rode kool vullen elkaar perfect aan en, afhankelijk van je voorkeur, kan het verfijnd worden met kruidnagel of kaneel.

Authentieke Hete Duitse Aardappelsalade

Dit stevige comfortfood uit Duitsland is een absolute publiekstrekker op familiebijeenkomsten en nieuwjaarsfeesten.

Gemakkelijk gekruide bloemkool hummus

Dit recept voor Bloemkool Hummus is een fantastische variatie op de traditionele Midden-Oosterse dip.

Veganistische zoete aardappel en kikkererwten curry

Er gaat niets boven een warme kom zoete aardappel en kikkererwtencurry om je smaakpapillen te verzadigen op een koele avond.

Perfect knapperig geroosterde aardappelen

Het knapperige van deze knapperige geroosterde aardappelen, gecombineerd met de luchtige binnenkant, zorgt ervoor dat je meer wilt.

Aardappelsalade met yoghurt en bieslook

Deze verfrissende en gezonde aardappelsalade met yoghurt en bieslook is ideaal voor de barbecue of als lichte lunch. Het zit vol smaak en is licht door het gebruik van yoghurt in plaats van mayonaise.

Vergelijkbare recepten

Veganistische linzenstoofpot

Deze verwarmende en voedzame vegan linzenstoofpot is een absolute favoriet geworden in ons gezin! Zoals de meeste soepen en stoofschotels smaakt het de volgende dag nog beter als alle smaken goed zijn doorgetrokken. Maar zelfs vers bereid doet het hart van elke soepliefhebber sneller kloppen.

Lekkere vegan linzen herderstaart

Deze Vegan Shepherd's Pie is een hartige, troostrijke klassieker zonder vlees en zuivel, maar net zo smaakvol en bevredigend!

Rode kerstkool met appels

Verse rode kool is een must tijdens de feestdagen. Dit recept met appel en rode kool is een traditie bij ons thuis en brengt het beste van de herfst en Kerstmis samen. De zoete appels en hartige rode kool vullen elkaar perfect aan en, afhankelijk van je voorkeur, kan het verfijnd worden met kruidnagel of kaneel.

Authentieke Hete Duitse Aardappelsalade

Dit stevige comfortfood uit Duitsland is een absolute publiekstrekker op familiebijeenkomsten en nieuwjaarsfeesten.

Gemakkelijk gekruide bloemkool hummus

Dit recept voor Bloemkool Hummus is een fantastische variatie op de traditionele Midden-Oosterse dip.

Veganistische zoete aardappel en kikkererwten curry

Er gaat niets boven een warme kom zoete aardappel en kikkererwtencurry om je smaakpapillen te verzadigen op een koele avond.

Perfect knapperig geroosterde aardappelen

Het knapperige van deze knapperige geroosterde aardappelen, gecombineerd met de luchtige binnenkant, zorgt ervoor dat je meer wilt.

Aardappelsalade met yoghurt en bieslook

Deze verfrissende en gezonde aardappelsalade met yoghurt en bieslook is ideaal voor de barbecue of als lichte lunch. Het zit vol smaak en is licht door het gebruik van yoghurt in plaats van mayonaise.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

86 recepten

Laat ontbijt

99 recepten

Middagmaal

590 recepten

Diner

554 recepten

Dessert

348 recepten

Gebak

152 recepten

Taarten

74 recepten

Vleesgerechten

293 recepten