ADVERTENTIE

Bron :: Hans von Pixabay

Appeltaart met biscuit en custard - recept

Deze appeltaart met biscuit en custard is een echte traktatie. Sappig, niet te zoet, met een subtiel vleugje vanille en kaneel - gewoon hemels. Hij smaakt het lekkerst als hij een beetje warm is met een bolletje vanille-ijs of slagroom. Bijna net zo lekker als bij oma!

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
12
  • 600 g Appel Toegevoegd aan
  • 200 g suiker Toegevoegd aan
  • 200 g boter Toegevoegd aan
  • 4 Eieren Toegevoegd aan
  • 300 g Meel Toegevoegd aan
  • 3 Theelepel bakpoeder Toegevoegd aan
  • 1 Knijpen zout Toegevoegd aan
  • 1 Pakket vanille custardpoeder Toegevoegd aan
  • 500 ml melk Toegevoegd aan
  • 112 Tablespoon Kaneel Toegevoegd aan
  • 150 g Bruine suiker voor de pudding Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

Smelt de boter in een pannetje en laat iets afkoelen. Zo voorkom je dat de boter samenklontert wanneer je het mengt met de andere ingrediënten.

2. Stap

Klop de eieren en suiker in een grote kom schuimig. Spatel de afgekoelde boter langzaam door het eier- en suikermengsel.

3. Stap

Meng de bloem, het bakpoeder en een snufje zout en roer door het mengsel.

4. Stap

Giet het beslag in een bakvorm (26 cm doorsnede) bekleed met bakpapier en strijk het glad.

5. Stap

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in dunne plakjes.

6. Stap

Meng voor de pudding het puddingpoeder met de melk en suiker en breng het mengsel aan de kook. Als het mengsel kookt en dikker wordt, haal je het van het vuur en laat je het afkoelen. Verdeel het afgekoelde puddingmengsel over het deeg. Verdeel de appelschijfjes over de puddinglaag en bestrooi met kaneel.

7. Stap

Bak de appeltaart met biscuit en custard ongeveer 50 minuten in de voorverwarmde oven.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

173 recepten

Vleesgerechten

372 recepten

Laat ontbijt

152 recepten

Middagmaal

760 recepten

Diner

704 recepten

Dessert

534 recepten

Gebak

192 recepten

Taarten

114 recepten