ADVERTENTIE

Bron :: CCat82 from Getty Images

Zalm met sinaasappelsaus

Zalm met sinaasappelsaus is een mooie combinatie van een zoetzure saus die perfect de smaak van zalm aanvult. Gemakkelijk te bereiden, maar het resultaat is prachtig en lekker.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4

Zalm

  • 4 Stukken Zalm Toegevoegd aan
  • 1 Knijpen zout Toegevoegd aan
  • 1 Knijpen Zwarte peper Toegevoegd aan

Oranje saus

  • 2 stuk Sinaasappels Toegevoegd aan
  • 1 Artikel suiker Toegevoegd aan
  • 1 Artikel boter Toegevoegd aan
  • 1 Artikel Zetmeel Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

30 min.
1. Stap

Zalm - Verwarm de oven voor op 200 graden. Wrijf de zalm in met zout en peper en laat het 10-15 minuten rusten zodat het wat tijd heeft om te rusten.

2. Stap

Saus - Pers het sap uit de sinaasappels. Meng in een kleine pan het sinaasappelsap, suiker, boter en zetmeel en breng aan de kook. Laat het koken tot de saus dik wordt.

3. Stap

Leg de zalm op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak 12-15 minuten in de oven, of totdat de zalm volledig gaar is.

4. Stap

Besprenkel de zalm voor het opdienen met de bereide sinaasappelsaus.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Gebak

202 recepten

Dessert

587 recepten

Vleesgerechten

404 recepten

Ontbijt

193 recepten

Laat ontbijt

167 recepten

Slowaaks

4 recepten

Middagmaal

831 recepten

Diner

765 recepten

Taarten

123 recepten