ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay: Couleur

Eenvoudig recept walnotenbrood

Dit stevige walnotenbrood is een familieklassieker in mijn keuken die ik al jaren maak. Het brood heeft een aangename kruidigheid en is knapperig van buiten en zacht van binnen. Het smaakt heerlijk met kaas en jam of gewoon met boter. De walnoten geven het brood een aangename textuur en een speciale smaak. Probeer het, je familie zal dol zijn op walnotenbrood!

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
6
  • 500 Gram Tarwebloem Toegevoegd aan
  • 1 Pakje gedroogde gist Toegevoegd aan
  • 1 Theelepel zout Toegevoegd aan
  • 2 Theelepel suiker Toegevoegd aan
  • 300 ml lauw water Toegevoegd aan
  • 150 Gram Walnoten, grof gehakt Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

120 min.
1. Stap

Om walnotenbrood te bakken, hak je eerst de walnoten grof en rooster je ze in een pan zonder vetstof tot ze geurig zijn. Maar wees voorzichtig, ze kunnen snel verbranden. Ik vind het lekker om de walnoten te roosteren omdat het de smaak intenser maakt.

2. Stap

Doe de tarwebloem, droge gist, zout en suiker in een grote kom. Het is hierbij belangrijk dat de gist niet in direct contact komt met het zout, omdat het zout de werking van de gist belemmert. Daarom doe ik eerst de bloem in de kom, dan gist aan de ene kant, suiker en zout aan de andere kant.

3. Stap

Voeg langzaam het lauwe water toe en meng met een houten lepel tot een deeg. Hier is geduld voor nodig - in het begin krijg je een plakkerig deeg dat moeilijk te temmen is, maar als je blijft roeren, zullen de ingrediënten geleidelijk samenvloeien tot een glad deeg.

4. Stap

Kneed nu de geroosterde walnoten door het deeg. Mijn ervaring is dat je de walnoten het beste met je handen door het deeg kunt kneden. Het deeg kan eerst een beetje plakkerig zijn, maar door het kneden neemt het de noten op en wordt het steviger.

5. Stap

Dek het deeg af en laat het minstens twee uur rijzen op een warme plek tot het verdubbeld is in omvang. Ik zet het deeg vaak in de oven (uiteraard uitgeschakeld) omdat het dan lekker warm en tochtvrij is.

6. Stap

Kneed het deeg opnieuw en vorm er een brood van. Je kunt het brood opnieuw laten rijzen, maar ik zet het direct in de op 180°C voorverwarmde oven en bak het brood ongeveer 40-45 minuten. Het walnotenbrood moet een goudbruine korst hebben en hol klinken als je op de bodem tikt.

Vergelijkbare recepten

Langos zoals van de kerstmarkt

Een recept zo sfeervol als een kerstmarkt en zo gezellig als een knusse winteravond: langos. Deze Hongaarse vetbollen zijn absoluut een must voor elk winterseizoen. De buitenkant is knapperig en de binnenkant is heerlijk mals en zacht. Mijn familie en ik zijn er dol op! Ik heb dit recept afgelopen kerst geprobeerd en het was een groot succes. Je kunt de langos beleggen zoals je zelf wilt!

Veganistisch appelbrood bakken

Als gepassioneerd bakker en echte appelliefhebber is appelbrood al heel lang een vast onderdeel van mijn bakexperimenten in de keuken. Ik vind dat het goed werkt als zoet ontbijt, maar ook als koffiekoek of wintertheekoek. Met zijn geurige kaneelappelaroma prikkelt het niet alleen de zintuigen, maar verspreidt het ook gezelligheid door het hele huis.

Nieuwjaarspretzel

De Nieuwjaarspretzel is een traditioneel gebak dat vooral in Duitsland en de Duitstalige landen wordt gebakken en cadeau gegeven met Nieuwjaar. Het symboliseert geluk en zegen voor het nieuwe jaar. De pretzel is zoet, zacht en luchtig en smaakt hemels met boter of jam.

Indiase paneer kaas zelfgemaakt

Ik maak al jaren mijn eigen paneer kaas. Dit is een eenvoudig recept dat geen speciale ingrediënten of apparatuur vereist. Na verloop van tijd heb ik geleerd dat de sleutel tot succes de warmtegraad en de rusttijd is. Ik gebruik deze kaas graag in verschillende Indiase gerechten zoals paneer tikka masala en palak paneer, maar hij kan ook op zichzelf worden gegeten of worden gebruikt in sandwiches.

Prei quiche vegetarisch recept

Ik ontdekte dit recept tijdens mijn zoektocht naar vleesvrije alternatieven. Je zult merken dat deze prei-quiche niet de hartige smaak mist van versies met vlees. Het is makkelijk te maken en ideaal voor een gezonde lunch of avondmaaltijd en gemakkelijk van tevoren klaar te maken. Daarom is dit recept al jaren een van mijn favorieten.

