ADVERTENTIE

Bron :: traveling for Getty Images

Zelfgemaakte kruiden voor kerstgebak

Het is weer die tijd van het jaar dat de geur van versgebakken producten het huis vult. Vooral de geur van versgebakken stollen is onmiskenbaar en onlosmakelijk verbonden met Kerstmis. Een belangrijk aspect van deze heerlijke geur en smaak is het juiste kruid. In de loop der jaren heb ik geleerd dat het perfecte stollenkruid eigenlijk heel eenvoudig zelf te maken is. Hier is mijn beproefde recept.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
8
  • 2 eetlepel Kaneel Toegevoegd aan
  • 1 eetlepel Kardemom Toegevoegd aan
  • 1 eetlepel nootmuskaat Toegevoegd aan
  • 1 eetlepel Anijs Toegevoegd aan
  • 1 eetlepel Anjers Toegevoegd aan
  • 12 eetlepel Koriander Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

10 min.
1. Stap

Om Stollenkruiden te mengen, moet je ervoor zorgen dat alle specerijen droog zijn. De smaak is intenser als je de specerijen zelf maalt. Vooral de kruidnagel en kardemom krijgen pas hun volle smaak als ze vers gemalen zijn.

2. Stap

Meng nu alle ingrediënten in een middelgrote kom. Sommigen hebben hun Stollen liever wat sterker gekruid, anderen wat milder. Het leuke van zelf maken is dat je de intensiteit van de specerijen naar eigen smaak kunt variëren. Persoonlijk vind ik het bijvoorbeeld heerlijk als de kaneelsmaak overheerst.

3. Stap

Na het mengen is het belangrijk dat je het Stollenkruid in een luchtdichte verpakking doet. Alleen zo blijft de smaak behouden.

4. Stap

Nu heb je je eigen stollenkruidenmix die je kunt gebruiken om je kerststollen te bakken!

5. Stap

Dit eenvoudige maar doeltreffende recept geeft je stollen een unieke, diepe smaak waar iedereen dol op zal zijn. Ik hoop dat jullie er net zo van genieten als ik en wens jullie allemaal een heel vrolijk en smaakvol kerstfeest!

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Gebak

202 recepten

Dessert

587 recepten

Vleesgerechten

404 recepten

Ontbijt

193 recepten

Laat ontbijt

167 recepten

Slowaaks

4 recepten

Middagmaal

831 recepten

Diner

765 recepten

Taarten

123 recepten