ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay: Hans

Appelmoes koken in de oven

Deze appelmoes wordt bereid in de oven. Als je thuis een overschot aan appels hebt en ze wilt gebruiken, kun je appelmoes met gearomatiseerde ingrediënten op een onconventionele manier bereiden - in de oven.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
8
  • 3 kg Appel Toegevoegd aan
  • 180 g suiker Toegevoegd aan
  • 1 citroen Toegevoegd aan
  • 1 Theelepel Kaneel Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

120 min.
1. Stap

Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius.

2. Stap

Was en schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in blokjes. Doe de appelblokjes met het citroensap in een grote ovenschaal en meng goed.

3. Stap

Bak het appelmengsel ongeveer 1½ uur in de oven tot de appels zacht zijn en hun sap hebben afgegeven.

4. Stap

Pureer de appels als ze zijn afgekoeld.

5. Stap

Mijn tip: persoonlijk haal ik de appels door een zeef zodat de puree geen schillen of klokhuizen bevat.

6. Stap

Voeg de suiker en kaneel toe. Giet de appelmoes in gesteriliseerde inmaakpotten en sluit goed af.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Gebak

202 recepten

Dessert

587 recepten

Vleesgerechten

404 recepten

Ontbijt

193 recepten

Laat ontbijt

167 recepten

Slowaaks

4 recepten

Middagmaal

831 recepten

Diner

765 recepten

Taarten

123 recepten