ADVERTENTIE

Bron :: Freepik

Zelfgemaakt mango-ijs

Dit mango-ijs is een verrukkelijke zelfgemaakte traktatie die zeker een tropisch tintje zal geven aan je apparaten, ook al heerst er een gematigd klimaat!

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
6
  • 3 kopjes Verse rijpe mango's (in blokjes gesneden) Toegevoegd aan
  • 1 Kop kristalsuiker Toegevoegd aan
  • 3 tbls citroensap Toegevoegd aan
  • 2 kopjes Zware room Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

240 min.
1. Stap

Kies eerst en vooral rijpe mango's. De rijpheid van mango's heeft een directe invloed op de zoetheid en rijkdom van het ijs. Schil de mango's en snijd ze in kleine blokjes.

2. Stap

Mix de mangoblokjes, suiker en citroensap in een blender tot een gladde massa. Uit ervaring weet ik dat het belangrijk is om de zoetheid van de mango te compenseren met een beetje citroensap. Het snijdt door de zoetheid heen en geeft een spannende pittigheid aan het ijs.

3. Stap

Roer na het mixen de zware room erdoor tot alles goed gecombineerd is. Hoewel velen in de verleiding komen om zware room te vervangen door lichtere room voor een gezondere versie, heb ik gemerkt dat zware room het ijs die romige, heerlijke textuur geeft die moeilijk te overtreffen is.

4. Stap

Giet het mengsel in een ijsmachine en draai het volgens de instructies van de fabrikant, meestal zo'n 20-30 minuten.

5. Stap

Doe het ijs over in een luchtdichte bak en vries het minstens 3 uur in, of tot het stevig is. Ik raad aan om een ondiepe, platte bak te gebruiken om in te vriezen. Dan bevriest het mengsel gelijkmatiger en kun je het later makkelijker scheppen.

6. Stap

Laat het voor het serveren een paar minuten rusten op kamertemperatuur om zachter te worden. Schep in kommen of hoorntjes en geniet van je zelfgemaakte mango-ijs!

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Diner

807 recepten

Ontbijt

207 recepten

Laat ontbijt

177 recepten

Middagmaal

874 recepten

Dessert

629 recepten

Gebak

203 recepten

Taarten

130 recepten

Vleesgerechten

420 recepten

Pasta

113 recepten