ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay: matthiasboeckel

Zelfgemaakte Zoute Azijn Aardappel Chips

Dit Zoute Azijn Chips recept is een van mijn favorieten voor een spelletjesavond met vrienden of voor een middagsnack.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
5
  • 4 Grote aardappelen Toegevoegd aan
  • 8 kopjes Gedestilleerde witte azijn Toegevoegd aan
  • Plantaardige olie om te bakken Toegevoegd aan
  • Grof zout naar smaak Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

Begin met het grondig wassen van de Russet aardappelen - je hoeft ze niet te schillen. De schil geeft een mooie textuur aan de chips.

2. Stap

Snijd de aardappelen in dunne plakjes, ongeveer 1/16 cm, met een mandoline of een scherp mes. Zorg voor een constante dikte zodat ze allemaal gelijkmatig gaar worden.

3. Stap

Doe de aardappelschijfjes en azijn in een grote pan. Breng het aan de kook, zet het vuur dan lager en laat het 10 minuten sudderen. Dit zorgt ervoor dat elk schijfje een pittige azijnsmaak krijgt.

4. Stap

Haal de aardappelschijfjes er met een schuimspaan voorzichtig uit en leg ze op een bakplaat. Laat ze volledig drogen. Dit kan een uur of twee duren, wees geduldig voor een knapperig eindproduct.

5. Stap

Verhit de plantaardige olie in een diepe koekenpan of frituurpan tot 375 graden Fahrenheit. Bak de frietjes in batches, vermijd te veel frietjes omdat dit de olietemperatuur kan verlagen en kan leiden tot kleffe frietjes.

6. Stap

Bak ze tot ze goudbruin zijn, meestal 2-3 minuten, haal ze er dan met een schuimspaan uit en laat ze uitlekken op keukenpapier.

7. Stap

Bestrooi met grof zout terwijl het nog heet is, zodat het zout beter blijft plakken. Herhaal dit proces tot alle frietjes gebakken zijn.

8. Stap

Laat de chips tot slot afkoelen voordat je ze serveert. Ze kunnen ook een paar dagen goed bewaard worden in een luchtdichte verpakking op kamertemperatuur.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Gebak

202 recepten

Dessert

587 recepten

Vleesgerechten

404 recepten

Ontbijt

193 recepten

Laat ontbijt

167 recepten

Slowaaks

4 recepten

Middagmaal

831 recepten

Diner

765 recepten

Taarten

123 recepten