ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay: 5671698

Eenvoudige Ouderwetse Chocolade Fudge

Er is iets troostends aan zelfgemaakte chocoladefudge. Het is een makkelijk dessert dat je kunt aanpassen met verschillende toevoegingen, zoals noten of marshmallows.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
24
  • 2 kopjes kristalsuiker Toegevoegd aan
  • 12 Kop cacao Toegevoegd aan
  • 1 Kop melk Toegevoegd aan
  • 4 tbls ongezouten boter Toegevoegd aan
  • 1 theelepel Puur vanille-extract Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

150 min.
1. Stap

Combineer eerst de suiker en cacao in een middelgrote steelpan op basis van mijn ervaring met het bereiden van dit gerecht. Het is cruciaal om deze droge ingrediënten eerst te mengen voor een gelijkmatige verdeling van de cacao in de fudge.

2. Stap

Roer geleidelijk de melk erdoor. Ik raad aan een houten lepel te gebruiken om krassen in de steelpan te voorkomen. Kook op middelhoog vuur, onder voortdurend roeren, tot het mengsel aan de kook komt.

3. Stap

Zet het vuur laag en laat het mengsel zonder te roeren sudderen tot het het stadium van zachte bal heeft bereikt (234-240°F op een snoepthermometer). Uit ervaring weet ik dat je niet in de verleiding moet komen om het vuur hoger te zetten om het proces te versnellen, omdat het mengsel dan kan verbranden.

4. Stap

Haal de steelpan van het vuur en voeg boter en vanille-extract toe, maar roer nog niet. Laat de fudge afkoelen tot 110°F.

5. Stap

Eenmaal afgekoeld, klop je de fudge tot hij dikker wordt en zijn glans verliest. Dit kan tot 15 minuten kloppen duren, maar dit maakt de fudge heerlijk romig.

6. Stap

Giet de fudge onmiddellijk in een ingevette 8x8 inch pan en laat het afkoelen en stollen. Vanaf het afkoelen tot het snijden van de fudge is geduld essentieel. Als je te snel snijdt, kan de fudge afbrokkelen.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

193 recepten

Gebak

202 recepten

Slowaaks

4 recepten

Laat ontbijt

167 recepten

Middagmaal

820 recepten

Diner

754 recepten

Dessert

583 recepten

Taarten

121 recepten

Vleesgerechten

398 recepten