Hartig bladerdeeg voor een feestje met groenten

Als liefhebber van hartig gebak heb ik het perfecte recept gevonden voor een heerlijk en indrukwekkend voorgerecht. Elke keer als ik ze klaarmaak, zijn deze bladerdeeggebakjes een absolute hit bij mijn gasten. Hun vulling van verse groenten en aromatische kaas kan worden gevarieerd afhankelijk van het seizoen en de smaak.

Gebakken havermoutpap

Een gezond ontbijt voor meerdere dagen vooruit of voor het hele gezin? Bereid een dag van tevoren voor en haal het gewoon 's ochtends uit en serveer het.

Zweeds "Lussekatter

Lussekatter, of Lucia katten, zijn traditionele Zweedse gistgebakjes die worden gebakken voor Lucia op 13 december. Ik heb dit recept al verschillende keren gemaakt en het is altijd een hit bij mijn familie en gasten. Ze zijn zacht, licht zoet en hebben een onvergelijkbare saffraansmaak. Dit recept maakt ongeveer 20 stuks.

Vergelijkbare recepten

Langos zoals van de kerstmarkt

Een recept zo sfeervol als een kerstmarkt en zo gezellig als een knusse winteravond: langos. Deze Hongaarse vetbollen zijn absoluut een must voor elk winterseizoen. De buitenkant is knapperig en de binnenkant is heerlijk mals en zacht. Mijn familie en ik zijn er dol op! Ik heb dit recept afgelopen kerst geprobeerd en het was een groot succes. Je kunt de langos beleggen zoals je zelf wilt!

Veganistisch appelbrood bakken

Als gepassioneerd bakker en echte appelliefhebber is appelbrood al heel lang een vast onderdeel van mijn bakexperimenten in de keuken. Ik vind dat het goed werkt als zoet ontbijt, maar ook als koffiekoek of wintertheekoek. Met zijn geurige kaneelappelaroma prikkelt het niet alleen de zintuigen, maar verspreidt het ook gezelligheid door het hele huis.

Nieuwjaarspretzel

De Nieuwjaarspretzel is een traditioneel gebak dat vooral in Duitsland en de Duitstalige landen wordt gebakken en cadeau gegeven met Nieuwjaar. Het symboliseert geluk en zegen voor het nieuwe jaar. De pretzel is zoet, zacht en luchtig en smaakt hemels met boter of jam.

Indiase paneer kaas zelfgemaakt

Ik maak al jaren mijn eigen paneer kaas. Dit is een eenvoudig recept dat geen speciale ingrediënten of apparatuur vereist. Na verloop van tijd heb ik geleerd dat de sleutel tot succes de warmtegraad en de rusttijd is. Ik gebruik deze kaas graag in verschillende Indiase gerechten zoals paneer tikka masala en palak paneer, maar hij kan ook op zichzelf worden gegeten of worden gebruikt in sandwiches.

Prei quiche vegetarisch recept

Ik ontdekte dit recept tijdens mijn zoektocht naar vleesvrije alternatieven. Je zult merken dat deze prei-quiche niet de hartige smaak mist van versies met vlees. Het is makkelijk te maken en ideaal voor een gezonde lunch of avondmaaltijd en gemakkelijk van tevoren klaar te maken. Daarom is dit recept al jaren een van mijn favorieten.

Hartig bladerdeeg voor een feestje met groenten

Als liefhebber van hartig gebak heb ik het perfecte recept gevonden voor een heerlijk en indrukwekkend voorgerecht. Elke keer als ik ze klaarmaak, zijn deze bladerdeeggebakjes een absolute hit bij mijn gasten. Hun vulling van verse groenten en aromatische kaas kan worden gevarieerd afhankelijk van het seizoen en de smaak.

Gebakken havermoutpap

Een gezond ontbijt voor meerdere dagen vooruit of voor het hele gezin? Bereid een dag van tevoren voor en haal het gewoon 's ochtends uit en serveer het.

Zweeds "Lussekatter

Lussekatter, of Lucia katten, zijn traditionele Zweedse gistgebakjes die worden gebakken voor Lucia op 13 december. Ik heb dit recept al verschillende keren gemaakt en het is altijd een hit bij mijn familie en gasten. Ze zijn zacht, licht zoet en hebben een onvergelijkbare saffraansmaak. Dit recept maakt ongeveer 20 stuks.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

166 recepten

Laat ontbijt

147 recepten

Middagmaal

738 recepten

Diner

687 recepten

Dessert

517 recepten

Gebak

189 recepten

Taarten

106 recepten

Vleesgerechten

360 recepten