ADVERTENTIE

Bron :: LuSch for Adobe Stock

Zandkoekjes à la oma

Elk jaar met Kerstmis ontwaakt mijn innerlijke kind als ik de zandkoekjes bereid volgens oma's traditionele recept. Haar recept voor zandkoekjes, boordevol met de delicate smaken van vanille en citroenschil, doet me altijd denken aan de warme en gezellige winteravonden uit mijn kindertijd.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
6
  • 250 Gram verzachte boter Toegevoegd aan
  • 125 Gram suiker Toegevoegd aan
  • 2 Eieren Toegevoegd aan
  • 500 Gram Meel Toegevoegd aan
  • korrel zout Toegevoegd aan
  • 1 Theelepel bakpoeder Toegevoegd aan
  • 1 vanillestokje Toegevoegd aan
  • Zest van een halve citroen Toegevoegd aan
  • 100 Gram Poedersuiker (om te bestrooien) Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

Om zandkoekjes te bakken, begin je met het voorbereiden van het deeg. Meng de verzachte boter met de suiker in een kom tot het een romige consistentie heeft bereikt. Uit ervaring raad ik aan om een keukenmachine of blender te gebruiken om het proces te vergemakkelijken en voor een gelijkmatige consistentie te zorgen.

2. Stap

Voeg nu de eieren toe en roer tot ze volledig gecombineerd zijn met het boter- en suikermengsel.

3. Stap

Meng in een aparte kom de bloem, het zout en het bakpoeder. Schraap het vanillevocht uit het vanillestokje en voeg het toe aan het bloemmengsel, evenals de schil van de halve citroen. Roer de droge ingrediënten goed door elkaar.

4. Stap

Nu is het tijd om de droge ingrediënten te combineren met het botermengsel. Een beetje geduld is hier wel vereist, want de ingrediënten hebben wat tijd nodig om te combineren. Ik raad aan om de droge ingrediënten geleidelijk aan het botermengsel toe te voegen en tussendoor goed te roeren.

5. Stap

Als het deeg goed gemengd is, kan het door een hakmolen of spuitzak worden gehaald om er speculaasjes van te maken. Ik gebruik altijd oma's oude hakmolen, die hier perfect voor is.

6. Stap

Leg de gevormde koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in een voorverwarmde oven van 180 °C in ongeveer 10-15 minuten goudbruin.

7. Stap

Laat de zandkoekjes na het bakken kort afkoelen en bestrooi ze dan met poedersuiker. Oma was altijd gul met de poedersuiker, dus ik doe hetzelfde.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

193 recepten

Gebak

202 recepten

Slowaaks

4 recepten

Laat ontbijt

167 recepten

Middagmaal

820 recepten

Diner

754 recepten

Dessert

583 recepten

Taarten

121 recepten

Vleesgerechten

398 recepten